Λιβανός: Να μπει τέλος στην παραβατικότητα των τουρκικών αλιευτικών σκαφών στα ελληνικά χωρικά ύδατα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λιβανός: Να μπει τέλος στην παραβατικότητα των τουρκικών αλιευτικών σκαφών στα ελληνικά χωρικά ύδατα
«Έθεσα σήμερα στο Συμβούλιο Υπουργών το μεγάλο ζήτημα της τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο, της παραβατικότητας με τα τουρκικά αλιευτικά σκάφη στα ελληνικά χωρικά ύδατα».

Το ζήτημα της «τουρκικής παραβατικότητας με τα αλιευτικά σκάφη στα ελληνικά χωρικά ύδατα» έθεσε σήμερα στο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας που έλαβε χώρα στο Λουξεμβούργο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός, όπως ανέφερε σε δήλωσή του.

Ειδικότερα, ο κ. Λιβανός σημείωσε:

«Έθεσα σήμερα στο Συμβούλιο Υπουργών το μεγάλο ζήτημα της τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο, της παραβατικότητας με τα τουρκικά αλιευτικά σκάφη στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Ζήτησα την άμεση εφαρμογή των ευρωπαϊκών κανόνων και βεβαίως την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου. Με χαρά μεγάλη διαπίστωσα ότι η μεγάλη πλειοψηφία των εταίρων μας στηρίζει το ελληνικό αίτημα, αντιλαμβάνεται την ανάγκη για αλληλεγγύη σε ευρωπαϊκό επίπεδο και διαπιστώνει ότι τα ελληνικά χωρικά ύδατα αποτελούν και τα ευρωπαϊκά χωρικά ύδατα. Θα συνεχίσουμε ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση, σε συνεργασία με τους εταίρους μας, με τον Ευρωπαίο επίτροπο, την ευρωπαϊκή επιτροπή, μέχρις ότου η Τουρκία σταματήσει να καταπατά το δίκαιο και να αλιεύει παράνομα στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας και της Ευρώπης στο Αιγαίο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider