Ρωσία: Η Βρετανία να σταματήσει τις απειλές περί κυρώσεων αλλιώς θα υπάρξουν συνέπειες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Η Βρετανία να σταματήσει τις απειλές περί κυρώσεων αλλιώς θα υπάρξουν συνέπειες
Σε διαφορετική περίπτωση οι συνομιλίες με τους Βρετανούς υπουργούς που επισκέπτονται τη χώρα θα είναι σύντομες.

Να εγκαταλείψει τη ρητορική των κυρώσεων ζήτησε σήμερα από τη Βρετανία η Ρωσία, ενόψει της επίσκεψης των Βρετανών υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας στη Μόσχα για να συζητήσουν την κρίση με την Ουκρανία, προειδοποιώντας ότι σε αντίθεση περίπτωση οι συναντήσεις που θα έχουν θα είναι σύντομες.

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μπεν Ουάλας και η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας αναμένεται να μεταβούν στη Μόσχα αυτή την εβδομάδα σε μια ακόμη προσπάθεια να αποκλιμακωθεί η ένταση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας καθώς υπάρχουν φόβοι για ρωσική εισβολή στη γειτονική χώρα.

Η Μόσχα αρνείται ότι σκοπεύει να πράξει κάτι τέτοιο και έχει υποβάλει μια σειρά αιτημάτων στη Δύση, στα οποία περιλαμβάνεται η δέσμευση ότι η Ουκρανία δεν θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ. Η Δύση έχει απειλήσει τη Ρωσία με κυρώσεις σε περίπτωση εισβολής στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Μόσχα ενδιαφέρεται να έχει συζητήσεις με τη Βρετανία

Ο Ρώσος πρεσβευτής στο Λονδίνο Αντρέι Κελίν δήλωσε ότι η Μόσχα ενδιαφέρεται να έχει συζητήσεις με τη Βρετανία, εφόσον αυτή έχει να καταθέσει εποικοδομητικές προτάσεις που απαντούν στις ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλειά της, μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

«Αν έρχονται στη Ρωσία για να μας απειλήσουν και πάλι με κυρώσεις, τότε είναι μάλλον ανώφελο: διαβάζουμε τα πάντα, βλέπουμε τα πάντα, γνωρίζουμε και ακούμε. Σε αυτή την περίπτωση ο διάλογος με τη Μόσχα θα είναι μάλλον αρκετά σύντομος», σχολίασε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Δεν θα περάσουμε τις κόκκινες γραμμές μας για τη Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider