Διεθνή
13-05-2021 | 17:57

Γερμανία: Θα λήξουν σύντομα οι περιορισμοί της ελευθερίας, εκτιμά η υπουργός Δικαιοσύνης

Newsroom
Μοιράσου το
Γερμανία: Θα λήξουν σύντομα οι περιορισμοί της ελευθερίας, εκτιμά η υπουργός Δικαιοσύνης
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας, Κριστίνε Λάμπρεχτ, (SPD) εκτιμά ότι σε λίγες εβδομάδες θα μπορέσουν να αρθούν ουσιαστικοί περιορισμοί της ελευθερίας των πολιτών σε εθνικό επίπεδο.

«Αν δούμε τις αποφάσεις για την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων των ομοσπονδιακών κρατιδίων, τότε η άρση των περιορισμών της ελευθερίας είναι θέμα λίγων εβδομάδων, σε ορισμένες περιπτώσεις μόνο ημερών, αλλά σίγουρα όχι έξι μηνών. Θέλω όμως να υπάρξουν αλλαγές για όλους μας, όχι μόνο για εκείνους που έχουν εμβολιαστεί και για όσους έχουν αναρρώσει. Βήμα προς βήμα, όλοι μας πρέπει να έχουμε την δυνατότητα να ασκήσουμε ξανά τα βασικά μας ατομικά δικαιώματα», δήλωσε η κ. Λάμπρεχτ σε συνέντευξή της η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Handelsblatt.

Η σοσιαλδημοκράτης  πολιτικός τάχθηκε εν τούτοις «κατά του πρόωρου ανοίγματος των εσωτερικών χώρων των εστιατορίων ή της παραμονής σε ξενοδοχεία, ακόμη και αν ένας εμβολιασμένος διευθυντής το επιτρέπει μόνο σε εμβολιασμένους επισκέπτες. Μόλις τώρα ανακτήσαμε τον έλεγχο του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Επιπλέον, είναι αμφίβολο εάν θα συνέφερε οικονομικά να ανοίξει ένα εστιατόριο μόνο για αυτήν την ομάδα. Καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν να μειώνονται, μου φαίνεται ότι είναι πιο λογικό από κάθε άποψη να ανοίξουμε την εστίαση σε υπαίθριους χώρους σε όλους - φυσικά τηρώντας τους ενδεδειγμένους κανόνες υγιεινής», τόνισε.

Αναφερόμενη στην ελπίδα πολλών ανθρώπων να ταξιδέψουν, η Λάμπρεχτ κάλεσε «τα κρατίδια να ακολουθήσουν μια συντονισμένη τακτική στα πρώτα βήματα ανοίγματος. Δεν θεωρώ απαραίτητους τους ομοιόμορφους ομοσπονδιακούς κανονισμούς για την χαλάρωση, πρέπει ωστόσο να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των ομοσπονδιακών κρατιδίων, ώστε να καταστεί δυνατή για παράδειγμα η οργάνωση διακοπών των πολιτών οι οποίες δεν θα γίνουν στο δικό τους ομοσπονδιακό κρατίδιο αλλά σε κάποιο άλλο», πρόσθεσε η ομοσπονδιακή υπουργός Δικαιοσύνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Nα εφαρμοστούν αμέσως τα μέτρα προστασίας του κλίματος ζητά ο Όλαφ Σολτς

Γερμανία: Νέοι κανονισμοί από σήμερα για την είσοδο στη χώρα

Γερμανία: Πάνω από 3,53 εκατ. κρούσματα του νέου κορονοϊού

MUST READ

Γερμανία: Θετικός στον κορονοϊό ο ΥΠΕΣ, Χ. Ζέεχοφερ

Γερμανία: Επιφυλακτικός ο δήμαρχος του Βερολίνου για την χαλάρωση των μέτρων