Επίθεση σε κυβερνητικές ιστοσελίδες με τη μέθοδο του DDoS

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίθεση σε κυβερνητικές ιστοσελίδες με τη μέθοδο του DDoS
Μεταξύ των sites που «έπεσαν» ήταν και η ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού.

Για επίθεση χάκερς με τη μέθοδο του DDoS, έκανε λόγο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στην κατάρρευση κυβερνητικών ιστοσελίδων το βράδυ της Πέμπτης.

«Σήμερα το βράδυ πραγματοποιήθηκε 'κυβερνοεπίθεση' σε κυβερνητικά sites με τη μέθοδο του DDoS (Distributed Denial of Service – Διανομή Άρνησης Εξυπηρέτησης). Οι επιθέσεις αυτές οδήγησαν στη δυσλειτουργία συγκεκριμένων ιστοσελίδων», ανέφερε ο κ. Πέτσας.

«Άμεσα ενεργοποιήθηκαν αντίμετρα περιορισμού της κίνησης. Η κανονική λειτουργία επανήλθε, χωρίς καμία άλλη τεχνική συνέπεια, μετά από εντατικές προσπάθειες εξειδικευμένων ομάδων αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών» πρόσθεσε.

Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα

Μεταξύ των sites που «έπεσαν» ήταν των υπουργείων Εσωτερικών, Εξωτερικών, Οικονομικών, Εμπορικής Ναυτιλίας, οι ιστοσελίδες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, αλλά και η ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού.

Τούρκοι χάκερ «χτύπησαν» ελληνικές κρατικές ιστοσελίδες

Να θυμήσουμε πως την προηγούμενη Παρασκευή, ελληνικές κρατικές ιστοσελίδες δέχθηκαν κυβερνοεπίθεση από Τούρκους χάκερ.

Οι Τούρκοι Anka Neferler ανέλαβαν την ευθύνη για το «χακάρισμα» στις ιστοσελίδες της Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Οικονομικών, του Χρηματιστηρίου και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider