Καραμανλής: Ξεμπλοκάρει το βόρειο τμήμα του Ε65 – Πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καραμανλής: Ξεμπλοκάρει το βόρειο τμήμα του Ε65 – Πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Το «ξεμπλοκάρισμα» της κατασκευής του βορείου τμήματος του Ε65 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού ανακοίνωσε υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Γιάννη Δελή ΚΚΕ. Ο υπουργός συνέδεσε το έργο αυτό με την απολιγνιτοποίηση της Δυτ. Μακεδονίας και τα έργα ανάπτυξης στην περιοχή.

Όπως είπε ο υπουργός πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικό έργο και φιλόδοξο έργο, το οποίο είναι μπλοκαρισμένο από το 2011 και θα προχωρήσει άμεσα. Το έργο είναι σημαντικό καθώς θα συνδέσει τα Τρίκαλα και την ευρύτερη περιοχή με την Εγνατία οδό, και θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης μιας ολόκληρης περιοχής που τώρα είναι απομονωμένη.

«Η κυβέρνηση εργάζεται μεθοδικά για το ξεμπλοκάρισμα μεγάλων έργων με την σύμβαση παραχώρησης» απάντησε ο κ. Καραμανλής στις επικρίσεις του βουλευτή του ΚΚΕ για τα έργα τέτοιου τύπου. «Κερδισμένοι από τα έργα αυτά είναι οι χρήστες γιατί έχουν δρόμους που συντηρούνται και λειτουργούν με ασφάλεια» τόνισε ο υπουργός Υποδομών. «Κερδισμένοι στο τέλος βγαίνουν όλοι πολίτες που χρησιμοποιούν με ασφάλεια αυτούς τους δρόμους, δεν βγαίνουν οι κατασκευαστές» τόνισε.

Θετική απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Συγκεκριμένα, η DG COMP (η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενέκρινε, ως συμβατό με το κοινοτικό δίκαιο, το έργο υποδομής του βόρειου τμήματος του αυτοκινητόδρομου E65, που θα συνδέει την πόλη των Τρικάλων με την Εγνατία Οδό, προϋπολογισμού 442 εκατομμύρια ευρώ, συνολικού μήκους 70,5 χλμ. και θα περιλαμβάνει την πλήρη κατασκευή της κεντρικής αρτηρίας, των δρόμων εξυπηρέτησης και των λοιπών οδικών συνδέσεων.

Η κατασκευή του Βόρειου τμήματος θα συμπληρώσει τον αυτοκινητόδρομο Ε65, ενώνοντας δύο κύριους ελληνικούς άξονες, δηλαδή, την Εγνατία οδό με την ΠΑΘΕ, επιτρέποντας την βέλτιστη χρήση υπαρχουσών δυνατοτήτων αυτοκινητοδρόμων, δεδομένου ότι το ενδιάμεσο τμήμα έχει ήδη ολοκληρωθεί και το Νότιο τμήμα του Ε65 είναι ήδη υπό κατασκευή.

Το έργο θα επιτρέπει την πλέον ανταγωνιστική και περιβαλλοντικά φιλική κίνηση από την Αθήνα προς τη Δυτική Μακεδονία και τις αντίστοιχες συνδέσεις με την Ιταλία (μέσω του Λιμένος της Ηγουμενίτσας στην Αδριατική), τα Δυτικά Βαλκάνια, και μέσω εκείνων στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Το έργο θα έχει συνολικό μήκος 70,5 χλμ και θα ξεκινάει από τον κόμβο των Τρικάλων μέχρι την Εγνατία Οδό, με 2+2 λωρίδες και ΛΕΑ σε κάθε διεύθυνση.

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τη σημερινή, θετική εξέλιξη για το Βόρειο Τμήμα του Ε65. Πλέον, με την καθοδήγηση του Υπουργού Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή ενός οδικού έργου, που για χρόνια ήταν αβέβαιο ότι θα υλοποιηθεί. Σήμερα μπορούμε να μιλάμε για την κατασκευή του Βόρειου Τμήματος του Ε65, ενός σπουδαίου οδικού έργου, που θα ενώνει την πόλη των Τρικάλων με την Εγνατία Οδό και θα συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση του οδικού χάρτη της χώρας μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider