Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ ετοιμάζει «μία συντονισμένη απάντηση» στην απόπειρα «εκβιασμού» της Ρωσίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ ετοιμάζει «μία συντονισμένη απάντηση» στην απόπειρα «εκβιασμού» της Ρωσίας
«Η ανακοίνωση της Gazprom αποτελεί μία νέα απόπειρα της Ρωσίας να μας εκβιάσει με το φυσικό αέριο».

Η ανακοίνωση του ρωσικού γίγαντα Gazpron πως σταματά τις παραδόσεις φυσικού αερίου σε ορισμένους πελάτες της στην Ευρώπη είναι ακόμα μία προσπάθεια της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει το αέριο ως ένα εργαλείο εκβιασμού, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σύμφωνα με το Reuters.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση «είχε προετοιμασθεί» για την διακοπή της προμήθειας φυσικού αερίου και ετοιμάζει «μία συντονισμένη απάντηση», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά την διακοπή της τροφοδοσίας της Πολωνίας και της Βουλγαρίας με ρωσικό φυσικό αέριο.

«Η ανακοίνωση της Gazprom αποτελεί μία νέα απόπειρα της Ρωσίας να μας εκβιάσει με το φυσικό αέριο. Είμαστε προετοιμασμένοι για το σενάριο αυτό. Προετοιμάζουμε την συντονισμένη ευρωπαϊκή μας απάντηση. Οι Ευρωπαίοι μπορούν να είναι βέβαιοι ότι είμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι προς τις πληττόμενες χώρες», έγραψε η πρόεδρος της Κομισιόν στο Twitter.

Στη δήλωση της, η προέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε πως «τα κράτη μέλη έχουν θέσει σε εφαρμογή σχέδια έκτακτης ανάγκης για ένα τέτοιο σενάριο και συνεργαστήκαμε μαζί τους με συντονισμό και αλληλεγγύη.

Αυτή τη στιγμή συνεδριάζει η συντονιστική ομάδα για το φυσικό αέριο. Χαρτογραφούμε τη συντονισμένη αντίδραση της ΕΕ. Θα συνεχίσουμε επίσης να συνεργαζόμαστε με διεθνείς εταίρους για την εξασφάλιση εναλλακτικών ροών.

Και θα συνεχίσω να συνεργάζομαι με ηγέτες από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο για να εγγυηθώ την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης.

Οι Ευρωπαίοι μπορούν να είναι βέβαιοι ότι στεκόμαστε ενωμένοι και σε πλήρη αλληλεγγύη με τα κράτη μέλη που επηρεάζει αυτή η νέα πρόκληση. Οι Ευρωπαίοι μπορούν να υπολογίζουν στην πλήρη στήριξή μας.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Gazprom διακόπτει την παροχή φυσικού αερίου σε Πολωνία-Βουλγαρία

Ρωσική Βουλή: Να διακοπούν οι προμήθειες αερίου και σε άλλες «μη φιλικές» χώρες

Συνεχίζεται η ροή ρωσικού φυσικού αερίου στη Βουλγαρία - Κανονικά οι παραδόσεις σε Ουγγαρία και Αυστρία

gazzetta
gazzetta reader insider insider