Πολιτική | Ελλάδα
16-08-2021 | 18:10

«Άμεσες και ειλικρινείς» απαντήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ σε ερωτήματα για τις πυρκαγιές σε Λαύριο και Βίλια

Newsroom
Μοιράσου το
«Άμεσες και ειλικρινείς» απαντήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ σε ερωτήματα για τις πυρκαγιές σε Λαύριο και Βίλια
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ερωτήματα που ζητούν «άμεσες και ειλικρινείς απαντήσεις» για τις πυρκαγιές σε Λαύριο και Βίλια, θέτει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης, εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράσταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης «στους πολίτες που αγωνιούν αυτές τις δύσκολες στιγμές και στην προσπάθεια κατάσβεσης από εθελοντές, πυροσβέστες και πολίτες στα πύρινα μέτωπα».

Ειδικότερα, ο κ. Σπίρτζης ρωτά «τι ώρα και από ποιον εντοπίστηκε η πυρκαγιά», «πόσοι κρόνοι (μικρά περιπολικά με σκοπό την γρήγορη πρόσβαση και εντοπισμό σε περίπτωση εμπρησμού) υπήρχαν και περιπολούσαν στην περιοχή αφού σήμερα οι συνθήκες όριζαν στάδιο 4/αυξημένη ετοιμότητα». Επιπλέον, ρωτά «σε πόση ώρα και με πόσα μέσα ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις από την στιγμή του εντοπισμού της πυρκαγιάς» και «γιατί συνεχίζουν να επιχειρούν ελάχιστα καναντέρ». Επίσης, «για ποιους λόγους το Beriev δεν πετάει σε καμία από τις δυο μεγάλες πυρκαγιές; Πόσα μέσα επιχειρούν από τις δυνάμεις βοήθειας ξένων χωρών που βρίσκονται ακόμη στη χώρα μας;».

«Με την ευχή να ελεγχθούν και να σβηστούν άμεσα οι πυρκαγιές στην Αττική, χωρίς να χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή και ταυτόχρονα χωρίς να χαθούν άλλες περιουσίες, χωρίς να χαθεί ο Εθνικός Δρυμός Σουνίου και δύο από τα ελάχιστα δάση που έχουν απομείνει, περιμένουμε τις υπεύθυνες και ειλικρινείς απαντήσεις», αναφέρει ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.