«Παγώνει» ο διορισμός της Ζαρούλια - Έρχονται αλλαγές στον κανονισμό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Παγώνει» ο διορισμός της Ζαρούλια - Έρχονται αλλαγές στον κανονισμό
Δρομολογείται σχετική αλλαγή στον κανονισμό της Βουλής που επέτρεψε εξ' αρχής τον διορισμό της υπόδικης Χρυσαυγίτισσας από τον σύζυγό της.

Λύνεται καθώς φαίνεται ο «γόρδιος δεσμός» του διορισμού της Ελένης Ζαρούλια στη Βουλή πέντε ημέρες πριν την ετυμηγορία στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με παρέμβαση του πρωθυπουργού.

Με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, «πάγωσε» ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα και του ζήτησε όχι μόνο να «παγώσει» τη διαδικασία, αλλά και να δρομολογηθεί η σχετική αλλαγή στον κανονισμό της Βουλής που επέτρεψε εξ' αρχής τον διορισμό της υπόδικης Χρυσαυγίτισσας από τον σύζυγό της.

Σε δήλωσή του ο Κωνσταντίνος Τασούλας, αναφέρει: «Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, πρώην Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων δικαιούνται έναν μετακλητό υπάλληλο της επιλογής τους. Το δικαίωμα αυτό έληγε με το πέρας της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου. Με τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής της 26ης/2/2019, το δικαίωμα αυτό παρετάθη και κατά την τρέχουσα βουλευτική περίοδο.

Είναι αυτονόητο ότι μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής. Εν τω μεταξύ δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων».

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider