Ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του Δήμου Αθηναίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του Δήμου Αθηναίων
Επίσης σε ειδική συνεδρίαση στη συνέχεια, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και ο Προϋπολογισμός του δήμου.

«Η Αθήνα έχει όραμα, στρατηγική και πρόγραμμα με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση υλοποίησής του» τόνισε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, αναφερόμενος στο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου για το 2022, ύψους 65 εκατ. ευρώ, το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Επίσης σε ειδική συνεδρίαση στη συνέχεια, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και ο Προϋπολογισμός του δήμου. Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, ο κ. Μπακογιάννης ρώτησε αν γνωρίζουν κάποιο άλλο φορέα του ευρύτερου δημόσιους τομέα «να έχει κάνει ποτέ τόσα πολλά έργα, ακόμη και σε συνθήκες ομαλές και όχι εν μέσω υγειονομικής κρίσης».

Ο κ. Μπακογιάννης απέρριψε τον ισχυρισμό παρατάξεων της αντιπολίτευσης ότι τα έργα αφορούν κυρίως το κέντρο της Αθήνας. Η «Διπλή Ανάπλαση», είπε, αφορά τον «Ελαιώνα», ενώ επισήμανε ότι τα μεγαλύτερα έργα του προγράμματος, που είναι η αντικατάσταση και των 43.500 φωτιστικών της Αθήνας με σύγχρονα, οι ασφαλτοστρώσεις, η κατασκευή πεζοδρομίων κ.α. εκτείνονται και στα επτά Δημοτικά Διαμερίσματα.

Ο αντιδήμαρχος Αστικών και Κτιριακών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεων, Βασίλης - Φοίβος Αξιώτης του Ευστρατίου αναφέρθηκε στις βασικές προτεραιότητες του νέου Τεχνικού Προγράμματος μεταξύ των οποίων είναι, πέραν εκείνων που ανέφερε ο δήμαρχος, αντιπλημμυρικά έργα, κυκλοφοριακές μελέτες, συντηρήσεις - επισκευές σχολείων, υποδομές προσβασιμότητας ΑΜΕΑ, ενίσχυση του πρασίνου και βελτίωσης των αλσυλλίων της Αθήνας κ.α.

Από την « Ανοιχτή Πόλη» ο Κώστας Αλεξίου ανέφερε ότι το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα «είναι οπισθοβαρές, είναι πρόγραμμα προετοιμασίας της εκλογικής μάχης του 2023» και ότι το 40% των έργων του αφορά το κέντρο της πόλης. Ακόμη ανέφερε ότι το 2021 η απορροφητικότητα δεν ξεπερνά το 21%.

«Συντηρητικό για το 2022 και υπέρμετρα φιλόδοξο το 2023» χαρακτήρισε το προτεινόμενο Τεχνικό Πρόγραμμα ο εκπρόσωπος της παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ» και τέως δήμαρχος, Γιώργος Μπρούλιας. Ο Χαράλαμπος Βουρδουμπάς από τη «Λαική Συσπείρωση» κατηγόρησε μεταξύ άλλων τη Δημοτική Αρχή ότι ακολουθεί «στρατηγικές επιλογές που ευνοούν την ανάπτυξη και κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων». Ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα για την Ελλάδα», Γιώργος Καραμπελιάς, ανέφερε ότι έχει εγκαταλειφθεί το σχέδιο της ενοποίησης του Αρχαιολογικού Μουσείου με το Πολυτεχνείο, που θ΄αναβάθμιζε όλη την περιοχή . Ο Παναγιώτης Κεφαλληνός από την «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα» σημείωσε ότι όσα προβλέπονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα είναι ελάχιστα μπροστά στις ανάγκες που έχει η πόλη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider