Τα πλεονεκτήματα και η επένδυση στη βραχυχρόνια μίσθωση

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα πλεονεκτήματα και η επένδυση στη βραχυχρόνια μίσθωση
Η βραχυχρόνια μίσθωση προσφέρει ορισμένα πλεονεκτήματα όπως η ευελιξία και η ποικιλία των επιλογών για τους ταξιδιώτες.

Τα δεδομένα στον τομέα του τουρισμού αλλάζουν διαρκώς καθώς οι νέες τάσεις των μισθώσεων ακινήτων σε βραχυχρόνια κι όχι μόνο βάση κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών και των επενδυτών.

Η βραχυχρόνια μίσθωση προσφέρει ορισμένα πλεονεκτήματα όπως η ευελιξία και η ποικιλία των επιλογών για τους ταξιδιώτες. Τα ξενοδοχεία, από την άλλη πλευρά, προσφέρουν υπηρεσίες, όπως τον καθαρισμό των δωματίων, το πρωινό και την υποδομή, που μπορεί να είναι πιο εξειδικευμένες. Και οι δύο μορφές καταλύματος έχουν τον δικό τους ρόλο στον τουρισμό και στην οικονομία.

Η συμπληρωματικότητα μεταξύ των δύο μορφών καταλύματος μπορεί να έχει τα εξής οφέλη για την οικονομία μιας χώρας γενικά και της Ελλάδας ειδικά:

1. Αύξηση του τουριστικού ρεύματος: Η ποικιλία των επιλογών καταλύματος μπορεί να ελκύσει περισσότερους ταξιδιώτες στη χώρα, καθώς καλύπτει διάφορες προτιμήσεις και προϋπολογισμούς.
2. Δημιουργία θέσεων εργασίας: Τόσο η βραχυχρόνια μίσθωση όσο και τα ξενοδοχεία προσφέρουν ευκαιρίες απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο. Η αύξηση της ζήτησης μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των θέσεων εργασίας στον τομέα του τουρισμού.
3. Ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας: Και οι δύο τύποι καταλύματος χρειάζονται τοπικούς προμηθευτές, όπως τρόφιμα και υπηρεσίες καθαριότητας. Αυτό μπορεί να ενισχύσει την τοπική οικονομία.
4. Ανάπτυξη του τουριστικού υποδομών: Η αυξημένη ζήτηση καταλυμάτων μπορεί να ενθαρρύνει επενδύσεις στην τουριστική υποδομή, όπως εστιατόρια, μουσεία, και δραστηριότητες, βελτιώνοντας έτσι την τουριστική εμπειρία.
Μαζί με τους εταιρίες που δραστηριοποιούνται πανευρωπαϊκά στον ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων βρίσκεται και η εταιρεία Phaedrus Living, η οποία είχε διακρίνει εγκαίρως τις αλλαγές που συντελούνται σήμερα, επένδυσε στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της, αναπτύχθηκε και εξελίσσεται συνεχώς. Πλέον το στίγμα της είναι ορατό σε τέσσερεις χώρες, στις οποίες δραστηριοποιείται με επιτυχία στον τομέα των μισθώσεων.

Το χαρτοφυλάκιό της σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία και Βρετανία αριθμεί πέραν των 400 προσεκτικά επιλεγμένων, πολυτελών οικιστικών ακινήτων. Η στρατηγική της Phaedrus Living να ανακαινίζει τα ακίνητα που αποκτά και να τα διαμορφώνει ώστε να πληρούν τα υψηλότερα επίπεδα ποιότητας αποτελεί ένα από τα πολλά συγκριτικά της πλεονεκτήματα που την καθιστούν ικανή να ανταποκρίνεται σε όλες τις ανάγκες των πελατών της.
«Η πολυτέλεια και η άνεση είναι κυρίαρχα στοιχεία στην εμπειρία των πελατών μας, οι οποίοι μπορούν να επιλέξουν διαμονή σε διαμερίσματα στην καρδιά των πόλεων, βίλες σε παραθαλάσσιες περιοχές και νησιά δημοφιλή τουριστικά θέρετρα κι όχι μόνο.

Δεν διαχειριζόμαστε απλά τα ακίνητα που μας εμπιστεύονται, αλλά επενδύουμε σε αυτά στοχεύοντας στην μεγιστοποίηση της αξίας τους. Προβαίνουμε για παράδειγμα σε πολύ καλά μελετημένο σχεδιασμό της διακόσμησης των εσωτερικών τους χώρων, ενώ κατά τη διαδικασία της ανακαίνισής τους φροντίζουμε επιμελώς να βελτιώνουμε τη λειτουργικότητα τους. Με αυτή μας την στρατηγική προσέγγιση έχουμε καταφέρει να διαφοροποιηθούμε από τον ανταγωνισμό γιατί ακριβώς επιδιώκουμε να ευχαριστήσουμε τους επισκέπτες μας, προσφέροντάς τους πολυτέλεια, άνεση και καλές τιμές σε επιλεγμένες περιοχές.

Το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας προβλέπει σε ενδυνάμωση της συνεργασίας με ιδιοκτήτες ακινήτων με αμοιβαία οφέλη. Μεταξύ άλλων οι ιδιοκτήτες ακινήτων, που επιλέγουν να συνεργαστούν με την Phaedrus Living απαλλάσσονται από τις διαδικασίες διαχείρισης και συντήρησης των ακινήτων τους, διασφαλίζεται η ποιότητα των ενοίκων, λαμβάνουν μέγιστη οικονομική απόδοση και ταυτόχρονα αυξάνεται η αξία των ακινήτων τους. Ένας πρόσθετος λόγος που οι συνεργασίες της Phaedrus με ιδιοκτήτες ακινήτων πολλαπλασιάζονται γρήγορα είναι η κάλυψη, που προσφέρει, για τυχόν ζημιές από ενοίκους.

Η συνεχής εξέλιξη της εταιρείας επεκτείνεται πλέον και στη διαχείριση ξενοδοχείων καθώς η Phaedrus Hotels έχει ήδη υπό τη διαχείρισή της δύο ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ το χαρτοφυλάκιό της αναμένεται να εμπλουτιστεί με νέα ξενοδοχεία σε Αθήνα και Λευκωσία στο εγγύς μέλλον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:36

ΒΕΘ: Αύξηση μεταφορικού κόστους 15% για τις επιχειρήσεις από τις κινητοποιήσεις των αγροτών

16:35

Συνεχίζεται η εξωστρέφεια της ΕΕΕΠ: Αντλεί τεχνογνωσία για την επόμενη μέρα των τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα

16:30

Βενιζέλος: Οι μονοκομματικές κυβερνήσεις έχουν τελειώσει - Δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τη δυσαρέσκεια για τους θεσμούς

16:16

ΕΒΕΠ: Σοβαρό πλήγμα στην αγορά από τις κινητοποιήσεις των αγροτών

15:58

Απώλειες για τις μετοχές άμυνας μετά την αλλαγή πλεύσης Ζελένσκι για ένταξη στο NATO

15:56

Κοινό ευρωπαϊκό μέτωπο απέναντι στον παράνομο διαδικτυακό τζόγο

15:51

Τσιάρας για αγρότες: Περιθώρια για παρεμβάσεις σε κόστος παραγωγής, ενέργεια, ΕΛΓΑ και κτηνοτροφία

15:44

Λάρισα: Αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο του 2026 η δίκη δύο αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας

15:31

Δένδιας: Ανακριβές ότι πήραμε πίσω την πρότασή μας για το SAFE - Σημαντικές αυξήσεις μισθών, συντάξεων εφάπαξ στα στελέχη ΕΔ

15:24

Δημοσκόπηση: Το 75% των Ουκρανών απορρίπτει μεγάλες ειρηνευτικές παραχωρήσεις

15:19

Αυστραλία: Πώς επέστρεψαν στα social media τα παιδιά κάτω των 16 ετών παρά το... «μπαν»

15:13

2025: Η χρονιά που «ξεμπλόκαρε» το μέλλον της Regency

15:04

Δήμος Αθηναίων: Αναστολή λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών αύριο Τρίτη (16/12)

15:04

Ρεκόρ στη Σαουδική Αραβία με 340 εκτελέσεις ανθρώπων το 2025

15:00

Παπαθανάσης: 17,4 εκατ. για αναβάθμιση οικισμού Ακρινής Κοζάνης μέσω ΕΠΑ 2021-2025

15:00

ΔΙΜΕΑ: Πρόστιμα 28.500 ευρώ μετά από ελέγχους τον Νοέμβριο

14:59

Στην... στρατόσφαιρα η τιμή του χαλκού: Ράλι 36% το 2025 - Τι προβλέπουν οι αναλυτές

14:55

Πώς οι προμήθειες εξελίχθηκαν σε «ακρογωνιαίο λίθο» για τις τράπεζες

14:55

iRobot: Η κατασκευάστρια της Roomba κήρυξε πτώχευση - Την εξαγοράζει κινεζική εταιρεία

14:52

Κεραμέως: Τα κόμματα θα πάρουν σύντομα θέση για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας

14:43

ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ, ΣΒΕ: Καλούν τους αγρότες και την πολιτεία να προσέλθουν στον διάλογο

14:37

Παπασταύρου για ευρωπαϊκό πακέτο δικτύων: Αναγνώριση των προσπαθειών Ελλάδας και Μητσοτάκη

14:34

Πρωτοψάλτης: Στήριξη 187 εκατ. ευρώ ως το τέλος 2025 σε κτηνοτρόφους που έχουν πληγεί από την ευλογιά

14:32

Η MTS Greece θα λάβει ενισχυμένη αναγνώριση από τον ΟΔΔΗΧ

14:28

Ουκρανία: Οι ΗΠΑ ζητούν από το Κίεβο να παραδώσει στην Μόσχα εδάφη υπό ουκρανικό έλεγχο

14:24

Κέρδη 1% για το χρυσό και 3% για το ασήμι

14:20

Eurobank - Travellers Prepaid: Νέα άυλη κάρτα για συναλλαγές με 0% προμήθειες στο εξωτερικό

14:17

Public: Όλα τα δώρα που θα χρειαστείς φέτος τα Χριστούγεννα σε ένα μόνο μέρος

14:10

Τι ισχύει για το δώρο Χριστουγέννων των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα

13:59

e-ΕΦΚΑ: Προσωρινή μη διαθεσιμότητα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών την Τετάρτη

gazzetta
gazzetta reader insider insider