Ουκρανία: Εκκένωση των Ιαπώνων ζητά το Τόκιο - Αποφυγή μετακινήσεων συστήνει η Ολλανδία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Εκκένωση των Ιαπώνων ζητά το Τόκιο - Αποφυγή μετακινήσεων συστήνει η Ολλανδία
Το ολλανδικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε πως θα απομακρύνει τη διπλωματική αποστολή του από το Κίεβο και θα τη μεταφέρει στο Λβιβ, στα δυτικά της Ουκρανίας.

Εν μέσω των ανησυχιών για κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των χωρών της Δύσης και της Ρωσίας στην Ανατολική Ευρώπη, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ζητά την άμεση απομάκρυνση όλων υπηκόων της από την Ουκρανία.

Σε σχετική οδηγία του ιαπωνικού υπουργείου Εξωτερικών, καλούνται όλες οι υπήκοοι της ασιατικής χώρας να φύγουν άμεσα από την Ουκρανία για λόγους ασφάλειας, όπως μετέδωσε το Reuters.

Εξάλλου, το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας εξέδωσε σύσταση αποφυγής ταξιδιών στην Ουκρανία για όλους τους Ολλανδούς πολίτες, λόγω της έκρυθμης κατάστασης στη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης.

Ακόμα, το ολλανδικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε πως θα απομακρύνει τη διπλωματική αποστολή του από το Κίεβο και θα τη μεταφέρει στο Λβιβ, στα δυτικά της Ουκρανίας.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα την Παρασκευή ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, επανέλαβε την έκκληση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην Ουκρανία να εγκαταλείψουν αμέσως τη χώρα, ενώ χθες Πέμπτη ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε όσους Αμερικανούς πολίτες βρίσκονται στην Ουκρανία να την εγκαταλείψουν άμεσα, λόγω του ενδεχομένου να γίνει ρωσική στρατιωτική εισβολή, προειδοποιώντας πως η κατάσταση μπορεί να «γίνει παλαβή πολύ γρήγορα».

«Για να το πούμε απλά, συνεχίζουμε να βλέπουμε πολύ ανησυχητικές ενδείξεις ρωσικής κλιμάκωσης, περιλαμβανομένης της άφιξης νέων δυνάμεων στα ουκρανικά σύνορα», δήλωσε ο Μπλίνκεν στη συνέντευξη Τύπου στη Μελβούρνη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σχήμα της Νορμανδίας: Δύσκολες οι συζητήσεις Ρωσίας, Ουκρανίας, Γαλλίας, Γερμανίας - Η επόμενη τον Μάρτιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider