Παναγιωτόπουλος: Η συμπεριφορά της Άγκυρας διαταράσσει τις ισορροπίες και το αναγνωρίζουν όλοι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παναγιωτόπουλος: Η συμπεριφορά της Άγκυρας διαταράσσει τις ισορροπίες και το αναγνωρίζουν όλοι
Η Ελλάδα εισακούγεται και εκτιμάται από τους συμμάχους της, και μάλιστα από τον ισχυρότερο σύμμαχο, που δεν είναι άλλος από τις Ηνωμένες Πολιτείες και αναγνωρίζεται ως αξιόπιστος εταίρος.

«Απολύτως θετικό» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις Ηνωμένες Πολιτείες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

«Είναι εξαιρετικά σπάνιο να σηκώνονται και να χειροκροτούν έναν ομιλητή βουλευτές και των δύο κομμάτων στο Κογκρέσο» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος κάνοντας λόγο για «ιστορική επιτυχία» της χώρας μας.

Ο αρμόδιος υπουργός απέκρουσε την κριτική της Τουρκίας, λέγοντας ότι η ισορροπία διαταράσσεται με τις συμπεριφορές της Άγκυρας που πλέον αποτελούν πρόβλημα που αναγνωρίζουν όλοι και δεν είναι μόνο θέμα διμερές.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, η Ελλάδα εισακούγεται και εκτιμάται από τους συμμάχους της, και μάλιστα από τον ισχυρότερο σύμμαχο, που δεν είναι άλλος από τις Ηνωμένες Πολιτείες και αναγνωρίζεται ως αξιόπιστος εταίρος.

Αναφερόμενος στο αίτημα της Τουρκίας για την απόκτηση F-16, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε σοβαρές αμφιβολίες αν θα εγκριθεί από το αμερικανικό Κογκρέσο και την Γερουσία το αίτημα αυτό.

Όπως είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, «εμείς αναπτύξαμε τα επιχειρήματά μας και εξηγήσαμε τη συμπεριφορά της Τουρκίας αυτήν την εποχή απέναντι στη σύμμαχο Ελλάδα με τις υπερπτήσεις και τις προκλητικές δηλώσεις».

Πρόσθεσε ότι οι Αμερικανοί εμμένουν στην απόφασή τους να μην δέχονται την παράλληλη απόκτηση από την Άγκυρα και των S-400 και των F-35.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ερντογάν: Νέα επίθεση κατά Ελλάδας, νέο «όχι» σε Φινλανδία και Σουηδία

Αναλυτές: Ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται την υπόθεση Σουηδίας-Φινλανδίας για να προωθήσει εθνικά θέματα

Ερντογάν προς NATO: Δεν μπορούμε να πούμε «ναι» σε Σουηδία και Φινλανδία - Το ίδιο λάθος κάναμε με την Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider