Μήνυμα Μπάιντεν για ανοιχτούς διάλους επικοινωνίας με το Πατριαρχείο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μήνυμα Μπάιντεν για ανοιχτούς διάλους επικοινωνίας με το Πατριαρχείο
Προσωπικό ενδιαφέρον για την κατάσταση της υγείας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου έδειξε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Προσωπικό ενδιαφέρον για την κατάσταση της υγείας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου έδειξε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας αναχώρησε την Κυριακή το μεσημέρι από την Νέα Υόρκη με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αμερικανός Πρόεδρος τηλεφώνησε στον Οικουμενικό Πατριάρχη τη Δευτέρα αργά το βράδυ, τοπική ώρα Τουρκίας, για να του ευχηθεί περιστατικά και να μάθει τα τελευταία νέα για την υγεία του. Ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Βατικανό, αναφέροντας ότι είδε πάνω στο γραφείο του Ποντίφικα μια φωτογραφία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πάπα Φραγκίσκο. Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον κ. Μπάιντεν για την συνάντηση στον Λευκό Οίκο και για το ενδιαφέρον που έδειξε για τα θέματα που απασχολούν το Πατριαρχείο.

Κλείνοντας, ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε ότι οι δίαυλοι της επικοινωνίας θα διατηρηθούν ανοιχτοί και ότι παραμένει πρόθυμος να βοηθήσει στη διαχείριση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Φωτογραφία: Associated Press

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider