Διαξιφισμοί στην προεκλογική κούρσα του ΚΙΝΑΛ ανάμεσα σε Ανδρουλάκη, Λοβέρδο, Παπανδρέου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαξιφισμοί στην προεκλογική κούρσα του ΚΙΝΑΛ ανάμεσα σε Ανδρουλάκη, Λοβέρδο, Παπανδρέου
Kαθώς απομένουν σχεδόν 13 ακόμη μέρες για τον α' γύρο των εσωκομματικών εκλογών της ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής ανεβαίνουν οι τόνοι και καταγράφονται οι πρώτοι διαξιφισμοί ανάμεσα στους Ν. Ανδρουλάκη, Α. Λοβέρδο και Γ. Παπανδρέου.

Kαθώς απομένουν σχεδόν 13 ακόμη μέρες για τον α' γύρο των εσωκομματικών εκλογών της ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής ανεβαίνουν οι τόνοι και καταγράφονται οι πρώτοι διαξιφισμοί ανάμεσα στους Ν. Ανδρουλάκη, Α. Λοβέρδο και Γ. Παπανδρέου. Όπως συνέβη αργά το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή του ΜEGA «Μεγάλη εικόνα», όπου και οι τρεις βασικοί υποψήφιοι μίλησαν, ξεχωριστά όμως ο ένας από τον άλλον.

Η αιχμή του Νίκου Ανδρουλάκη, ότι ο ίδιος έμεινε στην παράταξη όταν άλλοι έφυγαν, προς τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Γιώργο Παπανδρέου αφορούσε την αποχώρησή τους από το ΠΑΣΟΚ, ο μεν κ. Λοβέρδος το 2012 για να ιδρύσει την πολιτική κίνηση ΡΙΚΚΣΥ και λίγο αργότερα τη Νέα Ελλάδα, ο δε Γιώργος Παπανδρέου το 2015 το ΚΙΔΗΣΟ. Επιπλέον ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος για άλλη μια φορά τόνισε ότι δεν δέχεται να ψηφίσουν εγγεγραμμένα μέλη άλλων κομμάτων, εν αντιθέσει με τον Ανδρέα Λοβέρδο που δηλώνει πώς όλοι είναι καλοδεχούμενοι και τον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε κάθε δημοκράτη, προοδευτικό πολίτη. Ο Νίκος Ανδρουλάκης επίσης ξεκαθάρισε πως θα παραμείνει ευρωβουλευτής, εάν εκλεγεί πρόεδρος, για να θέτει τα εθνικά μας θέματα στη Ευρώπη, αλλά το γραφείο του θα είναι στη Βουλή. Ανέφερε πως δεν σκοπεύει να τοποθετήσει πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κάποιον εκ των συνυποψηφίων του, ενώ για το ζήτημα των συνεργασιών είπε ότι όποιος κοιτάζει προς ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, υπονομεύει την προσπάθεια της παράταξης.

Στην ίδια εκπομπή, λίγο αργότερα, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε πως δεν τον φοβίζει να έρθουν να ψηφίσουν ψηφοφόροι από άλλα κόμματα, έστω και αν είναι να τον καταψηφίσουν, γιατί έτσι θα μεγαλώσει το εκλογικό σώμα άρα και η εκλογική απήχηση του ΚΙΝΑΛ προς τις εθνικές εκλογές, ενώ η μεγάλη συμμετοχή θα βοηθήσει να σπάσουν οι κομματικοί μηχανισμοί. Αφήνοντας αιχμές για τους κ.κ. Ανδρουλάκη και Παπανδρέου είπε ότι όσοι πάνε να ψηφίσουν στις κάλπες της 5ης και 12ης Δεκεμβρίου να μην επιλέξουν υποψήφιους που είναι αναβλητικοί στις αποφάσεις τους ή δεν είναι βουλευτές. Ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε τη θέση του πως αν εκλεγεί στην ηγεσία αμέσως θα χρησιμοποιεί το όνομα του ΠΑΣΟΚ και τα σύμβολά του.

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε την ανάγκη το Κίνημα Αλλαγής να λάβει χαρακτηριστικά ενός νέου συμμετοχικού κόμματος, όπου θα ακούγεται η φωνή της κοινωνίας. «Έχω αποδείξει ότι σπάω κατεστημένα και στεγανά, καθώς θέλω να προχωρήσει η ανανέωση, δίνοντας χώρο σε νέους ανθρώπους και νέες ιδέες», είπε χαρακτηριστικά. Ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής εξήγησε πως βασική του επιδίωξη είναι να αλλάξουν οι συσχετισμοί και να θέσει το ΚΙΝΑΛ την προοδευτική ατζέντα. Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι απαιτούνται συναινέσεις και συνεννοήσεις στα μεγάλα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα και πως ο ίδιος το έχει αποδείξει ότι επιδιώκει ευρύτερες συναινέσεις. Επανέλαβε τις καταγγελίες ότι εξωθεσμικά κέντρα παρεμβαίνουν στα εσωκομματικά του ΚΙΝΑΛ, ενώ σχετικά με την πανδημία μίλησε για ατολμία της κυβέρνησης και υπερασπίστηκε τον δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας με την αναβάθμιση του ΕΣΥ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider