Μέρκελ: Προειδοποιεί για διχαστικές δυνάμεις στην Ευρώπη -«Μόνο ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε την Κίνα»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μέρκελ: Προειδοποιεί για διχαστικές δυνάμεις στην Ευρώπη -«Μόνο ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε την Κίνα»
Το πώς αντιμετωπίζουμε την άνοδο της Κίνας εξαρτάται πάρα πολύ από το αν η Ευρώπη μιλάει πραγματικά με μία φωνή, ανέφερε η απερχόμενη καγκελάριος της Γερμανίας.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε για διχαστικές δυνάμεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και απηύθυνε έκκληση για περισσότερη ενότητα σε ολόκληρη την ήπειρο, μιλώντας σε ομιλία απονομής βραβείων στην Ισπανία την Πέμπτη.

«Ας μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας: Οι φυγόκεντρες δυνάμεις δρουν στην ΕΕ εδώ και αρκετά χρόνια», είπε η Μέρκελ μετά την παραλαβή του βραβείου Carlos V, λέγοντας ότι τέτοιες διαχωριστικές δυνάμεις προκύπτουν όταν η ΕΕ αποτυγχάνει να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της και επιτρέπει στο κοινωνικό και οικονομικό χάσμα να διογκώνεται.

«Η Ευρώπη είναι ισχυρή όσο είναι ενωμένη», είπε.

Χωρίς να αναφέρει ονόματα συγκεκριμένων χωρών, η Μέρκελ, η οποία πρόκειται να εγκαταλείψει το ρόλο της καγκελαρίου μετά από 16 χρόνια μόλις σχηματιστεί νέα γερμανική κυβέρνηση, πρόσθεσε ότι η ΕΕ θα είχε πρόβλημα αν τα εθνικά συμφέροντα έμπαιναν πάνω από την αμοιβαία επιτυχία της.

Το ανώτατο δικαστήριο της Πολωνίας αμφισβήτησε πρόσφατα την πρωτοκαθεδρία του δικαίου της ΕΕ, πυροδοτώντας τον διάλογο για πιθανή έξοδο της Πολωνίας από το μπλοκ των 27 εθνών.

Η ενότητα είναι επίσης σημαντική για την αντιμετώπιση δυνάμεων εκτός ΕΕ, είπε η Μέρκελ.

«Το πώς θα αντιμετωπίσουμε την άνοδο της Κίνας ως οικονομικής, πολιτικής και στρατιωτικής δύναμης ... εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το αν η Ευρώπη μιλά πραγματικά με μία φωνή», είπε η Μέρκελ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μέρκελ από Ισραήλ: Οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες για τη συμφωνία για τα πυρηνικά με το Ιράν

gazzetta
gazzetta reader insider insider