ΣΥΡΙΖΑ: «Ανασχηματισμός – φιάσκο»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΥΡΙΖΑ: «Ανασχηματισμός – φιάσκο»

Δήλωση για τον ανασχηματισμό τον οποίο χαρακτηρίζει «φιάσκο» έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος ενώ ο ίδιος σε ραδιοφωνική συνέντευξη νωρίτερα (Alpha 989) τόνισε ότι «θα ήταν τεράστια ανευθυνότητα από μέρους μας να ζητάμε εκλογές»

Αναλυτικά η δήλωση:

«Εγκλωβισμένος στην αποτυχία του, ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε σε έναν ανασχηματισμό-φιάσκο. Ανίκανος για ουσιαστικές αλλαγές, προσέθεσε βουλευτές, δημιουργώντας ένα “ευέλικτο” σχήμα 59 υπουργών.

Ο ανασχηματισμός αποτελεί ένα μήνυμα σύγκρουσης με την κοινωνία. Επιβράβευσε τα εγκληματικά λάθη στη διαχείριση της πανδημίας, το χάος στα σχολεία, το μπάχαλο στον τουρισμό.

Οι ‘μουσικές καρέκλες’ και τα σχέδια για εκλογικό αιφνιδιασμό, με τον ακροδεξιό κ. Βορίδη στο Υπουργείο Εσωτερικών, που ζητούσε θεσμικά μέτρα για να μην ξανακυβερνήσει η Αριστερά, δεν μπορούν να σώσουν τον κ. Μητσοτάκη από την κοινωνική δυσαρέσκεια και τις ευθύνες του».

«Νέα κυβέρνηση, ίδια αποτυχημένη συνταγή»

«Ο ανασχηματισμός είναι κι αυτός μια ένδειξη της αδυναμίας του πρωθυπουργού να διαχειριστεί την πανδημία», ήταν το πρώτο σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης δια στόματος του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. «Νέα κυβέρνηση, ίδια αποτυχημένη συνταγή» τόνισε ο κ. Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9.89».

Ο κ. Ηλιόπουλος ο οποίος διετέλεσε Γραμματέας του ΣΕΠΕ και υφυπουργός Εργασίας της προηγούμενης κυβέρνησης σχολίασε ειδικότερα ότι «η αλλαγή στο Υπουργείο Εργασίας αποτελεί ένδειξη ότι έχει γίνει μπάχαλο με την υπόθεση των εκκρεμών συντάξεων», ενώ σημείωσε ότι «αποτελεί επίσης ενδιαφέρουσα κίνηση -από στρατηγικής πλευράς- η τοποθέτηση του κ. Χατζηδάκη εκεί, καθώς έχει συνδέσει το όνομά του με μία σειρά από επιθετικές αντικοινωνικές μεταρρυθμίσεις».

«Μέσα σε δύο μήνες θρηνούμε 4.331 συμπολίτες μας και έχουμε μία κυβέρνηση η οποία έχει επιλέξει να μην οργανώσει την άμυνα της κοινωνίας απέναντι στην πανδημία, με μαζική δωρεάν διενέργεια τεστ, με επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας, με την προστασία της υγείας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης», τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος. «Αντί αυτών, συζητάμε εκλογικά σενάρια. Κανένας επικοινωνιακός θόρυβος όμως, καμία επικοινωνιακή πολιτική ανασχηματισμού δεν μπορεί να αποφύγει τα πραγματικά κοινωνικά ερωτήματα που θέτει η αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας –και τελευταία και του εμβολιασμού- από την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Για την οικονομία είπε ότι «η χρονιά που έρχεται θα είναι χρονιά κοινωνικής χρεοκοπίας, αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα. Το 2020 κλείνει με ύφεση της τάξης του 10% και ο ΟΟΣΑ προβλέπει ανάπτυξη 0,9% για το 2021. Η χώρα έχει την τέταρτη χειρότερη ύφεση στην ευρωζώνη κατά το τελευταίο εννεάμηνο και τη δεύτερη μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος για τους εργαζόμενους».

Για τις πρόωρες εκλογές ξεκαθάρισε ότι «για το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πρώτο μέλημα είναι το πώς θα είμαστε χρήσιμοι για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, για να νικήσουμε την πανδημία, για να νικήσει η ζωή». «Ακριβώς γι’ αυτό, καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις και για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά και για την οικονομική στήριξη της κοινωνίας. Παράλληλα, στεκόμαστε ενάντια σε πολιτικές που οδηγούν στη χρεοκοπία της κοινωνίας όπως είναι η εφαρμογή του νέου πτωχευτικού κώδικα, την οποία πάγωσε τελικά η κυβέρνηση, παραδεχόμενη έτσι ότι είναι νόμος κοινωνικής λεηλασίας και όχι δεύτερης ευκαιρίας»,

«Μέσα σε αυτές τις συνθήκες που βιώνει η χώρα και η κοινωνία, θα ήταν τεράστια ανευθυνότητα από μέρους μας να ζητάμε εκλογές. Από εκεί και πέρα, δεν φοβόμαστε καμία εξέλιξη και προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider