Πατέλης: Φορολογικά κίνητρα για εταιρείες που συγχωνεύονται

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πατέλης: Φορολογικά κίνητρα για εταιρείες που συγχωνεύονται
Τις επόμενες ημέρες θα έρθει η προκαταβολή του Ελλάδα 2.0, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψήφισης των συμβάσεων από τη Βουλή, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Τις επόμενες ημέρες θα έρθει η προκαταβολή του Ελλάδα 2.0, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψήφισης των συμβάσεων από τη Βουλή, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης. Προανήγγειλε τα κίνητρα για «επιχειρήσεις που θα συγχωνευθούν και γενικότερα μετασχηματιστούν» μιλώντας για «πιθανώς χαμηλότερο εταιρικό φόρο για ένα διάστημα ή μπορεί και να τους βοηθήσουμε στα έξοδα αυτής της προσπάθειας».

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από Πρωθυπουργό κοντά στον Σεπτέμβριο, αφού θα ενταχθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο του Φθινοπώρου. Υπενθυμίζεται πως μία από τις μεταρρυθμίσεις του Ελλάδα 2.0 στο πεδίο των φορολογικών μέτρων αφορά στις συγχωνεύσεις με τους όρους των κινήτρων να μην έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί.

Ο κ. Πατέλης περιέγραψε τα έργα 1,4 δισ. ευρώ που έχουν ξεκινήσει όπως είναι η ψηφιοποίηση του κτηματολογίου και των υποθηκοφυλακείων, οι οπτικές ίνες αλλά και ο Ε65. Και περιέγραψε ως πιο μεγάλη πρόκλησή τα δάνεια.

Για τον τουρισμό μίλησε για άνοδο των κρατήσεων που δημιουργεί αισιοδοξία. Συμφώνησε ότι είναι συντηρητικός και μάλλον κάποια στιγμή θα αναθεωρηθεί προς τα πάνω ο στόχος για άνοδο του ΑΕΠ κατά 3,6% φέτος. «Αλλά είμαστε μία συντηρητική κυβέρνηση και προτιμούμε να περιμένουμε να έρθουν τα στοιχεία και μετά να κάνουμε τις αναθεωρήσεις μας. Νομίζω μέχρι το φθινόπωρο θα έχουμε μία πολύ καλύτερη εικόνα» είπε.

Αναφέρθηκε και για την έκθεση της επιτροπής ΛΟΑΤΚΙ που παραδόθηκε στον Πρωθυπουργό πριν από μερικές εβδομάδες. Είπε πως θα υπάρχει σταδιακή εφαρμογή των προτάσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider