Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελλάδα
05-01-2021 | 12:46

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης

Newsroom
Μοιράσου το
Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης

Ορκίστηκαν τα μέλη της νέας κυβέρνησης, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Προέδρου της Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Η ορκωμοσία των νέων Υπουργών και Υφυπουργών πραγματοποιήθηκε σε τρεις ομάδες, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στην ορκωμοσία είναι αυστηρά. Όσοι ορκίστηκαν υποβάλλονται σε rapid test.

Το «παρών» στην ορκωμοσία των έξι πρώτων Υπουργών και Υφυπουργών, έδωσε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. «Συγχαρητήρια, καλή δύναμη, καλή συνεργασία» είπε. 

Στις 11:00 ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου οι: Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μάκης Βορίδης, Υπουργός Εσωτερικών, Σπήλιος Λιβανός, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κοντοζαμάνης, Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Στέλιος Πέτσας, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών.

Στις 11:45 ορκίστηκαν, από τον εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου, οι: Θοδωρής Λιβάνιος, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Χρήστος Ταραντίλης, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Ζέττα Μακρή, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελος Συρίγος, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Μαρία Συρεγγέλα, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Γιώργος Κώτσηρας, Υφυπουργός Δικαιοσύνης.

Στις 12:30 ορκίστηκαν οι: Σταύρος Καλαφάτης, Υφυπουργός Εσωτερικών, Σοφία Βούλτεψη, Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Στύλιος, Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κώστας Κατσαφάδος, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Οικονόμου, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Τουρισμού.

Με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν λίγο μετά τις 12:30 οι: Γιώργος Αμυράς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.