Τα πλεονεκτήματα και η επένδυση στη βραχυχρόνια μίσθωση

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα πλεονεκτήματα και η επένδυση στη βραχυχρόνια μίσθωση
Η βραχυχρόνια μίσθωση προσφέρει ορισμένα πλεονεκτήματα όπως η ευελιξία και η ποικιλία των επιλογών για τους ταξιδιώτες.

Τα δεδομένα στον τομέα του τουρισμού αλλάζουν διαρκώς καθώς οι νέες τάσεις των μισθώσεων ακινήτων σε βραχυχρόνια κι όχι μόνο βάση κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών και των επενδυτών.

Η βραχυχρόνια μίσθωση προσφέρει ορισμένα πλεονεκτήματα όπως η ευελιξία και η ποικιλία των επιλογών για τους ταξιδιώτες. Τα ξενοδοχεία, από την άλλη πλευρά, προσφέρουν υπηρεσίες, όπως τον καθαρισμό των δωματίων, το πρωινό και την υποδομή, που μπορεί να είναι πιο εξειδικευμένες. Και οι δύο μορφές καταλύματος έχουν τον δικό τους ρόλο στον τουρισμό και στην οικονομία.

Η συμπληρωματικότητα μεταξύ των δύο μορφών καταλύματος μπορεί να έχει τα εξής οφέλη για την οικονομία μιας χώρας γενικά και της Ελλάδας ειδικά:

1. Αύξηση του τουριστικού ρεύματος: Η ποικιλία των επιλογών καταλύματος μπορεί να ελκύσει περισσότερους ταξιδιώτες στη χώρα, καθώς καλύπτει διάφορες προτιμήσεις και προϋπολογισμούς.
2. Δημιουργία θέσεων εργασίας: Τόσο η βραχυχρόνια μίσθωση όσο και τα ξενοδοχεία προσφέρουν ευκαιρίες απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο. Η αύξηση της ζήτησης μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των θέσεων εργασίας στον τομέα του τουρισμού.
3. Ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας: Και οι δύο τύποι καταλύματος χρειάζονται τοπικούς προμηθευτές, όπως τρόφιμα και υπηρεσίες καθαριότητας. Αυτό μπορεί να ενισχύσει την τοπική οικονομία.
4. Ανάπτυξη του τουριστικού υποδομών: Η αυξημένη ζήτηση καταλυμάτων μπορεί να ενθαρρύνει επενδύσεις στην τουριστική υποδομή, όπως εστιατόρια, μουσεία, και δραστηριότητες, βελτιώνοντας έτσι την τουριστική εμπειρία.
Μαζί με τους εταιρίες που δραστηριοποιούνται πανευρωπαϊκά στον ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων βρίσκεται και η εταιρεία Phaedrus Living, η οποία είχε διακρίνει εγκαίρως τις αλλαγές που συντελούνται σήμερα, επένδυσε στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της, αναπτύχθηκε και εξελίσσεται συνεχώς. Πλέον το στίγμα της είναι ορατό σε τέσσερεις χώρες, στις οποίες δραστηριοποιείται με επιτυχία στον τομέα των μισθώσεων.

Το χαρτοφυλάκιό της σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία και Βρετανία αριθμεί πέραν των 400 προσεκτικά επιλεγμένων, πολυτελών οικιστικών ακινήτων. Η στρατηγική της Phaedrus Living να ανακαινίζει τα ακίνητα που αποκτά και να τα διαμορφώνει ώστε να πληρούν τα υψηλότερα επίπεδα ποιότητας αποτελεί ένα από τα πολλά συγκριτικά της πλεονεκτήματα που την καθιστούν ικανή να ανταποκρίνεται σε όλες τις ανάγκες των πελατών της.
«Η πολυτέλεια και η άνεση είναι κυρίαρχα στοιχεία στην εμπειρία των πελατών μας, οι οποίοι μπορούν να επιλέξουν διαμονή σε διαμερίσματα στην καρδιά των πόλεων, βίλες σε παραθαλάσσιες περιοχές και νησιά δημοφιλή τουριστικά θέρετρα κι όχι μόνο.

Δεν διαχειριζόμαστε απλά τα ακίνητα που μας εμπιστεύονται, αλλά επενδύουμε σε αυτά στοχεύοντας στην μεγιστοποίηση της αξίας τους. Προβαίνουμε για παράδειγμα σε πολύ καλά μελετημένο σχεδιασμό της διακόσμησης των εσωτερικών τους χώρων, ενώ κατά τη διαδικασία της ανακαίνισής τους φροντίζουμε επιμελώς να βελτιώνουμε τη λειτουργικότητα τους. Με αυτή μας την στρατηγική προσέγγιση έχουμε καταφέρει να διαφοροποιηθούμε από τον ανταγωνισμό γιατί ακριβώς επιδιώκουμε να ευχαριστήσουμε τους επισκέπτες μας, προσφέροντάς τους πολυτέλεια, άνεση και καλές τιμές σε επιλεγμένες περιοχές.

Το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας προβλέπει σε ενδυνάμωση της συνεργασίας με ιδιοκτήτες ακινήτων με αμοιβαία οφέλη. Μεταξύ άλλων οι ιδιοκτήτες ακινήτων, που επιλέγουν να συνεργαστούν με την Phaedrus Living απαλλάσσονται από τις διαδικασίες διαχείρισης και συντήρησης των ακινήτων τους, διασφαλίζεται η ποιότητα των ενοίκων, λαμβάνουν μέγιστη οικονομική απόδοση και ταυτόχρονα αυξάνεται η αξία των ακινήτων τους. Ένας πρόσθετος λόγος που οι συνεργασίες της Phaedrus με ιδιοκτήτες ακινήτων πολλαπλασιάζονται γρήγορα είναι η κάλυψη, που προσφέρει, για τυχόν ζημιές από ενοίκους.

Η συνεχής εξέλιξη της εταιρείας επεκτείνεται πλέον και στη διαχείριση ξενοδοχείων καθώς η Phaedrus Hotels έχει ήδη υπό τη διαχείρισή της δύο ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ το χαρτοφυλάκιό της αναμένεται να εμπλουτιστεί με νέα ξενοδοχεία σε Αθήνα και Λευκωσία στο εγγύς μέλλον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:39

Πυροσβεστική: Τρεις συλλήψεις για εμπρησμούς από πρόθεση σε Αττική και Ηράκλειο Κρήτης

17:35

ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΥΡΙΑΚΗ- Kίνα: Αντεπίθεση στην τεχνητή νοημοσύνη και η μάχη για τους κανόνες της νέας εποχής

17:09

Συνελήφθη 68χρονος με πάνω από 55 κιλά κάνναβης σε ΙΧ αυτοκίνητο στη Φλώρινα

17:00

Ρεύμα: Τα «μπλε» τιμολόγια τις προτιμήσεις των καταναλωτών – Τι δείχνουν τα στοιχεία για το πρώτο τετράμηνο του έτους

16:54

Telecom Italia: Το Διοικητικό Συμβούλιο στηρίζει την πρόταση εξαγοράς από την Poste Italiane

16:28

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Επισκοπή Εύβοίας

15:48

Γερμανία: Ο Γενς Σπαν υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των CDU/CSU

15:43

Γκάνος (Alpha Real Estate Services): Οι τέσσερις παράγοντες που στηρίζουν την ελληνική αγορά ακινήτων

15:25

Κίνα: Δηλώνει ότι θα λάβει μέτρα για την κρατικοποίηση της British Steel από το Ηνωμένο Βασίλειο

15:10

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε Γλυφάδα και Βούλα

15:00

Τραμπ: Με τη νέα κλιμάκωση κατά του Ιράν κινδυνεύει να επαναλάβει παλιά λάθη

14:41

Πολάκης: Επίθεση σε όσους «σχεδίαζαν την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ»

14:30

DW: Γιατί οι επιχειρήσεις (δεν) εγκαταλείπουν τη Γερμανία

14:16

Φέτα και ελαιόλαδο: Οι δύο ελληνικοί «πρεσβευτές» των 2,1 δισ. ευρώ

14:08

Τρεις συλλήψεις για κατ΄ εξακολούθηση εμπρησμούς από πρόθεση στη Μεσσηνία

13:56

Κώτσηρας: Επενδύουμε σε φιλικές και αξιόπιστες συγκοινωνίες

13:49

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι «όταν το ψεύδος αποκαλύπτεται, δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από το θράσος»

13:43

Ζελένσκι: Η Ουκρανία έπληξε εγκαταστάσεις εφοδιασμού και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Ρωσία

13:24

Λίβανος: Ο πρόεδρος Αούν μεταβαίνει στην Ουάσινγκτον όπου θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ

13:21

Ψηφιοποίηση 1,2 δισ. σελίδων αρχείων του Δημοσίου: Ετήσιο όφελος 180 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με αποτίμηση του ΕΚΤ

13:06

Παππάς: Θα ανατρέψουμε τα σχέδια διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ

13:00

Τράπεζες: Απελευθερώνουν κεφαλαιακό χώρο μέσω συνθετικών τιτλοποιήσεων

12:43

Η ακτινογραφία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος σε 20 αριθμούς

12:29

Γερμανία: Σχέδιο δραστικής περικοπής των επιδοτήσεων στις ΑΠΕ

12:15

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

12:06

Μαρινάκης: Είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που πήρε υπερκέρδη διυλιστηρίων και εταιρειών ενέργειας και τα επέστρεψε στην κοινωνία

11:52

Η Ρένα Δούρου νέα πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

11:45

Meta: Δικαστής δεν μπλόκαρε απολύσεις παρά την αγωγή εργαζομένων για διακρίσεις από ΤΝ

11:30

Βουλή: Κατατέθηκε προς κύρωση η σύμβαση παραχώρησης του αερολιμένα Καλαμάτας

11:17

Boeing: Διατηρεί αμετάβλητη την 20ετή πρόβλεψη της για τη ζήτηση αεροσκαφών


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider