Η νέα εξίσωση του μετασχηματισμού

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η νέα εξίσωση του μετασχηματισμού
Οι αλλαγές που έχουν βιώσει η κοινωνία και η επιχειρηματικότητα τα τελευταία χρόνια είναι πρωτόγνωρες. Με καταλύτες την ψηφιακή επανάσταση, την κλιματική αλλαγή και την πανδημία, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν καινούργιο κόσμο.

Οι αλλαγές που έχουν βιώσει η κοινωνία και η επιχειρηματικότητα τα τελευταία χρόνια είναι πρωτόγνωρες. Με καταλύτες την ψηφιακή επανάσταση, την κλιματική αλλαγή, την πανδημία και προσφάτως τον πόλεμο στην Ουκρανία, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν καινούργιο κόσμο.

Έναν κόσμο που –λόγω των συνεχών αλλαγών αλλά και της δεκαετούς κρίσης που προηγήθηκε- χαρακτηρίζεται από δομικό έλλειμμα εμπιστοσύνης έναντι αλλά και μεταξύ των επιχειρήσεων. Και αυτό ακριβώς το έλλειμμα έναντι των πελατών τους αλλά και της κοινωνίας ευρύτερα καλούνται με τη σειρά τους να καλύψουν οι επιχειρήσεις, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις που φέρνουν τομείς όπως η ιδιωτικότητα των δεδομένων, η τεχνητή νοημοσύνη αλλά και η κυβερνοασφάλεια.

Tο «αντίδοτο» στην έλλειψη εμπιστοσύνης δεν είναι άλλο από την ουσιαστική και ταυτόχρονα στοχευμένη αλλαγή κουλτούρας και τρόπου σκέψης των διοικητικών στελεχών αλλά και των μελών του εκάστοτε οργανισμού.

Για να γίνει αυτό, πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένες και απτές προϋποθέσεις. Σε αυτές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η ύπαρξη κανονισμών, η συμμόρφωση σε αυτούς και η διαφάνεια στην αναφορά τους. Επιπλέον, η καθιέρωση προτύπων και διαδικασιών που ευθυγραμμίζονται στο σύνολο του οργανισμού, η εξασφάλιση πιστοποιημένων στελεχών, η ορθή εταιρική διακυβέρνηση και βέβαια ο έλεγχος όλων των παραπάνω.

Έχοντας εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη, το δεύτερο ζητούμενο που επιδιώκεται είναι η επίτευξη βιώσιμων αποτελεσμάτων. Μόνο με τον συνδυασμό των δύο μπορεί να εξασφαλιστεί η επιτυχία, και ιδιαίτερα σε ένα περιβάλλον υψηλού ρίσκου και διαρκώς εντεινόμενου ανταγωνισμού.

Ακολουθώντας το δαρβινικό μοντέλο της επιβίωσης εκείνων που ανταποκρίνονται καλύτερα και γρηγορότερα στις αλλαγές, οι επιχειρήσεις καλούνται να αλλάξουν άμεσα και δομικά. Με στόχο να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές, προσελκύοντας με επιτυχία το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, τα απαραίτητα κεφάλαια και βέβαια πελάτες. Προκειμένου να επιτευχθεί το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, ο όποιος μετασχηματισμός δεν αρκεί να είναι θεωρητικός ή επιφανειακός.

Και εδώ μιλάμε για έναν μετασχηματισμό που δεν στηρίζεται μονομερώς στην τεχνολογία. Μόνο αν σχεδιαστεί και επιτευχθεί μια ολοκληρωμένη προσέγγισή του, που είναι στρατηγικά σχεδιασμένη, έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και υποστηρίζεται από την τεχνολογία μπορούν να επιτευχθούν βιώσιμα αποτελέσματα.

Αυτή η Νέα Εξίσωση είναι η απάντησή μας στις ανάγκες των πελατών μας και της αγοράς.

Για εμάς στην PwC, άνθρωποι και τεχνολογία δουλεύουν χέρι-χέρι. Η Νέα Εξίσωση αφορά τον τρόπο με τον οποίο η ανθρώπινη εφευρετικότητα συνδυάζεται με την τεχνολογική καινοτομία και την εμπειρία για να προσφέρει ταχύτερα, πιο έξυπνα και καλύτερα αποτελέσματα, χτίζοντας παράλληλα εμπιστοσύνη και μειώνοντας την επισφάλεια σε όλη την αλυσίδα αξίας.

Γιώργος Κολλιδάς, Partner, Technology Leader, PwC Ελλάδας

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:42

Μέση Ανατολή: Ο πόλεμος εμποδίζει την εισροή σημαντικών φαρμάκων για τις χώρες του Κόλπου

13:32

Μη δηλωθέντα 3,2 εκατ. ευρώ στο Πόθεν Έσχες του Γιάννη Παναγόπουλου

13:19

Χωρίς ταξί η Ελλάδα - Απεργία διαρκείας από Τρίτη

13:18

Ρωσία: Πρόστιμο 432.366 δολαρίων στο Telegram επειδή δεν αφαίρεσε απαγορευμένο περιεχόμενο

13:13

Γεραπετρίτης: Δεν είναι πρόθεση της Ελλάδας να εμπλακεί στον πόλεμο – Να αναλάβει τον ηγετικό της ρόλο η Ευρώπη

13:07

ΟΟΣΑ: Πολύ νωρίς για να ποσοτικοποιηθεί ο αντίκτυπος από τη σύγκρουση στο Ιράν

13:00

ΕΤΕ: Αυξημένη επενδυτική διάθεση των επιχειρήσεων με ανάκαμψη στις κατασκευές - Οι δύο κρίσιμοι άξονες

12:51

ΕΝΦΙΑ 2026: Πώς να βρείτε το εκκαθαριστικό σας

12:42

Όμιλος ΔΕΗ: Σημαντική αναβάθμιση από την EcoVadis στην αξιολόγηση βιωσιμότητας

12:34

Εξωτερική θερμομόνωση: Ο απόλυτος οδηγός αναβάθμισης του σπιτιού σας από τους ειδικούς

12:30

ΕΦΚΑ: 4 στους 10 μη μισθωτούς χωρίς ασφαλιστική ικανότητα για το 2026 - 53.241 αιτήσεις για ρύθμιση χρεών στο τρίμηνο

12:14

ΗΑΕ: Πυρκαγιά στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Φουτζέιρα

12:04

Credia Bank: Αναβλήθηκε η έκτακτη γ.σ.

11:53

Κύπριος ΥΠΕΝ: Όλα τα άτυπα συμβούλια της ΕΕ θα διεξαχθούν κανονικά στην Κύπρο από τον Απρίλιο

11:48

Στο Παρίσι ο Κ. Πιερρακάκης - Κεντρικός Ομιλητής στο 14ο ετήσιο συνέδριο της Εuronext

11:38

Νέος Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ ο Μιχάλης Μαυρόπουλος

11:31

«Όχι» Στάρμερ σε Τραμπ για πολεμικά πλοία στη Μ. Ανατολή - Προς Κύπρο το Lyme Bay

11:30

Η νέα εποχή για τα εταιρικά κυλικεία: WallStreet In-House Coffee Shop

11:26

Τσιάρας: Θα στηρίξουμε τον αγροτικό κόσμο - Στο τραπέζι πλαφόν ή ενισχύσεις για λιπάσματα

11:16

Η Κίνα σε διεθνείς επαφές για τα Στενά του Ορμούζ

11:13

ΧΑ: Εναλλαγές προσήμου και στάση αναμονής

10:50

Κέρδη στις ευρωαγορές στην εβδομάδα των κεντρικών τραπεζών

10:50

Παπασταύρου: Όλο το οπλοστάσιο των μέτρων στο τραπέζι για την ενέργεια – Ανακοινώσεις για τη βιομηχανία

10:47

Παράταση του «Προλαμβάνω» ζητούν οι γιατροί

10:22

Η ΕΕ θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προσφύγει στην αποστολή «Ασπίδες» στο στενό του Ορμούζ

10:06

Eurobank: Αγορά 1,13 εκατ. ιδίων μετοχών έναντι 3,96 εκατ. ευρώ

09:57

Ακυρώνεται η σημερινή πτήση επαναπατρισμού Ελλήνων από το Ντουμπάι

09:44

Προϋπολογισμός: Kάτω του στόχου τα φορολογικά έσοδα το πρώτο δίμηνο - Yπέρβαση πλεονάσματος

09:44

Πρόταση εξαγοράς 35 δισ. ευρώ από UniCredit για Commerzbank

09:39

ΗΑΕ: Ένας νεκρός από πτώση πυραύλου στο Αμπού Ντάμπι - Επαναλειτουργεί σταδιακά το αεροδρόμιο του Ντουμπάι

gazzetta
gazzetta reader insider insider