«Υπόσχεση» Μενδώνη: Το 2023 θα λειτουργεί το Αρχαίο Θέατρο στη Λάρισα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Υπόσχεση» Μενδώνη: Το 2023 θα λειτουργεί το Αρχαίο Θέατρο στη Λάρισα
Δεσμεύθηκε ότι θα λειτουργήσει το 2023.

«Ο αγώνας για την ελευθερία δεν υπήρξε ένα ξαφνικό και αυθόρμητο ξέσπασμα πατριωτισμού, αλλά το ιστορικό επιστέγασμα μιας μακράς πορείας αφύπνισης, επαναπροσδιορισμού και δυναμικής έκφρασης της κοινής εθνικής συνείδησης των Ελλήνων», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κατά την διάρκεια των εγκαινίων της Έκθεσης «Η Επιστροφή των Μουσών. Λόγιοι, έμποροι και καλλιτέχνες στη Θεσσαλία τις παραμονές της Επανάστασης του 1821», στο διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας.

Η κ. Μενδώνη κατά τη διάρκεια της ομιλίας της σημείωσε αναφορικά με την Ελληνική Επανάσταση ότι «η συνειδητοποίηση και ο ενστερνισμός μιας συλλογικής εθνικής, ιστορικής και πολιτιστικής ταυτότητας ήταν το αποτέλεσμα μιας μιας διαδικασίας εξέλιξης και μετασχηματισμού που συντελέστηκε σταδιακά σε πολλά επίπεδα», τονίζοντας παράλληλα πως « κατά τις τελευταίες δεκαετίες πριν την επίσημη έναρξη επηρεάστηκε καθοριστικά από τα μεγάλα διεθνή γεγονότα και τα πνευματικά, ιδεολογικά και κοινωνικοπολιτικά ρεύματα και κινήματα της εποχής, όπως είναι η Αμερικανική και η Γαλλική Επανάσταση, ο Ευρωπαϊκός Διαφωτισμός, ο Ρομαντισμός και οι φιλελεύθερες και ανθρωπιστικές ιδέες».

Λόγιοι, έμποροι και καλλιτέχνες στη Θεσσαλία τις παραμονές της Επανάστασης του 1821» που εγκαινιάστηκε στο Διαχρονικό Μουσείο, είναι ένα αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την έναρξη του Αγώνα και παρουσιάζει την τέχνη στη Θεσσαλία κατά τις τελευταίες δεκαετίες πριν από την Επανάσταση.

Η κ. Μενδώνη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Λάρισα το απόγευμα της Κυριακής συναντήθηκε και με τον δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την πορεία των έργων για την αποκατάσταση και λειτουργία του Αρχαίου Θεάτρου της πόλης. Η υπουργός αναφορικά με το αρχαίο θέατρο της πόλης δεσμεύθηκε ότι θα λειτουργήσει το 2023 αφού μέχρι τότε θα έχουν αντιμετωπιστεί όλες οι εκκρεμότητες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider