Ο Τσίπρας μετέφερε σε Αμερικανούς γερουσιαστές την ικανοποίηση του για τις πολιτικές Μπάιντεν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Τσίπρας μετέφερε σε Αμερικανούς γερουσιαστές την ικανοποίηση του για τις πολιτικές Μπάιντεν
Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η Δύση και ειδικότερα οι ΗΠΑ πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους σε σχέση με το Αφγανιστάν.

Την ικανοποίηση του για σειρά κινήσεων που έχει λάβει στις ΗΠΑ η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε με τους Αμερικανούς Γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος, Κρις Μέρφι και Τζον Όσοφ.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Κουμουνδούρου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η ενίσχυση του στρατηγικού διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ που καθιερώθηκε το 2018, είναι ιδιαίτερα σημαντική αλλά πρέπει να γίνει σε αμοιβαία επωφελή βάση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα στη Βουλή με τους Αμερικανούς Γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος Chris Murphy και Jon Ossoff. Στο πλαίσιο αυτό καλωσόρισε τις σημαντικές πολιτικές πρωτοβουλίες του Προέδρου Joe Biden για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και τη στήριξη της οικονομίας και των εργαζομένων στις ΗΠΑ, καθώς και για την άρση των πατεντών στα εμβόλια.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις για την αναθεώρηση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ υπογραμμίζοντας ότι η ενίσχυση του στρατηγικού διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ που καθιερώθηκε το 2018, είναι ιδιαίτερα σημαντική αλλά πρέπει να γίνει σε αμοιβαία επωφελή βάση για να έχει τη στήριξη του ελληνικού λαού. Αναφέρθηκε ειδικά στις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει η δημιουργία κλίματος διαλόγου και η επιστροφή σε συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού από εκεί που σταμάτησαν στο Κρανς Μοντάνα.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η Δύση και ειδικότερα οι ΗΠΑ πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους σε σχέση με το Αφγανιστάν και την αποτροπή μιας νέας ανθρωπιστικής και προσφυγικής κρίσης. Οφείλουν να στηρίξουν τις γειτονικές στο Αφγανιστάν χώρες αλλά κυρίως να αποδεχθούν την επανεγκατάσταση Αφγανών προσφύγων από αυτές. Οι Γερουσιαστές αναφέρθηκαν στην Πολιτική Biden στην οικονομία και στη σημασία των διμερών σχέσεων ενώ εξήραν τη σημασία που είχε η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τόσο για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση, όσο και για την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Ράνια Σβίγκου, υπεύθυνη διεθνών και ευρωπαϊκών υποθέσεων ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο διπλωματικός σύμβουλος του Προέδρου, Βαγγέλης Καλπαδακης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανατ. Μεσόγειος και Αφγανιστάν στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη με Γερουσιαστές των ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider