Γεννηματά: Αδιαπραγμάτευτη η αυτόνομη πορεία του ΚΙΝΑΛ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεννηματά: Αδιαπραγμάτευτη η αυτόνομη πορεία του ΚΙΝΑΛ
«Γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ και ΣΥΡΙΖΑ, το δίδυμο Μητσοτάκη - Τσίπρα, έχουν πια δοκιμαστεί στην πράξη» υπογράμμισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Τη θέση της για την αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής, εν όψει των εσωκομματικών διαδικασιών για την ηγεσία του κόμματος, υπογράμμισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Με άρθρο της στο «Παρόν της Κυριακής», η κ. Γεννηματά κρατά ίσες αποστάσεις από τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ και ΣΥΡΙΖΑ, το δίδυμο Μητσοτάκη - Τσίπρα, έχουν πια δοκιμαστεί στην πράξη».

Ακόμα, η ίδια τονίζει πως για την επόμενη μέρα του ΚΙΝΑΛ πως «η αυτόνομη πορεία και η προοδευτική μας ταυτότητα είναι αδιαπραγμάτευτη».

Αναλυτικά, το άρθρο της κ. Γεννηματά:

Το τέταρτο κύμα πανδημίας είναι εδώ και ορθώνει ξανά μια μεγάλη υγειονομική, κοινωνική και οικονομική απειλή για όλους μας. Παρά τις εκκλήσεις και τις προειδοποιήσεις του Κινήματος Αλλαγής να μην επαναληφθεί η περσινή χαλάρωση, να υπάρξει επιτέλους σχέδιο και αποτελεσματική εφαρμογή του και επιτάχυνση των εμβολιασμών, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αγνόησε τις προτάσεις μας, καλλιέργησε τον εφησυχασμό και επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη.

Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, στη σκιά της πανδημίας φτιάχνει μια Ελλάδα για λίγους.

Το κομματικό Κράτος επανιδρύθηκε, κόντρα σε κάθε έννοια αξιοκρατίας και αποτελεσματικότητας. Αντί διαφάνειας "fast track" φωτογραφικές ρυθμίσεις υπέρ της επιχειρηματικής και κομματικής ελίτ, αντί πολυφωνίας επιχείρηση χειραγώγησης της ενημέρωσης. Αντί μεταρρυθμίσεων απορρύθμιση των κατακτήσεων και καταπάτηση δικαιωμάτων. Αντί ασφάλειας για τον πολίτη , βαριά εγκληματικότητα. Αντί εθνικής συνεννόησης και εθνικής στρατηγικής, αμυντική και παθητική εξωτερική πολιτική.

Ο πιο βολικός συμπαίκτης σε αυτό το παιχνίδι του κ. Μητσοτάκη, δεν είναι άλλος από τον κ. Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε το δρόμο για να έρθει στην εξουσία η δεξιά. Οι περισσότερες συντηρητικές και καθεστωτικές πρακτικές του, συνεχίζονται κατά γράμμα από τη Ν.Δ. Ακόμα και τώρα, επιμένουν να χαρίζουν πόντους στον κ. Μητσοτάκη, αφού είναι πάντα πρόθυμα διαθέσιμοι να σκιαμαχήσουν σε κοκορομαχίες που η κυβερνητική προπαγάνδα επιλέγει.

Γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ και ΣΥΡΙΖΑ, το δίδυμο Μητσοτάκη - Τσίπρα, έχουν πια δοκιμαστεί στην πράξη. Βολεύονται και οι δύο σε μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών, διχασμού και εντάσεων. Η πανδημία επιταχύνει τις εξελίξεις. Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να απεγκλωβιστεί από τις δύο "σκουριασμένες άγκυρες" που την κρατούν καθηλωμένη σε λιμνάζοντα νερά.

Απέναντι σε αυτόν τον κολοβό και τοξικό δικομματισμό, το Κίνημα Αλλαγής, η Δημοκρατική Παράταξη έχει δώσει έναν δύσκολο και ανηφορικό αγώνα. Αφήσαμε πίσω μας τα πέτρινα χρόνια ,της προσπάθειας απαξίας και περιθωριοποίησης μας και μπορούμε τώρα να διεκδικήσουμε ξανά την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών και τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη πολιτική σκηνή. Με προορισμό τη Νέα Αλλαγή.

Από την πρώτη στιγμή πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι προϋπόθεση για να το πετύχουμε είναι η Πολιτική Ενότητα στη βάση της Αυτόνομης Πορείας και της Προοδευτικής μας ταυτότητας. Αυτή είναι η πυξίδα μας , το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον είναι το βαρόμετρο των αποφάσεών μας. Στο πλαίσιο αυτό η αποκατάσταση των αδικιών που υπέστη το ΠΑΣΟΚ είναι ηθικό και πολιτικό μας χρέος.

Για να μπορέσει ξανά η παράταξή μας να γίνει πρωταγωνιστής δεν φτάνει μόνο η επιστροφή στην ψυχή της Παράταξης. Αλλά χρειάζεται και το πάθος για το μέλλον. Ενα μέλλον που θα εγγυάται σε κάθε πολίτη ότι η ζωή του δεν είναι ένας ανήφορος υποχρεώσεων, καταπίεσης και άγχους, αλλά ευημερίας, απελευθέρωσης και δημιουργίας. Μιλήσαμε πρώτοι για το μέλλον της εργασίας μετά την πανδημία ώστε να μη μείνει κανείς πίσω. Αναδείξαμε μαχητικά τη σημασία του ΕΣΥ, προτείνοντας ταυτόχρονα την αναγέννηση του για να φτάνει σε κάθε πολίτη σε κάθε γωνιά της πατρίδας. Ανοίξαμε την ατζέντα της κλιματικής αλλαγής για να προστατεύσουμε το περιβάλλον, αλλά και να τροχοδρομήσουμε την κοινωνική και οικονομική μας ζωή πάνω σε ένα νέο, ήπιο, ανθρώπινο, αειφόρο μοντέλο ανάπτυξης. Μπαίνουμε μπροστά για να δυναμώσουμε τη φωνή των γυναικών, που μετά από δεκαετίες καταπίεσης αρθρώνουμε επιτέλους το δικό μας 'μπορούμε' απέναντι στην εκμετάλλευση. Όπως και κάθε ευάλωτου και περιθωριοποιημένου συνανθρώπου που πληρώνει ακριβά το τίμημα κάθε κρίσης λόγω έμφυλης, σεξουαλικής, εθνοτικής ταυτότητας.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τη νέα γενιά, όσους έμειναν στην Ελλάδα αλλά και όσους έφυγαν, με ένα συμβόλαιο τιμής μαζί τους ότι η διαφάνεια, η αξιοκρατία, η πραγματική δημοκρατία που απαιτούν, δεν είναι υπόσχεση, αλλά κοινή μας αποστολή. Και ανοίγουμε τις πόρτες του κόμματός μας σε νέες δυνάμεις, από την Οικολογία μέχρι την Ανανεωτική Αριστερά, σε δίκτυα πολιτών, σε όσους βιώνουν τις συνέπειες της συντηρητικής πολιτικής σε όσους δυσπιστούν ή μας εγκατέλειψαν τα χρόνια των δύσκολων επιλογών. Είμαστε όλοι μέρος της ιστορικής δημοκρατικής παράταξης. Και μόνο όλοι μαζί μπορούμε να συνθέσουμε ξανά, με πρωταγωνιστή το Κίνημα Αλλαγής, την προοδευτική πλειοψηφία που έχει ανάγκη η πατρίδα για να πάψει να συμβιβάζεται με το μεταμφιεσμένο παλιό.

Σε αυτή την διαδρομή δεν έκανα ούτε θα κάνω συμβιβασμούς. Η αυτόνομη πορεία και η προοδευτική μας ταυτότητα είναι αδιαπραγμάτευτη. Η πορεία μας είναι ταυτισμένη με τις νέες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, που μετά την πανδημία θα γίνουν δυναμικά αιτήματα και διεκδικήσεις. Αυτή είναι η πολιτική και ιστορική μας αποστολή, η επόμενη φάση της μεγάλης μας διαδρομής που δεν πρέπει να ανακοπεί.

Να εκφράσουμε και να δικαιώσουμε, όσους ελπίζουν, ονειρεύονται και αγωνίζονται για την αξιοπρέπεια, την εθνική υπερηφάνεια, την πρόοδο και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider