Διεθνή
10-11-2021 | 21:00

Infineon: Η βασική προμηθεύτρια τσιπ της Apple αδυνατεί να καλύψει την ζήτηση

Newsroom
Μοιράσου το
Infineon: Η βασική προμηθεύτρια τσιπ της Apple αδυνατεί να καλύψει την ζήτηση
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την αδυναμία της να καλύψει την ζήτηση τσιπ στην παγκόσμια αγορά ανακοίνωσε δια στόματος του διευθύνοντος συμβούλου της η γερμανική εταιρεία κατασκευής τσιπ Infineon, η οποία αποτελεί και τον βασικό προμηθευτή της Apple σε ημιαγωγούς.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο «Squawk Box Europe» του δικτύου CNBC, ο CEO της Infineon, Ράινχαρτ Πλος, ανάφερε πως τα περιθώρια τόσο στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας όσο και σε άλλους τομείς της οικονομίας που εξαρτώνται σημαντικά από τα τσιπ έχουν αρχίσει και στενεύουν επικίνδυνα.

«Απέχουμε αρκετά από το να ανταποκριθούμε στην υπάρχουσα ζήτηση αυτή τη στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πλος, επισημαίνοντας παράλληλα πως η ζήτηση αυξάνεται συνεχώς επειδή παρατηρείται μεγάλη συσσώρευση εκκρεμοτήτων από τις εταιρείες.

«Τα προβλήματα αυξάνονται και συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου», υπογράμμισε στη συνέχεια ο CEO της Infineon, με την εταιρεία από την πλευρά της να αρνείται να σχολιάσει το ζήτημα, όπως έπραξε ακολούθως και ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός.

Σημειώνεται, τέλος, πως η Infineon αποτελεί τον βασικό προμηθευτή της Apple, όπως αναφέρεται στη λίστα προμηθευτών της εταιρείας, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται αν η γερμανική κατασκευάστρια τσιπ προμηθεύει την Apple και με άλλα προϊόντα.

Σύμφωνα με το CNBC, η Infineon κατασκευάζει ένα ευρύ φάσμα ημιαγωγών, συμπεριλαμβανομένων μικροελεγκτών, προγραμμάτων οδήγησης LED, αισθητήρων και ολοκληρωμένων κυκλωμάτων για διαχείριση ενέργειας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Apple: Αυξημένα αλλά κάτω από τις προβλέψεις τα κέρδη στο τρίμηνο

Η κρίση των ημιαγωγών επηρεάζει και τα Nintendo Switch - Μείωση παραγωγής 20%

MUST READ

Apple: Ο Τιμ Κουκ παραδέχτηκε ότι έχει επενδύσει σε bitcoin και ethereum