Κουμουτσάκος: Σε σκηνές θα μεταφερθούν οι 3.5000 άστεγοι στη Μόρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κουμουτσάκος: Σε σκηνές θα μεταφερθούν οι 3.5000 άστεγοι στη Μόρια
Tα 408 ασυνόδευτα είναι ήδη ασφαλή σε ξενοδοχεία και άλλες ασφαλείς περιοχές.

Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η προστασία των ευάλωτων που διέμεναν στη Μόρια, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος σε ενημέρωση στους δημοσιογράφους που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα 408 ασυνόδευτα είναι ήδη ασφαλή σε ξενοδοχεία και άλλες ασφαλείς περιοχές.

Ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε πως κινητοποιήθηκε άμεσα ο κρατικός μηχανισμός για την φωτιά που ξέσπασε στη Μόρια τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ενώ όπως ενημέρωσε οι 3.000 άστεγοι μετανάστες στη Μόρια θα μεταφερθούν σε σκηνές.

Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής, ενώ τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο και είναι όλα καλά στην υγεία τους.

«Αμεση προτεραιότητα αποτελεί η προστασία των ευάλωτων που διέμεναν στη Μόρια. Τα 408 ασυνόδευτα είναι ήδη ασφαλή σε ξενοδοχεία και άλλες ασφαλείς περιοχές», διευκρίνισε.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέβος για 4 μήνες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τέσσερις μήνες κηρύχθηκε η Λέσβος πριν από λίγη ώρα με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΓΠΠ, κηρύχθηκε για λόγους δημόσιας υγείας και αρχίζει από σήμερα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε δηλώσει νωρίτερα ο Στέλιος Πέτσας, θα απομακρυνθούν από το νησί όσοι διέμεναν στη Μόρια για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού στον πληθυσμό, καθώς διαγνώστηκαν θετικοί 35 αιτούντες άσυλο και άγνωστος αριθμός έχει διασκορπιστεί στην ευρύτερη περιοχή και η δομή εκκενώθηκε. Όπως είπε θα υπάρξει άμεση μέριμνα για να στεγαστούν οι χιλιάδες άνθρωποι, με ιδιαίτερη προσοχή για την προστασία των πιο ευάλωτων.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider