Πολιτική | Διεθνή
21-06-2021 | 19:23

Αίγυπτος: Εκτενή δημοσιεύματα για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη

Newsroom
Μοιράσου το
Αίγυπτος: Εκτενή δημοσιεύματα για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Με εκτενή δημοσιεύματα, το σύνολο του αιγυπτιακού τύπου καλύπτει αναλυτικά τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο 'Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, στο Κάιρο.

Η «Αλ Αχράμ» τονίζει ότι «ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αλ Σίσι και ο Έλληνας πρωθυπουργός τάσσονται υπέρ της ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας, του εμπορίου και του τουρισμού», επιβεβαιώνοντας την «ανάγκη συνέχισης της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών», ενώ επισημαίνει τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι «η Ελλάδα στηρίζει την Αίγυπτο στο ζήτημα του φράγματος της Αιθιοπίας».

Η «Egypt Today» αναφέρει ότι «ο Αιγύπτιος Πρόεδρος δηλώνει ότι υποστηρίζει την Ελλάδα σε απόπειρες παραβίασης της κυριαρχίας της, ενώ επισημαίνει ότι «ο Αιγύπτιος Πρόεδρος και ο Έλληνας πρωθυπουργός συζητούν τη διμερή συνεργασία»

Η «Sada el Balad» αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες επικροτούν «τους ιστορικούς δεσμούς Αιγύπτου - Ελλάδας που ξεκινούν πριν από 3.000 χρόνια», ενώ συζητούν τις διμερείς σχέσεις και περιφερειακά ζητήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αίγυπτο - Ευκαιρία για επιβεβαίωση των εξαιρετικών διμερών σχέσεων

Μητσοτάκης: Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης τα ζητήματα του οικουμενικού ελληνισμού

Μητσοτάκης - Αλ Σίσι: «Κοινοί μας στόχοι να μην υπάρξουν νέες περιπέτειες στην γειτονιά μας» (vid)