Συνάντηση Μητσοτάκη-Ντράγκι στην Λιβύη

Μαρία Νταλιάνη
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνάντηση Μητσοτάκη-Ντράγκι στην Λιβύη
Οι δύο πρωθυπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στη πολύπαθη χώρα και υπογράμμισαν την ανάγκη η ΕΕ και τα κράτη-μέλη να στηρίξουν τις προσπάθειες για την ανασυγκρότηση.

Συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό και πρώην ισχυρό άντρα της ΕΚΤ Μάριο Ντάγκι είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Τρίπολη της Λιβύης στην οποία πραγματοποιεί ιδιαίτερης σημασίας επίσκεψη. Οι δύο πρωθυπουργοί είναι, με διαφορά λίγων ωρών, οι πρώτοι Ευρωπαίοι ηγέτες που επισκέπτονται την Λιβύη.

Οι δύο πρωθυπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στη πολύπαθη χώρα και υπογράμμισαν την ανάγκη η ΕΕ και τα κράτη-μέλη να στηρίξουν τις προσπάθειες για την ανασυγκρότηση, σταθεροποίηση και τη διεξαγωγή των εκλογών στη Λιβύη. Όπως επισήμαναν, σύμφωνα με πληροφορίες της Αθήνας, Ελλάδα και Ιταλία ως εγγύτερα στη Λιβύη κράτη-μέλη της ΕΕ μπορούν να διαδραματίσουν ρόλο τόσο διμερώς, όσο και στο πλαίσιο της ΕΕ.

Οι δύο άντρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις άριστες διμερείς σχέσεις, απτή απόδειξη των οποίων είναι η μεταξύ τους συμφωνία Οριοθέτησης Θαλάσσιων Ζωνών, η οποία αποτελεί υπόδειγμα εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου, καθώς και διεθνούς νομιμότητας και συνεργασίας παράκτιων κρατών στην περιοχή, ενώ συζήτησαν, ακόμη, τον συντονισμό των δύο χωρών σε θέματα της ΕΕ και ιδίως στο Μεταναστευτικό καθώς και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider