Λαβρόφ: Οι διαπραγματεύσεις εξαρτώνται από το αν η Ουκρανία λάβει υπόψη τις απαιτήσεις της Ρωσίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λαβρόφ: Οι διαπραγματεύσεις εξαρτώνται από το αν η Ουκρανία λάβει υπόψη τις απαιτήσεις της Ρωσίας
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε επίσης ότι Λαβρόφ και Τσαβούσογλου συζήτησαν την κατάσταση στην Μαριούπολη.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα στον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο αξιωματούχοι, ότι η έκβαση των συνομιλιών με την Ουκρανία εξαρτάται πλήρως από την ετοιμότητα του Κιέβου να λάβει υπόψη τις απαιτήσεις της Ρωσίας.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε επίσης ότι Λαβρόφ και Τσαβούσογλου συζήτησαν την κατάσταση στην Μαριούπολη και πιθανά μέτρα που έχουν στόχο την παροχή ασφάλειας σε αμάχους, συμπεριλαμβανομένων πολιτών ξένων χωρών.

«Όσον αφορά τις προοπτικές της ρωσο-ουκρανικής διαπραγματευτικής διαδικασίας, επιβεβαιώθηκε το αμετάβλητο της αρχικής ρωσικής θέσης: η έκβασή τους εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την ετοιμότητα του Κιέβου να λάβει υπόψη του τα νόμιμα αιτήματά μας», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του μετά τη συνομιλία.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, ο Τσαβούσογλου «εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη βοήθεια που παρείχαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην απελευθέρωση των Τούρκων ομήρων που κρατούνταν σε τζαμί στη Μαριούπολη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider