«Παράθυρο» Α. Γεωργιάδη για λειτουργία νυχτερινών κέντρων διασκέδασης μόνο για εμβολιασμένους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Παράθυρο» Α. Γεωργιάδη για λειτουργία νυχτερινών κέντρων διασκέδασης μόνο για εμβολιασμένους
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στη Βουλή
«Όσο η πανδημία μεγεθύνεται, είναι προφανές ότι πρέπει να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης αποκλειστικά για τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, όπως προκύπτει από δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως τόνισε, εάν υπάρξει σχετική απόφαση των ειδικών η κυβέρνηση πρόκειται να την εφαρμόσει.

Οι καλλιτέχνες, είπε ο κ. Γεωργιάδης έχουν πλήρη συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών και πρόσθεσε πως το τελευταίο διάστημα έχει έρθει σε επαφή με αρκετούς από αυτούς, οι οποίοι μάλιστα είναι πρόθυμοι να μετέχουν σε καμπάνιες ευαισθητοποίησης υπέρ του εμβολιασμού για κορονοϊό.

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης προειδοποίησε για αυστηρές ποινές και λουκέτο σε επιχειρήσεις οι ιδιοκτήτες των οποίων προβούν σε, όπως είπε, πονηριές με τους μικτούς χώρους.

Όσον αφορά τη χρήση μάσκας, ο ίδιος υπενθύμισε πως η ακριβής απόφαση είναι ότι μπορούμε να μην την φοράμε όπου δεν υπάρχει συνωστισμός και τόνισε πως τίποτα δεν αποφασίζεται εάν δεν υπάρξει υπόδειξη των ειδικών.

Ο υπουργός απαντώντας στις αντιδράσεις καταστηματάρχη της Μυκόνου διερωτήθηκε αν έχουν οι ίδιοι αναλογιστεί τι θα συμβεί αν εξαιτίας μιας έξαρσης της πανδημίας, κλείσει ολικά το νησί, σύμφωνα με το skai.gr.

Τόνισε επίσης η λήψη μέτρων είναι προφανείς προκειμένου να ελεγχθεί η πανδημία η οποία δεν έχει τελειώσει ενώ επεσήμανε την αναγκαιότητα να πειστεί η κοινωνία, με όμορφο τρόπο, προκειμένου να τηρεί τα μέτρα και να προσέχει.

Όπως ανέφερε εξάλλου, όσο η πανδημία μεγεθύνεται, είναι προφανές ότι πρέπει να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider