Τρέχουν τώρα για πρώτη δόση - Μητσοτάκης: 60.000 ραντεβού σε τρεις μέρες  

Μαρία Νταλιάνη
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τρέχουν τώρα για πρώτη δόση - Μητσοτάκης: 60.000 ραντεβού σε τρεις μέρες  
Το τελευταίο τριήμερο αυξήθηκε σημαντικά η ροή στα ραντεβού της πρώτης δόσης του εμβολίου, όπως αποκάλυψε ο Πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο.

Το τελευταίο τριήμερο αυξήθηκε σημαντικά η ροή στα ραντεβού της πρώτης δόσης του εμβολίου, όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο.

Μιλώντας στους υπουργούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν κλείσει πάνω από 60.000 νέα ραντεβού, δηλαδή πάνω από 20.000 ραντεβού την μέρα, ενώ πολύ καλά πάει η ροή και για την αναμνηστική τρίτη δόση.

Όπως είπε, ενόψει της εφαρμογής και των νέων μέτρων από το Σάββατο, υπάρχει όντως μία σημαντική έξαρση κρουσμάτων, η οποία είναι πρωτίστως έξαρση περιστατικών μεταξύ ανεμβολίαστων. Υπάρχει μία μεγάλη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα.

«Υπάρχει όμως και η άλλη όψη της πραγματικότητας: ότι μόνο τις τελευταίες τρεις μέρες κλείστηκαν πάνω από 60.000 νέα ραντεβού για πρώτους εμβολιασμούς και η ροή για την 3η αναμνηστική δόση είναι σταθερή, 30.000 περίπου ραντεβού την ημέρα. Θυμίζω ότι πέρυσι τον Δεκέμβριο, σε μία μέτρηση η οποία είχε γίνει, μόλις το 33% των ενηλίκων μας έλεγαν ότι θα εμβολιαστούν σίγουρα, ενώ 11 μήνες μετά είναι εμβολιασμένο το 73% των ενηλίκων Ελλήνων», είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας:

«Το αναφέρω γιατί απέναντι στο φόβο και στην εύκολη κριτική υπάρχει και η άλλη Ελλάδα, η οποία ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της λογικής, ανταποκρίνεται στην πολιτική της πειθούς και διαψεύδει τους αρνητές της αλήθειας, όσο και τους αρνητές της συστράτευσης απέναντι σε μία εθνική πρόκληση. Το μήνυμα, λοιπόν, σε αυτούς που ποντάρουν σε τεχνητούς διχασμούς παραμένει ένα: εμβολιαζόμαστε, ενωνόμαστε, παίρνουμε τις ζωές μας πίσω και προχωράμε».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider