Κρίση στα σύνορα Πολωνίας - Λευκορωσίας: O Λουκασένκο «βάζει» τη Ρωσία στην εξίσωση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρίση στα σύνορα Πολωνίας - Λευκορωσίας: O Λουκασένκο «βάζει» τη Ρωσία στην εξίσωση
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο
«Αν υποχωρήσουμε, αυτό θα εμπλέξει αμέσως τη Ρωσία σε αυτή τη δίνη» ανέφερε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας.

Η Λευκορωσία δεν πρέπει να κάνει λάθη στην επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης στα σύνορα, διότι σε αντίθετη περίπτωση στην κατάσταση αυτή θα εμπλακεί η Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο.

«Δεν εκφοβίζουμε…επειδή γνωρίζουμε ότι εάν, θεός φυλάξοι, κάνουμε κάποιο λάθος, αν υποχωρήσουμε, αυτό θα εμπλέξει αμέσως τη Ρωσία σε αυτή τη δίνη», δήλωσε ο Λουκασένκο σήμερα σε συνέντευξή του στον Ιγκόρ Κοροτσένκο, αρχισυντάκτη του ρωσικού περιοδικού «Εθνική Άμυνα», απόσπασμα της οποίας παραθέτει το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Λευκορωσίας Belta.

Ο Λουκασένκο, στη συνέντευξή του αυτή, υπογραμμίζει ότι η Ρωσία «είναι η μεγαλύτερη πυρηνική υπερδύναμη», και προσθέτει : «Δεν είμαι τρελός. Αντιλαμβάνομαι περίφημα πού μπορεί να οδηγήσει αυτό… Έχουμε επίγνωση, γνωρίζουμε τη θέση μας. Αλλά δεν θα γονατίσουμε», πρόσθεσε ο Λουκασένκο.

Σύμφωνα με τον Λουκασένκο, το να παίρνεις τα όπλα στον σημερινό κόσμο, είναι κάτι «σαν τον θάνατο, είναι αυτοκτονία». «Ειδικά εδώ, στο κέντρο της Ευρώπης. Πόσο μάλλον με τη Λευκορωσία. Εξάλλου, όλοι οι πόλεμοι γίνονταν πάντα εδώ, σε αυτό το κομμάτι γης, στο κέντρο, από εκεί ξεκίνησαν όλα. Δεν σας διδάσκει τίποτα η ιστορία;» , λέει ο Λουκασένκο απευθυνόμενος στη Δύση, προσθέτοντας ότι «το να κάνεις πόλεμο εναντίον των δύστυχων αυτών ανθρώπων (μεταναστών) με άρματα μάχης Leopard είναι ανεπίτρεπτο».

Στο μεταξύ το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας κάλεσε σήμερα τον στρατιωτικό ακόλουθο της Πολωνίας σχετικά με τις αβάσιμες, όπως ανακοίνωσε , κατηγορίες για την εμπλοκή του στρατιωτικού προσωπικού της Λευκορωσίας στη μεταναστευτική κρίση στα σύνορά τους.

Στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι «το υπουργείο Άμυνας της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας διαπιστώνει ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Δημοκρατίας της Πολωνίας δεν είναι επί του παρόντος έτοιμο ή δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε εποικοδομητικό διάλογο για τα επίμαχα ζητήματα που έχουν προκύψει»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Λευκορωσίας Βλαντίμιρ Μακέι, δήλωσε, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λευκορωσίας Belta, ότι θα συζητήσει την κρίση με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα αύριο Τετάρτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σκέψεις της ΕΕ για κυρώσεις σε αεροπορικές εταιρείες που μεταφέρουν μετανάστες στη Λευκορωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider