Επίθεση της Φ. Γεννηματά στην κυβέρνηση, μετά από τη Σύνοδο Κορυφής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίθεση της Φ. Γεννηματά στην κυβέρνηση, μετά από τη Σύνοδο Κορυφής
Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ αναφέρει σε δήλωση της πως «την ώρα της αλήθειας η κυβέρνηση αποδείχτηκε πολύ λίγη».

Βολές κατά της κυβέρνησης σημειώνει την Παρασκευή η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Πέμπτη για την Τουρκία.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ αναφέρει σε δήλωση της πως «την ώρα της αλήθειας η κυβέρνηση αποδείχτηκε πολύ λίγη. Στο χθεσινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν έδειξε την απαιτούμενη αποφασιστικότητα για να προστατεύσει τα εθνικά συμφέροντα.

Συμφώνησε να ξεκινήσει θετική ατζέντα με την Τουρκία, χωρίς να εξασφαλίσει καμία συγκεκριμένη δέσμευση της, παρά αρκέστηκε σε αόριστες αναφορές για το μέλλον».

Ακόμα, η κ. Γεννηματά σημειώνει πως η κυβέρνηση «δεν διεκδίκησε και δεν πέτυχε ρυθμίσεις που θα προέβλεπαν ότι η υλοποίηση της θετικής ατζέντας συνεπάγεται ότι η Τουρκία:

-εγκαταλείπει το casuς belli

-θα προσχωρήσει στη Σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας, ως μέρος του ενωσιακού κεκτημένου

-θα σέβεται πλήρως την κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών της ΕΕ εγκαταλείποντας τις απαράδεκτες θεωρίες για "γκρίζες ζώνες"

- θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες στο εσωτερικό της

-θα δέχεται "επιστροφές" μεταναστών απ’ όλη τη χώρα και όχι μόνο από τα νησιά με αναθεώρηση της σχετικής δήλωσης ΕΕ- Τουρκίας παράλληλα με τη νέα χρηματοδότηση», τονίζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider