Δήμας για τα νέα περιοριστικά μέτρα: Περιμένουμε από όλα τα κόμματα μεγαλύτερη υπευθυνότητα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δήμας για τα νέα περιοριστικά μέτρα: Περιμένουμε από όλα τα κόμματα μεγαλύτερη υπευθυνότητα
Μιλώντας από το βήμα της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τις στρατηγικές επενδύσεις και τις εταιρείες-τεχνοβλαστούς, ο κ. Δήμας είπε ότι «σε μία εθνική προσπάθεια δεν χωρούν μισά λόγια, μισές δεσμεύσεις.

Εάν, πράγματι, αγαπάμε και θέλουμε να προστατέψουμε τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, τους πατεράδες μας και τις μανάδες μας, το πρώτο πράγμα το οποίο κάνουμε είναι να τους προτρέψουμε, με επιχειρήματα, να πάνε και να εμβολιαστούν, τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, στο απόηχο των νέων μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για τον περιορισμό της πανδημίας.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τις στρατηγικές επενδύσεις και τις εταιρείες-τεχνοβλαστούς, ο κ. Δήμας είπε ότι «σε μία εθνική προσπάθεια δεν χωρούν μισά λόγια, μισές δεσμεύσεις. Απαιτούμε από το σύνολο των κοινοβουλευτικών κομμάτων να στηρίξουν αυτή την εθνική καμπάνια, διότι αν δεν εμβολιαστούμε, τότε κινδυνεύουμε όλοι. Και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Αντιθέτως, από τα πολιτικά κόμματα περιμένουμε πολύ μεγαλύτερη υπευθυνότητα» τόνισε ο κ. Δήμας.

Τοποθετούμενος, ειδικότερα, για το εισαγόμενο νέο θεσμικό πλαίσιο για τις εταιρείες τεχνοβλαστών, ο κ. Δήμας είπε ότι θέτει τις προϋποθέσεις για να λειτουργήσει ένας αποτελεσματικός θεσμός στον οποίο έχουν ληφθεί υπόψη και έχουν σταθμίσει όλα τα κρίσιμα θέματα δημοσίου συμφέροντος των ερευνητικών οργανισμών και ιδιωτικού συμφέροντος των ερευνητών και των υπό ίδρυση εταιρειών τεχνοβλαστών. Είναι ένα θεσμικό πλαίσιο διαμορφωμένο με το βλέμμα στο μέλλον που θα δώσει ώθηση ώστε να ενσωματωθεί αποτελεσματικότερα στην οικονομία και με αμοιβαία οφέλη για όλους η έρευνα και η επιστημονική γνώση που αναπτύσσεται στα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα της χώρας, είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider