Ελλάδα
24-11-2021 | 13:09

Γεωργαντάς: ​Αυξάνονται τα ραντεβού για το ενισχυτικό εμβόλιο - Δεν χρειάζεται lockdown

Newsroom
Μοιράσου το
Γεωργαντάς: ​Αυξάνονται τα ραντεβού για το ενισχυτικό εμβόλιο - Δεν χρειάζεται lockdown
live updates: Ανανεώθηκε πριν

«Πάμε εξαιρετικά. Στους εμβολιασμούς πρώτης δόσης την Παρασκευή θα περάσουμε τα 7 εκατομμύρια», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς καθώς όπως είπε κάθε μέρα μπαίνουν 20-25.000 καινούργιοι συμπολίτες μας και κλείνουν ραντεβού.

Μάλιστα, για την τρίτη - ενισχυτική - δόση, είπε ότι περάσαμε το ένα εκατομμύριο εμβολιασθέντες και χθες μόνο έκλεισαν τον ραντεβού τους 125.000 για την τρίτη δόση, ενώ προχθές ήταν 150.000.

O υφυπουργός επανέλαβε πως δικαιούχοι είναι όσοι έχουν κλείσει το 6μηνο και είναι ανέρχονται σε 2,8 εκατομμύρια. Από αυτούς έχουν εμβολιαστεί το ένα εκατομμύριο και έχουν κλείσει το ραντεβού τους περίπου 850.000, δηλαδή ένα ποσοστό 65%.

Χθες έγιναν συνολικά 80.000 εμβολιασμοί και φτάνουμε τον αριθμό των 100.000 που γινόταν το Μάιο, πρόσθεσε. 

Για τους ανεμβολίαστους που πάνε για την πρώτη δόση, ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε πως είναι νεότερης ηλικίας ή παραγωγικές ηλικίες. «Δυστυχώς είναι μικρότερη σε σχέση με αυτούς η συμμετοχή των μεγαλύτερων ηλικιών».

Είναι περίπου 570.000 που είναι άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί και είναι κατά βάση αυτοί που βρίσκονται στα νοσοκομεία, εξήγησε επισημαίνοντας ότι το 90% που βρίσκεται στις μονάδες μέσα είναι άνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί και είναι άνω των 60 ετών.

Τα κίνητρα λειτούργησαν στις νέες ηλικίες, αλλά αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποια σκέψη στην κυβέρνηση, συμπλήρωσε ακόμα ο κ. Γεωργαντάς.

Για τον ενδεχόμενο επιβολής lockdown ανέφερε ότι dεν υπάρχει λόγος να γίνει καθώς το  75% του ενήλικου πληθυσμού είναι εμβολιασμένο.

«Το lockdown δίνει προσωρινή ανάσα στο σύστημα υγείας αλλά δεν λύνει το πρόβλημα. Το πρόβλημα λύνεται μόνο με τον εμβολιασμό».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πλεύρης: Η τρίτη δόση πάει πάρα πολύ καλά - Κίνητρα για τη στελέχωση των επαρχιακών νοσοκομείων

Πέτσας: Τα μέτρα αποδίδουν - Καμία περίπτωση για lockdown

MUST READ

Γεωγιάδης: Κοσμογονία επενδύσεων στην Υγεία - Ξεχάστε το lockdown