Διεθνή
08-11-2021 | 11:32

ΗΠΑ: «Πιθανές» οι αλλαγές στο νομοσχέδιο του προέδρου Μπάιντεν για τις κοινωνικές δαπάνες και το κλίμα

Newsroom
Μοιράσου το
ΗΠΑ: «Πιθανές» οι αλλαγές στο νομοσχέδιο του προέδρου Μπάιντεν για τις κοινωνικές δαπάνες και το κλίμα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το νομοσχέδιο του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για τις κοινωνικές δαπάνες και το κλίμα θα βρεθεί αντιμέτωπο με την απειλή αλλαγών στη Γερουσία, καθώς οι Δημοκρατικοί το προωθούν, έχοντας οριακή πλειοψηφία και πολύπλοκους κανόνες για τον προϋπολογισμό, σχολιάζει η διαδικτυακή πολιτική εφημερίδα The Hill.

Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων πέρασαν ημέρες αγωνίας στην προσπάθειά τους να επεξεργαστούν μία συμφωνία που θα μπορούσε να κερδίσει περίπου όλα τα μέλη της κοινοβουλευτικής τους ομάδας. Ωστόσο, αποφάσισαν να μην το ψηφίσουν τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, καθώς οι μετριοπαθείς Δημοκρατικοί βουλευτές πιέζουν για μία ανάλυση των δαπανών του.

Από την πλευρά τους, οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία, προειδοποιούν ότι είναι πιθανό να γίνουν αλλαγές, μόλις το νομοσχέδιο φτάσει στο αναφερόμενο νομοθετικό σώμα.

Το νομοσχέδιο, θα βρεθεί αντιμέτωπο με πολλαπλές προκλήσεις στη Γερουσία, μία ακόμη πιο οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά και τους πολύπλοκους κανόνες ψήφισής του, που μπορεί να οδηγήσουν σε μία χαοτική διαδικασία προώθησής του, επιτρέποντας στους Ρεπουμπλικάνους να πιέσουν τους Δημοκρατικούς ακόμη περισσότερο για αλλαγές ή να τορπιλίσουν τη νομοθετική προσπάθεια στο σύνολό της.

«Θα πρέπει να γίνει πολύ δουλειά» δήλωσε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τζον Τέστερ, όταν ερωτήθηκε σχετικά με την πορεία του νομοσχεδίου των κοινωνικών δαπανών στη Γερουσία.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δαπανών του Προϋπολογισμού στη Γερουσία, Μπέρνι Σάντερς που αναρωτήθηκε από την ολομέλεια της Γερουσίας την προηγούμενη εβδομάδα, για το αν οι συνάδελφοι του, γερουσιαστές, θα απορρίψουν δημοφιλείς προβλέψεις, τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της κοινοβουλευτικής μάχης για την επέκταση του Medicare, αλλά και για τις φορολογικές πολιτικές.

«Θα δώσω μάχη εδώ μέχρι το τελευταίο λεπτό, ώστε να διασφαλίσω ότι τα στοιχεία αυτά έχουν συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο» δήλωσε ο Σάντερς, αφού παραδέχτηκε ότι οι διαπραγματεύσεις για τις δαπάνες «είναι μία δύσκολη διαδικασία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Έχασε προσωρινά τη "μάχη" του υποχρεωτικού εμβολιασμού ο Μπάιντεν

"Κολοσσιαία εξέλιξη" χαρακτήρισε ο Μπάιντεν την υπερψήφιση του πακέτου για τις υποδομές