Λαβρόφ: Ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος θα ήταν πυρηνικός και καταστροφικός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λαβρόφ: Ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος θα ήταν πυρηνικός και καταστροφικός
Eάν διεξαχθεί ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, θα περιλαμβάνει πυρηνικά όπλα και θα είναι καταστροφικός, δήλωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ.

Εάν διεξαχθεί ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, θα περιλαμβάνει πυρηνικά όπλα και θα είναι καταστροφικός. Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως μετέδωσε αρχικά το πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι, η Ρωσία, η οποία ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» εναντίον της Ουκρανίας, θα αντιμετώπιζε έναν «πραγματικό κίνδυνο» εάν το Κίεβο αποκτούσε πυρηνικά όπλα.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Λαβρόφ υπογράμμισε ότι η Ρωσία δεν θα επιτρέψει στην Ουκρανία να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Να θυμίσουμε πως η Ρωσία εισέβαλε την περασμένη εβδομάδα στην Ουκρανία σε μια ειδική επιχείρηση, όπως την αποκαλεί, με σκοπό να αποστρατιωτικοποιήσει και να «αποναζιστικοποιήσει» τη χώρα, δικαιολογία την οποία χαρακτήρισαν προπαγάνδα το Κίεβο και η Δύση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μαζικό μποϊκοτάζ της ομιλίας του Ρώσου ΥΠΕΞ Λαβρόφ στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό

Αποστολάκης: Δεν βοηθάει η αποστολή αμυντικού εξοπλισμού στην Ουκρανία - Υπαρκτός ο κίνδυνος των πυρηνικών όπλων

gazzetta
gazzetta reader insider insider