ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να μπερδεύει το μπόι με τη σκιά της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να μπερδεύει το μπόι με τη σκιά της
Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται «ο πήχης κ. Σταϊκούρα δεν είναι οι δικές σας προβλέψεις, δεν είναι ο δικός σας κακός εαυτός».

Το Κίνημα Αλλαγής επικρίνει τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα καλώντας τον να μην πανηγυρίζει πως έχει γίνει κάτι ιδιαίτερο επειδή «η επίδοση της ελληνικής οικονομίας το 2ο τρίμηνο του 2021 είναι καλύτερη από ό,τι προεξοφλούσε ο ίδιος στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Πολιτικής», σύμφωνα με ανακοίνωση του Τομέα Οικονομίας του κόμματος.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται «ο πήχης κ. Σταϊκούρα δεν είναι οι δικές σας προβλέψεις, δεν είναι ο δικός σας κακός εαυτός. Το μέτρο σύγκρισης είναι η πορεία των υπόλοιπων χωρών της EE, όπως της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Κροατίας, oι οποίες καταφέρνουν να έχουν καλύτερες ή ομοειδείς επιδόσεις με την ελληνική οικονομία παρόλο που η δημοσιονομική πολιτική δεν ήταν η πιο επεκτατική στην Ευρώπη σαν αυτής της ελληνικής κυβέρνησης. Και κατά συνέπεια της πιο άστοχης».

Ακόμη στην ανακοίνωση του Τομέα Οικονομίας του ΚΙΝΑΛ, υπογραμμίζεται πως «την ίδια ώρα που το οικονομικό επιτελείο αυτοσυγχαίρεται, ο πληθωρισμός εισαγόμενος αλλά και εγχώριας προέλευσης, καθώς οι στρεβλώσεις μιας ολιγοπωλιακής αγοράς είναι πανταχού παρούσες, ροκανίζει τα εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών». Το Κίνημα Αλλαγής καταλήγει με την επισήμανση ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να μπερδεύει το μπόι με τη σκιά της».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider