Πολωνία: Η Γερμανία το μεγαλύτερο εμπόδιο για αυστηρότερες κυρώσεις στη Ρωσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πολωνία: Η Γερμανία το μεγαλύτερο εμπόδιο για αυστηρότερες κυρώσεις στη Ρωσία
Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι.

Η Γερμανία είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την επιβολή ισχυρότερων κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρωσία, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους και σχολιάζοντάς το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών στην Ουγγαρία, στις οποίες ο Βίκτορ Όρμπαν κέρδισε για 4η φορά, ο Μοραβιέτσκι σημείωσε πως η Ουγγαρία δεν είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για νέες κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία.

«Ανεξάρτητα πως αντιμετωπίζουμε την Ουγγαρία, πρέπει να αναγνωρίσουμε την 4η νίκη του Όρμπαν και να σεβαστούμε το δημοκρατικό αποτέλεσμα...

Αλλά η Γερμανία είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την επιβολή νέων κυρώσεων, όχι η Ουγγαρία» σημείωσε ο Πολωνός αξιωματούχος.

Για την Μπούτσα

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας ζήτησε την συγκρότηση διεθνούς επιτροπής έρευνας για «την γενοκτονία» που διαπράχθηκε από τον ρωσικό στρατό στις ουκρανικές πόλεις, ανάμεσά τους και η Μπούτσα.

«Τις πολυαίμακτες σφαγές που διαπράχθηκαν από τους Ρώσους, τους Ρώσους στρατιώτες, πρέπει να τις πούμε με το όνομά τους. Είναι γενοκτονία και πρέπει να δικαστεί», δήλωσε ο Μοραβιέτσκι. «Για τον λόγο αυτόν προτείνουμε την συγκρότηση διεθνούς επιτροπής έρευνας για το έγκλημα αυτό της γενοκτονίας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Ο Μακρόν ζητά νέες κυρώσεις στη Ρωσία, μετά την κατακραυγή για την Μπούτσα

Ζαχάροβα: Οι εικόνες από την Μπούτσα της Ουκρανίας «παραγγέλθηκαν» από τις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider