Σταϊκούρας σε Σακελλαροπούλου: Η οικονομία αντέχει, παρά τους ισχυρούς κλυδωνισμούς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας σε Σακελλαροπούλου: Η οικονομία αντέχει, παρά τους ισχυρούς κλυδωνισμούς

Για τις τελευταίες εξελίξεις των επιπτώσεων του κορονοϊού στην ελληνική οικονομία ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, την Τρίτη.

Η ΠτΔ και ο ΥΠΟΙΚ συζήτησαν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το μέγεθος της ύφεσης στην Ελλάδα το 2020, που κινήθηκε κάτω από τις προβλέψεις του οικονομικού επιτελείου.

Σε δήλωση του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε πως «με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η ελληνική οικονομία αντέχει, παρά τους ισχυρούς κλυδωνισμούς.

Η Κυβέρνηση, με την εφαρμογή ενός αποτελεσματικού, συνεκτικού και δυναμικού σχεδίου, στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις να περιορίσουν τις δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης.

Και, παράλληλα, με την υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και την δρομολόγηση του Ταμείου Ανάκαμψης, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την επίτευξη υψηλής, διατηρήσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης, το συντομότερο δυνατό» συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider