Ελλάδα
16-11-2021 | 16:30

Υπουργείο Παιδείας: Οι διαδικασίες για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης κινήθηκαν άμεσα

Newsroom
Μοιράσου το
Υπουργείο Παιδείας: Οι διαδικασίες για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης κινήθηκαν άμεσα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τις προβλεπόμενες διαδικασίες προκειμένου να διαλευκανθεί η καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επισημαίνει πως κίνησε το υπουργείο Παιδείας με αφορμή ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Αμέσως μόλις πληροφορήθηκε τα καταγγελλόμενα σε βάρος διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας» αναφέρεται από το υπουργείο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «η έρευνα διενεργήθηκε από αναπληρωτή Περιφερειακό Διευθυντή, ο οποίος αφού εξέτασε πλήθος μαρτύρων (23 στον αριθμό), πολλοί εκ των οποίων είχαν προταθεί από την καταγγέλλουσα εκπαιδευτικό, απεφάνθη ότι η υπόθεση ως προς το αδίκημα της σεξουαλικής παρενόχλησης θα πρέπει να αρχειοθετηθεί, καθώς το σύνολο των μαρτύρων κατέθεσαν ότι δεν γνώριζαν προσωπικά το καταγγελθέν περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης. Συγκεκριμένα, κρίθηκε από το αρμόδιο όργανο ότι δεν επιβεβαιώθηκε η καταγγελία από το σύνολο των καταθέσεων και ετέθη στο αρχείο».

Σημειώνεται ότι χθες 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην οποία κάνουν λόγο για «Προσπάθεια συγκάλυψης περιστατικού σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο της Εκπαίδευσης».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.