Άντριου Κουόμο: Παραιτήθηκε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης - Αποχωρεί σε δύο εβδομάδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άντριου Κουόμο: Παραιτήθηκε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης - Αποχωρεί σε δύο εβδομάδες
Σε ζωντανή μετάδοση από το γραφείο του στο Μανχάταν, ο Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε την επερχόμενη αποχώρηση του, μόλις λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του δικηγόρου του πως αρνείται τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση 11 γυναικών.

Την παραίτηση του και την αποχώρηση του σε δύο εβδομάδες ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, εξαιτίας της εμπλοκής του σε σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης.

Σε ζωντανή μετάδοση από το γραφείο του στο Μανχάταν, ο Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε την επερχόμενη αποχώρηση του, μόλις λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του δικηγόρου του πως αρνείται τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση 11 γυναικών, κατά τη διάρκεια της θητεία του στην πολιτεία.

Οι πρώτες καταγγελίες εις βάρος του Κουόμο χρονολογούνται από τον Φεβρουάριο, με τις μαρτυρίες πρώην εργαζόμενών του να αυξάνονται έκτοτε. Τον Μάρτιο ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης είχε απορρίψει τις εκκλήσεις να παραιτηθεί από τη θέση του, όμως το κλίμα έγινε πιο δύσκολο γι αυτόν μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων της έρευνας την οποία είχε ζητήσει η Τζέιμς. Αμέσως μετά ο Μπάιντεν είχε ζητήσει από τον Κουόμο να παραιτηθεί.

Όπως δήλωσε ο Κουόμο, πήρε την απόφαση αυτή ώστε να μην επιβαρύνει το έργο και τη λειτουργία της πολιτείας τους ερχόμενους μήνες. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι εκτίμησε πως αν προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες ενόσω παρέμενε στη θέση του κυβερνήτη, θα προκαλούσε παράλυση στην πολιτειακή κυβέρνηση και θα επιβάρυνε τους φορολογούμενους με εκατομμύρια δολάρια. «Πιστεύω πως δεδομένων των συνθηκών, ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσω τώρα είναι να αποχωρήσω» δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως «εργάζομαι για εσάς (σ.σ. τους πολίτες) και αυτό είναι το σωστό για εσάς».

Η Κάθι Χότσουλ θα αναλάβει τις υποχρεώσεις του Αντ. Κουόμο και θα γίνει η πρώτη γυναίκα κυβερνήτης της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εισαγγελέας Ν. Υόρκης: O A. Κουόμο «παρενόχλησε σεξουαλικά» πολλές γυναίκες

gazzetta
gazzetta reader insider insider