Ελλάδα
16-09-2021 | 16:13

Βαρβιτσιώτης για Δ. Βαλκάνια: Η φωνή της Ελλάδας ακούγεται στη γειτονιά μας

Newsroom
Μοιράσου το
Βαρβιτσιώτης για Δ. Βαλκάνια: Η φωνή της Ελλάδας ακούγεται στη γειτονιά μας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

«Η Ελλάδα απέδειξε ότι έχει ρόλο να παίξει στην ευρωπαϊκή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στον ρ/σ «Real». Με αφορμή την ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη και την ανταπόκριση που υπήρξε από τους υπουργούς Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Δυτικών Βαλκανίων να συμμετάσχουν έπειτα από πρόσκληση της ελληνικής πλευράς στον Διάλογο για το Μέλλον της Ευρώπης, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι «η φωνή της Ελλάδας ακούγεται στη γειτονιά μας».

Σχετικά με τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι μια επιστροφή της Τουρκίας στη λογική του 2020 δεν ταιριάζει στο σημερινό περιβάλλον ασφάλειας, ειδικά λόγω των κινδύνων που προκύπτουν από τον Αφγανιστάν, και ότι θα ήταν στρατηγικό λάθος να μεταφέρει την προσοχή στο Αιγαίο, προσθέτοντας ωστόσο ότι η χώρα μας είναι έτοιμη να απαντήσει σε οποιεσδήποτε προκλητικές ή μονομερείς ενέργειες γίνουν από την άλλη πλευρά.

Ερωτηθείς για τη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, υπογράμμισε ότι σήμερα οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο συνεργασίας και ότι η υπογραφή της ανταποκρίνεται σε αυτό το πλαίσιο, κατοχυρώνοντας μια μακρά περίοδο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, παρά κάθε χρόνο να βρίσκονται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.