Πούτιν: Η Κίνα δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει βία για την επανένωση με την Ταϊβάν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πούτιν: Η Κίνα δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει βία για την επανένωση με την Ταϊβάν
Η Κίνα «δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει βία» προκειμένου να πετύχει τον επιθυμητό στόχο της «επανένωσης» με την Ταϊβάν, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. 

Η Κίνα «δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει βία» προκειμένου να πετύχει τον επιθυμητό στόχο της «επανένωσης» με την Ταϊβάν, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Κινέζος Πρόεδρος Xi, την περασμένη εβδομάδα, υποσχέθηκε να υλοποιήσει τον στόχο του για να θέσει το δημοκρατικό έθνος των 24 εκατομμυρίων πολιτών υπό τον έλεγχο του Πεκίνου με ειρηνικά μέσα, έπειται από μια εβδομάδα σιγοβράζουσας έντασης στην περιοχή.

Η Κίνα βλέπει την Ταϊβάν ως περιοχή που αποσχίστηκε, ενώ η Ταϊβάν βλέπει τον εαυτό της ως ξεχωριστή οντότητα από την Κίνα, έχοντας ανακτήσει την κυριαρχία της μετά τον διαχωρισμό της από την ενδοχώρα ως αποτέλεσμα ενός παρατεταμένου εμφυλίου πολέμου το 1949.

Η Πρόεδρος της Ταϊβάν Tsai Ing-wen απάντησε μέσω ομιλίας του την Κυριακή, ανακοινώνοντας ότι η κυβέρνησή της θα επενδύσει στην ενίσχυση της στρατιωτικής ικανότητας προκειμένου «να δείξουμε την αποφασιστικότητά μας να αμυνθούμε».

Μιλώντας στο συνέδριο του CNBC στη Μόσχα, ο Πούτιν επικαλέστηκε τα σχόλια του Xi για να επισημάνει το ενδεχόμενο μιας ειρηνικής ένωσης αλλά και τη «φιλοσοφία της κρατικής υπόστασης» της Κίνας για να αφήσει να εννοηθεί πως δεν υπάρχει απειλή στρατιωτικής σύγκρουσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider