Facebook: Βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη για να «καθαρίσει» το κοινωνικό δίκτυο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Facebook: Βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη για να «καθαρίσει» το κοινωνικό δίκτυο
Όμως η πραγματικότητα απέχει από αυτό το «μέλλον», σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας που έφερε στη δημοσιότητα η Wall Street Journal. 

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι η λύση του Facebook για την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εταιρεία στον χαρακτηρισμό και διαχείριση των «εκφράσεων μίσους», της «υπερβολικής βίας» και των «ανήλικων χρηστών» στις πλατφόρμες της, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της εταιρείας.

Όμως η πραγματικότητα απέχει από αυτό το «μέλλον», σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας που έφερε στη δημοσιότητα η Wall Street Journal.
Όπως αναφέρεται, το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης του Facebook δεν μπορεί να αναγνωρίσει συστηματικά και αξιόπιστα τα βίντεο πυροβολισμών, τα ρατσιστικά «παραληρήματα», ακόμα και τη διαφορά μεταξύ «μάχης μεταξύ κοκόρων» και «συντριβών αυτοκινήτου», σύμφωνα με μία συγκεκριμένη περίπτωση που προβληματίζει τους ερευνητές.

Όσον αφορά στις εκφράσεις μίσους, τα έγγραφα δείχνουν πως οι εργαζόμενοι του Facebook, εκτιμούν πως η εταιρεία αφαιρεί ένα εξαιρετικά μικρό ποσοστό των δημοσιεύσεων που δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς. Μάλιστα, το ποσοστό είναι «χαμηλό» και «μονοψήφιο».

Παράλληλα, τα έγγραφα αποκαλύπτουν πως η Facebook πριν από δύο χρόνια περιόρισε τον χρόνο που αφιερώνουν οι άνθρωποι - εργαζόμενοι για να επιβλέπουν τα παράπονα για τις εκφράσεις μίσους και προχώρησε σε ρυθμίσεις που μείωσαν τον συνολικό αριθμό των παραπόνων που κατατίθενται. Αυτό έκανε την εταιρεία να εξαρτάται περισσότερα στην εφαρμογή συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης και αύξησε το ποσοστό επιτυχίας της συγκεκριμένης τεχνολογίας στα δημόσια στατιστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στην ανάπτυξη του «metaverse» προχωρά το Facebook - Σχεδιάζει 10.000 προσλήψεις στην ΕΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider