Η νέα εξίσωση του μετασχηματισμού

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η νέα εξίσωση του μετασχηματισμού
Οι αλλαγές που έχουν βιώσει η κοινωνία και η επιχειρηματικότητα τα τελευταία χρόνια είναι πρωτόγνωρες. Με καταλύτες την ψηφιακή επανάσταση, την κλιματική αλλαγή και την πανδημία, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν καινούργιο κόσμο.

Οι αλλαγές που έχουν βιώσει η κοινωνία και η επιχειρηματικότητα τα τελευταία χρόνια είναι πρωτόγνωρες. Με καταλύτες την ψηφιακή επανάσταση, την κλιματική αλλαγή, την πανδημία και προσφάτως τον πόλεμο στην Ουκρανία, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν καινούργιο κόσμο.

Έναν κόσμο που –λόγω των συνεχών αλλαγών αλλά και της δεκαετούς κρίσης που προηγήθηκε- χαρακτηρίζεται από δομικό έλλειμμα εμπιστοσύνης έναντι αλλά και μεταξύ των επιχειρήσεων. Και αυτό ακριβώς το έλλειμμα έναντι των πελατών τους αλλά και της κοινωνίας ευρύτερα καλούνται με τη σειρά τους να καλύψουν οι επιχειρήσεις, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις που φέρνουν τομείς όπως η ιδιωτικότητα των δεδομένων, η τεχνητή νοημοσύνη αλλά και η κυβερνοασφάλεια.

Tο «αντίδοτο» στην έλλειψη εμπιστοσύνης δεν είναι άλλο από την ουσιαστική και ταυτόχρονα στοχευμένη αλλαγή κουλτούρας και τρόπου σκέψης των διοικητικών στελεχών αλλά και των μελών του εκάστοτε οργανισμού.

Για να γίνει αυτό, πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένες και απτές προϋποθέσεις. Σε αυτές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η ύπαρξη κανονισμών, η συμμόρφωση σε αυτούς και η διαφάνεια στην αναφορά τους. Επιπλέον, η καθιέρωση προτύπων και διαδικασιών που ευθυγραμμίζονται στο σύνολο του οργανισμού, η εξασφάλιση πιστοποιημένων στελεχών, η ορθή εταιρική διακυβέρνηση και βέβαια ο έλεγχος όλων των παραπάνω.

Έχοντας εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη, το δεύτερο ζητούμενο που επιδιώκεται είναι η επίτευξη βιώσιμων αποτελεσμάτων. Μόνο με τον συνδυασμό των δύο μπορεί να εξασφαλιστεί η επιτυχία, και ιδιαίτερα σε ένα περιβάλλον υψηλού ρίσκου και διαρκώς εντεινόμενου ανταγωνισμού.

Ακολουθώντας το δαρβινικό μοντέλο της επιβίωσης εκείνων που ανταποκρίνονται καλύτερα και γρηγορότερα στις αλλαγές, οι επιχειρήσεις καλούνται να αλλάξουν άμεσα και δομικά. Με στόχο να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές, προσελκύοντας με επιτυχία το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, τα απαραίτητα κεφάλαια και βέβαια πελάτες. Προκειμένου να επιτευχθεί το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, ο όποιος μετασχηματισμός δεν αρκεί να είναι θεωρητικός ή επιφανειακός.

Και εδώ μιλάμε για έναν μετασχηματισμό που δεν στηρίζεται μονομερώς στην τεχνολογία. Μόνο αν σχεδιαστεί και επιτευχθεί μια ολοκληρωμένη προσέγγισή του, που είναι στρατηγικά σχεδιασμένη, έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και υποστηρίζεται από την τεχνολογία μπορούν να επιτευχθούν βιώσιμα αποτελέσματα.

Αυτή η Νέα Εξίσωση είναι η απάντησή μας στις ανάγκες των πελατών μας και της αγοράς.

Για εμάς στην PwC, άνθρωποι και τεχνολογία δουλεύουν χέρι-χέρι. Η Νέα Εξίσωση αφορά τον τρόπο με τον οποίο η ανθρώπινη εφευρετικότητα συνδυάζεται με την τεχνολογική καινοτομία και την εμπειρία για να προσφέρει ταχύτερα, πιο έξυπνα και καλύτερα αποτελέσματα, χτίζοντας παράλληλα εμπιστοσύνη και μειώνοντας την επισφάλεια σε όλη την αλυσίδα αξίας.

Γιώργος Κολλιδάς, Partner, Technology Leader, PwC Ελλάδας

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:05

Το Ισραήλ κινείται νομικά κατά των NYT μετά από άρθρο περί εκτεταμένης σεξουαλικής βίας κατά Παλαιστινίων κρατουμένων

17:57

Χρηματιστήριο Αθηνών: Μια «ανάσα» από τις 2.300 ο Γενικός Δείκτης, με τραπεζικό άλμα

17:56

Helleniq Energy: Συγκρίσιμα EBITDA 293 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο - Στα 140 εκατ. τα καθαρά κέρδη

17:46

Γκάλι (ΑΚΤΩΡ LNG): «Κλειδί οι υποδομές και η σταθερότητα για την ενεργειακή ασφάλεια»

17:35

ΗΠΑ: Ξεκίνησε ο νέος γύρος συνομιλιών Λιβάνου - Ισραήλ με στόχο την εδραίωση της εκεχειρίας

17:24

Ρωσία: «Η Ευρώπη δεν είναι κατάλληλη να μεσολαβήσει στη σύγκρουση στην Ουκρανία»

17:15

«Πράσινο φως» στην επένδυση παραγωγής γαλλίου από το υπ. Ανάπτυξης

17:08

Μπέσεντ: Ο Τραμπ θα μιλήσει περισσότερο για την Ταϊβάν μέσα «στις επόμενες ημέρες»

17:06

Επέστρεψε στην κερδοφορία η Klarna στο πρώτο τρίμηνο - Πάνω από 1 δισ. ο τζίρος

17:00

Wall Street: Το ράλι της Cisco ωθεί τον Dow ξανά στο ορόσημο των 50.000 μονάδων

16:57

Τουρκία: Απέπλευσε για τη Γάζα ο τρίτος κατά σειρά στολίσκος Global Sumud

16:54

Μακρόν: «Δείγμα της ρωσικής υποκρισίας οι τελευταίες επιθέσεις κατά της Ουκρανίας»

16:46

ΥΠΑΑΤ: Αποζημιώσεις 3,6 εκατ. ευρώ σε 226 κτηνοτρόφους για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

16:41

Μελέτη ΙΟΒΕ: Κίνητρα αποταμίευσης μπορούν να φέρουν επενδύσεις και ανάπτυξη

16:26

ΔΟΑΕ: Μεγάλη αύξηση της δραστηριότητας drones κοντά σε πυρηνικούς σταθμούς της Ουκρανίας

16:25

Μητσοτάκης στη βράβευση Ντράγκι: Καμία χώρα δεν υπέφερε πιο πολύ από την Ελλάδα στην κρίση

16:22

Theon: Στρατηγική επένδυση σε αμερικανική εταιρεία AI για εφαρμογές άμυνας

16:14

Ήπια άνοδος στις αιτήσεις των Αμερικανών για επίδομα ανεργίας

16:01

ΗΠΑ: Νέα αύξηση στις λιανικές πωλήσεις για τρίτο συνεχόμενο μήνα

15:59

Data.gov.gr: Η νέα εθνική πύλη ανοικτών δεδομένων που αλλάζει το ψηφιακό αποτύπωμα της χώρας

15:47

Ποια είναι η ιδανική μουσική για το γυμναστήριο;

15:40

Ανάκληση παξιμαδιών από τον ΕΦΕΤ

15:34

Cisco: «Εκτόξευση» 19% της μετοχής μετά το ισχυρό guidance και τις 4.000 απολύσεις λόγω ΑΙ

15:26

ΔΕΗ: Εγκρίθηκε από τη ΓΣ η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 4 δισ. ευρώ

15:21

Ιρανικά ΜΜΕ: Η Τεχεράνη άρχισε να επιτρέπει τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

15:17

Βόρεια Κέρκυρα: Οι στάσεις που αξίζει να κάνετε

15:12

Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, στην «κόψη του ξυραφιού» ο Στάρμερ

15:11

Στο χαρτοφυλάκιο της Coface Ελλάδος δύο νέα, πρωτοποριακά προϊόντα

15:06

Kaspersky: Αυξάνονται οι απάτες με στόχο ταξιδιώτες του Μουντιάλ 2026

15:05

Nvidia: «Πράσινο φως» των ΗΠΑ σε 10 κινεζικές εταιρείες για την αγορά των AI chip H200 - Κέρδη 2% για τη μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider