Πολιτική | Διεθνή
05-10-2021 | 15:35

Γερμανία: Ποτέ δεν είμαστε αδιάφοροι για την Τουρκία, τόνισε ο Σταϊνμάιερ

Newsroom
Μοιράσου το
Γερμανία: Ποτέ δεν είμαστε αδιάφοροι για την Τουρκία, τόνισε ο Σταϊνμάιερ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την άποψη πως η Γερμανία δεν θα μπορούσε να είναι αδιάφορη για το τι συμβαίνει στην Τουρκία εξέφρασε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της πρώτης, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, σε συνέντευξη του στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την υπογραφή του συμφώνου των δύο χωρών για την ενίσχυση της εργασίας, ο κ. Σταϊνμάιερ υποστηρίζει πως η Γερμανία οφείλει πολλά στους Τούρκους που μετακινήθηκαν προς τη Γερμανία από την δεκαετία του '60, λέγοντας πως «με τη βοήθεια τους, η χώρα μας μεγάλωσε την οικονομική δύναμη και την ευρωστία της και έγινε μια πιο ανοιχτή και πολύμορφη κοινωνία».

Ακόμα, ο Γερμανός πρόεδρος μίλησε για τις δοκιμές που έχουν περάσει οι σχέσεις των 2 χωρών, σημειώνοντας πως «τα τελευταία χρόνια μας έχουν απασχολήσει πολλές φορές οι εξελίξεις στην Τουρκία, αλλά ένα σίγουρο: Ποτέ δεν θα μπορούσαμε να είμαστε αδιάφοροι για την κατάσταση στην Τουρκία».

Ο κ. Σταϊνμάιερ υποστηρίζει επιπλέον πως μια αυξημένη συνεργασία μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας, όπως στο μεταναστευτικό και στις εξελίξεις γύρω από το Αφγανιστάν, είναι προς όφελος και των δύο χωρών

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Τουρκία θα βαθύνει τις στρατιωτικές της σχέσεις με τη Ρωσία - Στόχος η επικράτηση στην Ν.Α. Μεσόγειο