Τα πλεονεκτήματα και η επένδυση στη βραχυχρόνια μίσθωση

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα πλεονεκτήματα και η επένδυση στη βραχυχρόνια μίσθωση
Η βραχυχρόνια μίσθωση προσφέρει ορισμένα πλεονεκτήματα όπως η ευελιξία και η ποικιλία των επιλογών για τους ταξιδιώτες.

Τα δεδομένα στον τομέα του τουρισμού αλλάζουν διαρκώς καθώς οι νέες τάσεις των μισθώσεων ακινήτων σε βραχυχρόνια κι όχι μόνο βάση κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών και των επενδυτών.

Η βραχυχρόνια μίσθωση προσφέρει ορισμένα πλεονεκτήματα όπως η ευελιξία και η ποικιλία των επιλογών για τους ταξιδιώτες. Τα ξενοδοχεία, από την άλλη πλευρά, προσφέρουν υπηρεσίες, όπως τον καθαρισμό των δωματίων, το πρωινό και την υποδομή, που μπορεί να είναι πιο εξειδικευμένες. Και οι δύο μορφές καταλύματος έχουν τον δικό τους ρόλο στον τουρισμό και στην οικονομία.

Η συμπληρωματικότητα μεταξύ των δύο μορφών καταλύματος μπορεί να έχει τα εξής οφέλη για την οικονομία μιας χώρας γενικά και της Ελλάδας ειδικά:

1. Αύξηση του τουριστικού ρεύματος: Η ποικιλία των επιλογών καταλύματος μπορεί να ελκύσει περισσότερους ταξιδιώτες στη χώρα, καθώς καλύπτει διάφορες προτιμήσεις και προϋπολογισμούς.
2. Δημιουργία θέσεων εργασίας: Τόσο η βραχυχρόνια μίσθωση όσο και τα ξενοδοχεία προσφέρουν ευκαιρίες απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο. Η αύξηση της ζήτησης μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των θέσεων εργασίας στον τομέα του τουρισμού.
3. Ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας: Και οι δύο τύποι καταλύματος χρειάζονται τοπικούς προμηθευτές, όπως τρόφιμα και υπηρεσίες καθαριότητας. Αυτό μπορεί να ενισχύσει την τοπική οικονομία.
4. Ανάπτυξη του τουριστικού υποδομών: Η αυξημένη ζήτηση καταλυμάτων μπορεί να ενθαρρύνει επενδύσεις στην τουριστική υποδομή, όπως εστιατόρια, μουσεία, και δραστηριότητες, βελτιώνοντας έτσι την τουριστική εμπειρία.
Μαζί με τους εταιρίες που δραστηριοποιούνται πανευρωπαϊκά στον ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων βρίσκεται και η εταιρεία Phaedrus Living, η οποία είχε διακρίνει εγκαίρως τις αλλαγές που συντελούνται σήμερα, επένδυσε στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της, αναπτύχθηκε και εξελίσσεται συνεχώς. Πλέον το στίγμα της είναι ορατό σε τέσσερεις χώρες, στις οποίες δραστηριοποιείται με επιτυχία στον τομέα των μισθώσεων.

Το χαρτοφυλάκιό της σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία και Βρετανία αριθμεί πέραν των 400 προσεκτικά επιλεγμένων, πολυτελών οικιστικών ακινήτων. Η στρατηγική της Phaedrus Living να ανακαινίζει τα ακίνητα που αποκτά και να τα διαμορφώνει ώστε να πληρούν τα υψηλότερα επίπεδα ποιότητας αποτελεί ένα από τα πολλά συγκριτικά της πλεονεκτήματα που την καθιστούν ικανή να ανταποκρίνεται σε όλες τις ανάγκες των πελατών της.
«Η πολυτέλεια και η άνεση είναι κυρίαρχα στοιχεία στην εμπειρία των πελατών μας, οι οποίοι μπορούν να επιλέξουν διαμονή σε διαμερίσματα στην καρδιά των πόλεων, βίλες σε παραθαλάσσιες περιοχές και νησιά δημοφιλή τουριστικά θέρετρα κι όχι μόνο.

Δεν διαχειριζόμαστε απλά τα ακίνητα που μας εμπιστεύονται, αλλά επενδύουμε σε αυτά στοχεύοντας στην μεγιστοποίηση της αξίας τους. Προβαίνουμε για παράδειγμα σε πολύ καλά μελετημένο σχεδιασμό της διακόσμησης των εσωτερικών τους χώρων, ενώ κατά τη διαδικασία της ανακαίνισής τους φροντίζουμε επιμελώς να βελτιώνουμε τη λειτουργικότητα τους. Με αυτή μας την στρατηγική προσέγγιση έχουμε καταφέρει να διαφοροποιηθούμε από τον ανταγωνισμό γιατί ακριβώς επιδιώκουμε να ευχαριστήσουμε τους επισκέπτες μας, προσφέροντάς τους πολυτέλεια, άνεση και καλές τιμές σε επιλεγμένες περιοχές.

Το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας προβλέπει σε ενδυνάμωση της συνεργασίας με ιδιοκτήτες ακινήτων με αμοιβαία οφέλη. Μεταξύ άλλων οι ιδιοκτήτες ακινήτων, που επιλέγουν να συνεργαστούν με την Phaedrus Living απαλλάσσονται από τις διαδικασίες διαχείρισης και συντήρησης των ακινήτων τους, διασφαλίζεται η ποιότητα των ενοίκων, λαμβάνουν μέγιστη οικονομική απόδοση και ταυτόχρονα αυξάνεται η αξία των ακινήτων τους. Ένας πρόσθετος λόγος που οι συνεργασίες της Phaedrus με ιδιοκτήτες ακινήτων πολλαπλασιάζονται γρήγορα είναι η κάλυψη, που προσφέρει, για τυχόν ζημιές από ενοίκους.

Η συνεχής εξέλιξη της εταιρείας επεκτείνεται πλέον και στη διαχείριση ξενοδοχείων καθώς η Phaedrus Hotels έχει ήδη υπό τη διαχείρισή της δύο ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ το χαρτοφυλάκιό της αναμένεται να εμπλουτιστεί με νέα ξενοδοχεία σε Αθήνα και Λευκωσία στο εγγύς μέλλον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:09

Τζιτζικώστας: Εγκαινίασε το Περίπτερο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην 90ή ΔΕΘ

17:54

Καλαφάτης: Το υπ. Ανάπτυξης επεξεργάζεται τη δημιουργία ενός νέου ερευνητικού κέντρου για την Ηθική και την Τεχνολογία

17:45

HGF - 90η ΔΕΘ: Ο πρωτογενής τομέας περνά σε νέα εποχή - Από την παραγωγή στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα

17:36

Μαρινάκης: Στόχος είναι, ενώ μειώνουμε τους φόρους, να συνεχίζουμε να αυξάνουμε τα φορολογικά έσοδα

17:23

Θεσσαλονίκη: Ακυρώνονται οι εκδηλώσεις της ΝΔ λόγω του δυστυχήματος στην Τανάγρα

16:59

Μπρατάκος (ΕΒΕΑ) - 90η ΔΕΘ: Νέο παραγωγικό συμβόλαιο για τη χώρα μετά το Ταμείο Ανάκαμψης

16:49

Δενδιας - 90η ΔΕΘ: Η «Ατζέντα 2030» ως πλαίσιο μετάβασης στην καινούργια εποχή

16:22

Χατζηδάκης: Είμαι φανατικός οπαδός της πολιτικής με αποτέλεσμα

16:00

Τουρισμός: Οι τρεις «αστερίσκοι» πίσω από την θετική πορεία της χρονιάς

15:47

Πούτιν: Διέταξε την τριήμερη παύση των πληγμάτων κατά του Κιέβου

15:34

Γεωργιάδης - 90η ΔΕΘ: Ανακοίνωσε πρόγραμμα δωρεάν ελέγχου για τον καρκίνο του δέρματος

15:07

Athens Flying Week 2026: F-4 συνετρίβη στην Τανάγρα - Νεκροί οι δύο χειριστές

14:55

Τσάφος: Η Ελλάδα είναι πλέον σημαντικός εξαγωγέας ρεύματος - Κομβικός ο ενεργειακός ρόλος της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

14:33

Πιερρακάκης: Επενδύσεις και έργα που δημιουργούν αξία για τους πολίτες και τη χώρα από το Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο

14:22

Η ΔΕΗ στην 90η ΔΕΘ: Ολοκληρωμένες λύσεις ενέργειας, τεχνολογίας και συνδεσιμότητας

14:09

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος του 31χρονου που εισέβαλε με μαχαίρι στο Α.Τ Μάνδρας

13:59

Anthropic: Η έναρξη της IPO μετατίθεται προς τα μέσα Οκτωβρίου

13:45

Foxconn: Αναμένεται να ξεπεράσει τις προβλέψεις για κερδοφορία το Γ’ τρίμηνο του έτους

13:34

Νεπάλ: Ένας Κινέζος υπήκοος είναι ο τρίτος διασωθείς από σήραγγα μετά τη φονική πλημμύρα

13:18

Σχοινάς: 365 εκατ. ευρώ στην αγροδιατροφή με «όχημα» το νέο Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

13:11

Τσουκαλάς: Η χώρα έχει ανάγκη την πολιτική αλλαγή και όχι αλλαγή φρουράς διαχειριστή με το ήδη υπάρχον πλαίσιο

13:01

Alpha Bank: Οι πρωτοβουλίες σε ESG, εκπαίδευση, αθλητισμό και πολιτισμό

12:44

Τουρκία - Πρέσβης ΗΠΑ: Οι αμερικανικές κυρώσεις δεν στοχεύουν την Τουρκία ή το τραπεζικό της σύστημα

12:39

Χατζηδάκης στο Insider: «Κοινωνικό μέρισμα ανάπτυξης για όλους» – Τι θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

12:38

Βουλή: Προς κύρωση η αμυντική Συμφωνία για την Νατοϊκή Αντιβαλλιστική Άμυνα

12:32

Τρεις συλλήψεις ανηλίκων για την πυρκαγιά στο Ψυχικό

12:28

Ιράν: Μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για εκρήξεις κοντά στο νησί Χαργκ

12:22

Παπασταύρου: «Καθοριστικός ο ρόλος της Δασικής Υπηρεσίας»

12:14

Μητσοτάκης: Οραματικό το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ και δημιουργίας μητροπολιτικού πάρκου

12:00

Οι υποδομές και οι αναπλάσεις – παρεμβάσεις που οδηγούν στη Θεσσαλονίκη της «επόμενης μέρας»


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider