Η επένδυση στον άνθρωπο ως πυλώνας της βιώσιμης ανάπτυξης των επιχειρήσεων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η επένδυση στον άνθρωπο ως πυλώνας της βιώσιμης ανάπτυξης των επιχειρήσεων
H βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων και εν γένει η συμβολή τους στην διασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος για τις επόμενες γενιές βρίσκεται πλέον στην καρδιά του δημόσιου διαλόγου.

H βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων και εν γένει η συμβολή τους στη διασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος για τις επόμενες γενιές βρίσκεται πλέον στην καρδιά του δημόσιου διαλόγου. Κάθε χρόνο, διεξάγονται δεκάδες συνέδρια στην χώρα μας γύρω από το θέμα, ενώ οι απόψεις που κατατίθενται αντιστοιχούν σε χιλιάδες σελίδες. Όμως, το κυρίαρχο ερώτημα είναι πώς οι επιχειρήσεις μπορούν στην πράξη να αλλάξουν την καθημερινότητά τους προς το καλύτερο. Και με ποιους τρόπους πραγματικά θα συμβάλλουν στη βιωσιμότητα, πάνω και πέρα από συγκεκριμένες καλές πρακτικές, και τη συνήθη στοχοθεσία.

Η απάντηση στο ερώτημα μπορεί να είναι το ίδιο σύνθετη όσο και απλή. Το σύνθετο κομμάτι της απόκρισης, έχει να κάνει με την υιοθέτηση όλων των σύγχρονων τάσεων και μοντέλων που άπτονται των κριτηρίων ESG (Environment-Social-Governance), τα οποία καθίστανται πλέον υποχρεωτικά για το σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων. Η συγκεκριμένη υιοθέτηση προϋποθέτει την αναδιαμόρφωση του τρόπου της επιχειρηματικής λειτουργίας και ταυτόχρονα τη διασφάλιση των αναγκαίων πόρων στην κατεύθυνση της επίτευξης των στόχων βιωσιμότητας.

Το απλούστερο, αλλά όχι απλοϊκό, σκέλος της απάντησης έχει να κάνει με την αξιοποίηση του σημαντικότερου πόρου που διαχρονικά διαθέτουν οι εταιρίες: των ανθρώπων τους. Οι επιχειρήσεις επιβάλλεται, στο σύνολό τους, να συνειδητοποιήσουν, πως τα όμορφα και «παχιά» λόγια έχουν πλέον στερέψει. Απαιτούνται έμπρακτες δράσεις, που θα υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό, αφού πλέον ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας. Ούτως ή άλλως, οι στόχοι των ESG δεν μπορούν να προσεγγιστούν, πόσο μάλλον να επιτευχθούν, χωρίς της συμβολή του ανθρώπινου παράγοντα.

Το πρωταρχικό λοιπόν μέλημα των διοικήσεων των επιχειρήσεων είναι η διασφάλιση και η προώθηση της συμμετοχής των εργαζομένων στην εταιρική διακυβέρνηση. Φυσικά, είναι δεδομένο πως δεν μπορούν όλοι οι εργαζόμενοι να συμβάλλουν το ίδιο στην κατεύθυνση αυτή. Όμως, έχει ιδιαίτερη αξία και σημασία να γίνουν τα πρώτα ουσιαστικά βήματα ανάλογα με τη βαθμίδα στην οποία βρίσκεται κάθε εργαζόμενος, αλλά και την αντίστοιχη επάρκεια που επιδεικνύει κάθε ένας ξεχωριστά. Αποτελεί πάγια πεποίθησή μας και δεν θα σταματήσουμε να επαναλαμβάνουμε πως, το κλειδί για την επίτευξη των στόχων είναι η επίδειξη ηγετικών χαρακτηριστικών από τις διοικήσεις που θα εξασφαλίσουν την ευαισθητοποίηση και την δέσμευση των εργαζομένων απέναντι στους κοινούς στόχους.

Με άλλα λόγια, οι επιχειρήσεις πρέπει να ενστερνιστούν τις αρχές και τις αξίες που αφορούν στους ανθρώπους τους και οι οποίες έχουν αναδειχθεί μετ’ επιτάσεως τα τελευταία χρόνια. Οι ψυχοκοινωνικοί παράγοντες της εργασίας, ο σεβασμός της διαφορετικότητας, η συμπερίληψη, καθώς και η οικονομική σταθερότητα και η δίκαιη ανταμοιβή αποτελούν τους καταλύτες που θα δώσουν σάρκα και οστά στην παρότρυνση των εργαζομένων και στην ενεργό συμμετοχή τους. Και, που μόνο οφέλη θα έχουν να αποφέρουν στις επιχειρήσεις.

Στο νέο αυτό πλαίσιο, κομβικό ρόλο παίζει η εκπαίδευση σε όλα τα παραπάνω κρίσιμα ζητήματα. Μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας οι εργαζόμενοι μπορούν να γίνουν κοινωνοί των εταιρικών πολιτικών για το περιβάλλον, τη διακυβέρνηση και ταυτόχρονα να γνωρίσουν την προσέγγιση τους σε θέματα που επηρεάζουν το εσωτερικό και εξωτερικό πλαίσιο δραστηριοποίησής τους. Όταν οι επιχειρήσεις είναι σε θέση να αποδείξουν έμπρακτα πως ενδιαφέρονται για όλο το φάσμα των θεμάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους, και παράλληλα τους εκπαιδεύουν διαρκώς πάνω στην ορθή διαχείρισή τους, τότε και μόνο τότε, είναι σε θέση να «απαιτούν» συγκεκριμένους στόχους από τους τελευταίους. Για παράδειγμα, μία επιχείρηση δεν μπορεί να επιζητά αύξηση παραγωγής, αν δεν μεριμνήσει για την λήψη μέτρων υγείας και ασφάλειας και δεν εκπαιδεύσει παράλληλα τους εργαζομένους της πάνω στις ορθές πρακτικές της εργασίας. Επιπλέον, δεν μπορεί να ζητήσει εξοικονόμηση ενέργειας από τους εργαζόμενους, αν δεν τους δώσει να καταλάβουν πως με απλές καθημερινές κινήσεις μπορούν οι ίδιοι έμπρακτα να συμβάλλουν στην διάσωση του πλανήτη, όσο παράξενο και αν ακουστεί αυτό αρχικά.

Συνοψίζοντας, αξίζει για μία φορά να τονιστεί πως, «ό,τι δίνεις, παίρνεις». Οι επιχειρήσεις που θα «δώσουν» έμπρακτο ενδιαφέρον και αποτελεσματική εκπαίδευση, μπορούν με βεβαιότητα να προσδοκούν βελτιωμένα αποτελέσματα τόσο σε βραχυπρόθεσμη όσο και σε μεσο-μακροπρόθεσμη βάση. Χρέος όλων μας είναι οι επιχειρήσεις αυτές να γίνονται όλο και περισσότερες.

Στην TÜV HELLAS (TÜV NORD), στεκόμαστε για 37 συναπτά έτη δίπλα στις επιχειρήσεις, στηρίζοντάς τες σε όλες τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί στην πάροδο των ετών. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους στην επιθεώρηση, την πιστοποίηση και την εκπαίδευση, παραμένοντας διαχρονικά αισιόδοξοι πως όλοι μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:20

Χαρδαλιάς: «Θεμελιώνουμε τους όρους για το σύγχρονο αυτοδιοικητικό μοντέλο»

19:16

Μπάιντεν: Δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη στην Ουκρανία

19:05

SATO: Δεν έγινε αποδεκτή η εξυγίανση - Στις 28/3 συζητείται η έφεση

18:58

Εκπρόσωπος Ναβάλνι: Τελεσίγραφο από τις ρωσικές αρχές - «Κηδεία μέσα σε 3 ώρες»

18:53

Ευρωαγορές: Επεκτάθηκε το θετικό μομέντουμ μετά και το χθεσινό υψηλό

18:44

Trastor: Απέκτησε κέντρο Logistics στη Μάνδρα Αττικής έναντι 7,02 εκατ. ευρώ

18:39

Intralot: Υπερκάλυψη της ομολογιακής έκδοσης με προσφορές άνω των 200 εκατ. – Σημαντική παρουσία ιδιωτών

18:38

Βιλερουά: Κάλεσμα για μια «Χρηματοδοτική Ένωση για τη Μετάβαση» ως αντίβαρο στις ΗΠΑ

18:35

Πτήση Δένδια πάνω από το Αιγαίο με F-16 Viper: Το μήνυμά του

18:27

Με τον Eμίρη του Κατάρ συναντάται το Σάββατο στη Ντόχα ο Κυρ. Μητσοτάκης

18:17

ΕΥ Επιχειρηματίας της χρονιάς – Το κοινό «μυστικό» των 4 διακριθέντων επιχειρηματιών

18:01

Σίμκους (ΕΚΤ): Η πολιτική μας πρέπει να παραμείνει περιοριστική – «Ανοιχτός» σε μείωση επιτοκίων τον Μάρτιο ο Σεντένο

17:51

Ημερίδα ΣΕΒ με θέμα: «Οι επιπτώσεις της κρίσης στην Ερυθρά Θάλασσα, στο Διεθνές Εμπόριο και την Εφοδιαστική Αλυσίδα»

17:46

Νάγκελ: Η σταδιακή προσέγγιση στη μείωση των επιτοκίων με αρχή τον Ιούνιο θα έχει τα καλύτερα αποτελέσματα 

17:44

Δύο χρόνια από την εισβολή: Αποφασιστικό μήνυμα ΕΕ για στήριξη στην Ουκρανία

17:28

Στα 2 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση της Nvidia - Στο «κλαμπ» με Apple και Microsoft

17:24

Απτόητο το Χρηματιστήριο - Τριήμερο πτωτικό σερί κόντρα στα ρεκόρ των ξένων αγορών

17:18

Ελληνικό: Η πρώτη «πόλη των 15 λεπτών» στην Ελλάδα

17:10

Στην Ελλάδα το αργυρό μετάλλιο των αυξήσεων στα τρόφιμα – Τι δείχνει η σύγκριση με την Ευρώπη 

16:58

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει κόμμα μελών

16:47

Wall Street: «Πτήση» σε νέα ρεκόρ για τον S&P 500 μετά το χθεσινό ιστορικό υψηλό

16:46

Κρατική Αρωγή προς αγρότες: Μέχρι 15 Μαρτίου οι αιτήσεις για τις απώλειες σε έγγειο κεφάλαιο

16:40

Ικανοποίηση Λαγκάρντ μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για μισθούς στην Ευρωζώνη

16:38

Αυγενάκης: Θα συνεχίσω την προσπάθεια αναθεώρησης της ΚΑΠ

16:21

Τριπλή διάκριση για την ΑΒ Βασιλόπουλος στα φετινά Influencer Marketing Awards

16:17

Ειδοποίηση του ελληνικού Προξενείου για περιστατικά εξαπάτησης ελληνικών επιχειρήσεων στην Τουρκία

16:11

Bloomberg: Πρώτη μείωση επιτοκίων από ΕΚΤ τον Ιούνιο «βλέπει» ο Γ. Στουρνάρας

16:08

ΑΣΕΠ: Στο ΦΕΚ η προκήρυξη για τις προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία

16:01

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Πότε θα επεκταθεί σε εστίαση και τουρισμό

15:56

Aγορά και διασύνδεση POS: 4 ερωτήσεις και απαντήσεις για τη χρηματοδότηση μέσω voucher

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider