Κατσανιώτης: Πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην εφαρμογή του ανθρωπιστικού δικαίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κατσανιώτης: Πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην εφαρμογή του ανθρωπιστικού δικαίου
«Το ανθρωπιστικό δίκαιο υπάρχει αλλά δυστυχώς -το βιώνουμε και τώρα, το βιώνουμε και στην Ουκρανία-, έχει δυσκολίες στην εφαρμογή του».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Ανδρέας Κατσανιώτης, συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Ανθρωπιστικό Φόρουμ στις Βρυξέλλες. «Το ανθρωπιστικό δίκαιο υπάρχει αλλά δυστυχώς -το βιώνουμε και τώρα, το βιώνουμε και στην Ουκρανία-, έχει δυσκολίες στην εφαρμογή του. Αυτό συζητήσαμε και αποφασίσαμε ότι πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί» ανέφερε ο κ. Κατσανιώτης σε δήλωσή του.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Εξωτερικών σημείωσε:

«Εχθές βρέθηκα στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχω στο Ευρωπαϊκό Ανθρωπιστικό Φόρουμ, ένα φόρουμ που συνδιοργάνωσε η γαλλική Προεδρία με την Κομισιόν και αφορά την εφαρμογή του ανθρωπιστικού δικαίου. Το ανθρωπιστικό δίκαιο υπάρχει αλλά δυστυχώς -το βιώνουμε και τώρα, το βιώνουμε και στην Ουκρανία-, έχει δυσκολίες στην εφαρμογή του. Αυτό συζητήσαμε και αποφασίσαμε ότι πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Σήμερα, θα δω φορείς και σημαντικούς Έλληνες των Βρυξελλών σε μια συνάντηση στην πρεσβευτική κατοικία. Κοντά στους ομογενείς, γιατί πρέπει να ακούμε και να τους βοηθούμε όπως μπορούμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δένδιας: Προτίθεμαι να συνοδεύσω την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη

ΠΟΥ: Περίπου 500.000 πρόσφυγες από την Ουκρανία αντιμετωπίζουν ψυχικά προβλήματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider