Η νέα εξίσωση του μετασχηματισμού

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η νέα εξίσωση του μετασχηματισμού
Οι αλλαγές που έχουν βιώσει η κοινωνία και η επιχειρηματικότητα τα τελευταία χρόνια είναι πρωτόγνωρες. Με καταλύτες την ψηφιακή επανάσταση, την κλιματική αλλαγή και την πανδημία, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν καινούργιο κόσμο.

Οι αλλαγές που έχουν βιώσει η κοινωνία και η επιχειρηματικότητα τα τελευταία χρόνια είναι πρωτόγνωρες. Με καταλύτες την ψηφιακή επανάσταση, την κλιματική αλλαγή, την πανδημία και προσφάτως τον πόλεμο στην Ουκρανία, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν καινούργιο κόσμο.

Έναν κόσμο που –λόγω των συνεχών αλλαγών αλλά και της δεκαετούς κρίσης που προηγήθηκε- χαρακτηρίζεται από δομικό έλλειμμα εμπιστοσύνης έναντι αλλά και μεταξύ των επιχειρήσεων. Και αυτό ακριβώς το έλλειμμα έναντι των πελατών τους αλλά και της κοινωνίας ευρύτερα καλούνται με τη σειρά τους να καλύψουν οι επιχειρήσεις, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις που φέρνουν τομείς όπως η ιδιωτικότητα των δεδομένων, η τεχνητή νοημοσύνη αλλά και η κυβερνοασφάλεια.

Tο «αντίδοτο» στην έλλειψη εμπιστοσύνης δεν είναι άλλο από την ουσιαστική και ταυτόχρονα στοχευμένη αλλαγή κουλτούρας και τρόπου σκέψης των διοικητικών στελεχών αλλά και των μελών του εκάστοτε οργανισμού.

Για να γίνει αυτό, πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένες και απτές προϋποθέσεις. Σε αυτές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η ύπαρξη κανονισμών, η συμμόρφωση σε αυτούς και η διαφάνεια στην αναφορά τους. Επιπλέον, η καθιέρωση προτύπων και διαδικασιών που ευθυγραμμίζονται στο σύνολο του οργανισμού, η εξασφάλιση πιστοποιημένων στελεχών, η ορθή εταιρική διακυβέρνηση και βέβαια ο έλεγχος όλων των παραπάνω.

Έχοντας εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη, το δεύτερο ζητούμενο που επιδιώκεται είναι η επίτευξη βιώσιμων αποτελεσμάτων. Μόνο με τον συνδυασμό των δύο μπορεί να εξασφαλιστεί η επιτυχία, και ιδιαίτερα σε ένα περιβάλλον υψηλού ρίσκου και διαρκώς εντεινόμενου ανταγωνισμού.

Ακολουθώντας το δαρβινικό μοντέλο της επιβίωσης εκείνων που ανταποκρίνονται καλύτερα και γρηγορότερα στις αλλαγές, οι επιχειρήσεις καλούνται να αλλάξουν άμεσα και δομικά. Με στόχο να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές, προσελκύοντας με επιτυχία το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, τα απαραίτητα κεφάλαια και βέβαια πελάτες. Προκειμένου να επιτευχθεί το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, ο όποιος μετασχηματισμός δεν αρκεί να είναι θεωρητικός ή επιφανειακός.

Και εδώ μιλάμε για έναν μετασχηματισμό που δεν στηρίζεται μονομερώς στην τεχνολογία. Μόνο αν σχεδιαστεί και επιτευχθεί μια ολοκληρωμένη προσέγγισή του, που είναι στρατηγικά σχεδιασμένη, έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και υποστηρίζεται από την τεχνολογία μπορούν να επιτευχθούν βιώσιμα αποτελέσματα.

Αυτή η Νέα Εξίσωση είναι η απάντησή μας στις ανάγκες των πελατών μας και της αγοράς.

Για εμάς στην PwC, άνθρωποι και τεχνολογία δουλεύουν χέρι-χέρι. Η Νέα Εξίσωση αφορά τον τρόπο με τον οποίο η ανθρώπινη εφευρετικότητα συνδυάζεται με την τεχνολογική καινοτομία και την εμπειρία για να προσφέρει ταχύτερα, πιο έξυπνα και καλύτερα αποτελέσματα, χτίζοντας παράλληλα εμπιστοσύνη και μειώνοντας την επισφάλεια σε όλη την αλυσίδα αξίας.

Γιώργος Κολλιδάς, Partner, Technology Leader, PwC Ελλάδας

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:31

Τραμπ: Θα έχει επαφές με ηγέτες της Μέσης Ανατολής στο περιθώριο της G7

18:17

Διάσωση 32 αλλοδαπών νότια της Γαύδου

17:51

Ισόβια στον ιδιοκτήτη λούνα παρκ στη Χαλκιδική για τον θάνατο 19χρονου το 2024

17:30

Συνελήφθη 57χρονος για διακίνηση ναρκωτικών στην Αθήνα

17:00

Η παράλυση στο Παρίσι αλλάζει τις ισορροπίες στην Ευρώπη

16:48

Δεν μπορεί να αποκλειστεί η αποχώρηση της Γαλλίας από το κοινό πρόγραμμα αρμάτων με τη Γερμανία

16:36

Η Ελλάδα υπέγραψε τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα SAFE

16:21

Δεξαμενόπλοιο επλήγη από άγνωστο βλήμα σε απόσταση έξι ναυτικών μιλίων ανατολικά του Ομάν

16:16

Ιράν: Η κηδεία του Αλί Χαμενεΐ θα αρχίσει στην Τεχεράνη στις 4 Ιουλίου

16:08

Ισημερινός: Μείωση της τιμής μπύρας κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ

15:47

Κικίλιας: Η ναυτιλία φέρνει επενδύσεις, δουλειές και προοπτική για την ελληνική οικογένεια

15:37

ΗΠΑ: Αφαιρέθηκε το όνομα του Τραμπ από το Κέντρο Κένεντι

15:33

Πακιστάν: Πιθανή οριστικοποίηση της συμφωνίας ΗΠΑ - Ιράν μέσα στις επόμενες 24 ώρες - Διαψεύδει η Τεχεράνη

15:18

Μητσοτάκης: Eμείς είμαστε έμπειροι μαραθωνοδρόμοι - Kάποιοι άλλοι έχουν ήδη λαχανιάσει

14:50

Θεσσαλονίκη: Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα με θύμα μια 56χρονη

14:44

Γιαννιτσά: Ομόφωνα ένοχοι οι 4 κατηγορούμενοι για το δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής

14:37

SpaceX IPO: Ποιες Magnificent Seven; - Πλέον χρειάζεται νέα ορολογία

14:16

Πολωνία: Θα τερματίσει το καλοκαίρι τα μέτρα που περιορίζουν τις τιμές των καυσίμων

14:10

ΟΑΚΑ: Νέα περίφραξη και ολοκληρωμένο σύστημα περιμετρικής ασφάλειας

13:39

Θεσσαλονίκη: Δικογραφία σε βάρος 10 ατόμων για την απόρριψη 56 φορτίων μπάζων χωρίς άδεια

13:34

Τσουκαλάς: Το μέτρο της καθολικής πρόσβασης των νέων στα ΜΜΜ είναι απόλυτα κοστολογημένο και ρεαλιστικό

13:30

ΗΑΕ: Διάψευση αναφορών των ΜΜΕ για ξεπάγωμα 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς το Ιράν

13:17

Μητσοτάκης στη Ρόδο: Αναβαθμίζεται το νοσοκομείο, προχωρά το master plan για το τουριστικό λιμάνι

13:00

Οφειλές 6,2 δισ. ευρώ έχουν διαγραφεί μέσω Εξωδικαστικού - Πώς κινήθηκαν οι servicers

12:57

Κύπρος: Μόνιμη παρουσία ελληνικών μαχητικών επιδιώκει η Λευκωσία

12:50

Τουρνάς: Η καύσιμη ύλη είναι η μεγάλη πρόκληση του φετινού καλοκαιριού

12:38

Ποια ομάδα θα σηκώσει το Μουντιάλ - Τι απαντά η τεχνητή νοημοσύνη

12:36

e-ΕΦΚΑ: Ψηφιακό άλμα για ταχύτερη απονομή συντάξεων και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών

12:30

Βαμβάκι: Ποιο σύστημα γραμμών σποράς είναι πιο πρακτικό για την Ελλάδα

12:27

Η καρέτα-καρέτα, πρεσβευτής του βιώσιμου τουρισμού στην Κρήτη


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider