Η νέα εξίσωση του μετασχηματισμού

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η νέα εξίσωση του μετασχηματισμού
Οι αλλαγές που έχουν βιώσει η κοινωνία και η επιχειρηματικότητα τα τελευταία χρόνια είναι πρωτόγνωρες. Με καταλύτες την ψηφιακή επανάσταση, την κλιματική αλλαγή και την πανδημία, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν καινούργιο κόσμο.

Οι αλλαγές που έχουν βιώσει η κοινωνία και η επιχειρηματικότητα τα τελευταία χρόνια είναι πρωτόγνωρες. Με καταλύτες την ψηφιακή επανάσταση, την κλιματική αλλαγή, την πανδημία και προσφάτως τον πόλεμο στην Ουκρανία, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν καινούργιο κόσμο.

Έναν κόσμο που –λόγω των συνεχών αλλαγών αλλά και της δεκαετούς κρίσης που προηγήθηκε- χαρακτηρίζεται από δομικό έλλειμμα εμπιστοσύνης έναντι αλλά και μεταξύ των επιχειρήσεων. Και αυτό ακριβώς το έλλειμμα έναντι των πελατών τους αλλά και της κοινωνίας ευρύτερα καλούνται με τη σειρά τους να καλύψουν οι επιχειρήσεις, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις που φέρνουν τομείς όπως η ιδιωτικότητα των δεδομένων, η τεχνητή νοημοσύνη αλλά και η κυβερνοασφάλεια.

Tο «αντίδοτο» στην έλλειψη εμπιστοσύνης δεν είναι άλλο από την ουσιαστική και ταυτόχρονα στοχευμένη αλλαγή κουλτούρας και τρόπου σκέψης των διοικητικών στελεχών αλλά και των μελών του εκάστοτε οργανισμού.

Για να γίνει αυτό, πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένες και απτές προϋποθέσεις. Σε αυτές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η ύπαρξη κανονισμών, η συμμόρφωση σε αυτούς και η διαφάνεια στην αναφορά τους. Επιπλέον, η καθιέρωση προτύπων και διαδικασιών που ευθυγραμμίζονται στο σύνολο του οργανισμού, η εξασφάλιση πιστοποιημένων στελεχών, η ορθή εταιρική διακυβέρνηση και βέβαια ο έλεγχος όλων των παραπάνω.

Έχοντας εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη, το δεύτερο ζητούμενο που επιδιώκεται είναι η επίτευξη βιώσιμων αποτελεσμάτων. Μόνο με τον συνδυασμό των δύο μπορεί να εξασφαλιστεί η επιτυχία, και ιδιαίτερα σε ένα περιβάλλον υψηλού ρίσκου και διαρκώς εντεινόμενου ανταγωνισμού.

Ακολουθώντας το δαρβινικό μοντέλο της επιβίωσης εκείνων που ανταποκρίνονται καλύτερα και γρηγορότερα στις αλλαγές, οι επιχειρήσεις καλούνται να αλλάξουν άμεσα και δομικά. Με στόχο να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές, προσελκύοντας με επιτυχία το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, τα απαραίτητα κεφάλαια και βέβαια πελάτες. Προκειμένου να επιτευχθεί το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, ο όποιος μετασχηματισμός δεν αρκεί να είναι θεωρητικός ή επιφανειακός.

Και εδώ μιλάμε για έναν μετασχηματισμό που δεν στηρίζεται μονομερώς στην τεχνολογία. Μόνο αν σχεδιαστεί και επιτευχθεί μια ολοκληρωμένη προσέγγισή του, που είναι στρατηγικά σχεδιασμένη, έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και υποστηρίζεται από την τεχνολογία μπορούν να επιτευχθούν βιώσιμα αποτελέσματα.

Αυτή η Νέα Εξίσωση είναι η απάντησή μας στις ανάγκες των πελατών μας και της αγοράς.

Για εμάς στην PwC, άνθρωποι και τεχνολογία δουλεύουν χέρι-χέρι. Η Νέα Εξίσωση αφορά τον τρόπο με τον οποίο η ανθρώπινη εφευρετικότητα συνδυάζεται με την τεχνολογική καινοτομία και την εμπειρία για να προσφέρει ταχύτερα, πιο έξυπνα και καλύτερα αποτελέσματα, χτίζοντας παράλληλα εμπιστοσύνη και μειώνοντας την επισφάλεια σε όλη την αλυσίδα αξίας.

Γιώργος Κολλιδάς, Partner, Technology Leader, PwC Ελλάδας

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:55

Κοντογεώργης για ενεργειακό κόστος: «Έχουμε κάνει τα κουμάντα μας, εφόσον χρειαστεί»

12:44

Ταχιάος για Κυψέλη: Πρώτη πραγματογνωμοσύνη από ΤΕΕ εντός εβδομάδας

12:42

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 19,4% στις κενές θέσεις εργασίας το β' τρίμηνο

12:40

Βρετανία: Πλοίο επλήγη από βλήμα στο Στενό του Ορμούζ, δεν αναφέρθηκαν ζημιές

12:31

HELLENiQ ENERGY: Ο αγωγός VARDAX επιστρέφει

12:30

ΕΛΣΤΑΤ: Άνοδος 7,1% του Δείκτη Παραγωγής στις Κατασκευές το β΄ τρίμηνο 2026

12:30

Eurobank Equities: «Εκρηκτική» κερδοφορία για Motor Oil και Helleniq Energy - Οι νέες τιμές στόχοι

12:20

Εκτός φυλακής ο Ηλίας Κασιδιάρης: «Επιστρέφω με νέο, ισχυρό εθνικό κόμμα»

12:18

Ακριβό αέριο, κρύο θερμοκήπιο…

12:16

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 8,4% στις τιμές εκροών στη γεωργία - κτηνοτροφία τον Ιούλιο

12:14

Πιερρακάκης στη Handelsblatt: «Η ελληνική εμπειρία μπορεί να εμπνεύσει την Γερμανία»

12:10

NBG Securities: Έναρξη κάλυψης για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με τιμή στόχο 60 ευρώ - Το μεγάλο «στοίχημα» των 2,3 δισ. ευρώ

12:08

Ράλι 25% για τους λογαριασμούς ρεύματος στη Βρετανία τον Ιανουάριο

12:03

Η Ιαπωνία υπερδιπλασιάζει τις αμυντικές δαπάνες

12:03

ΣΕΦ: Ικανοποίηση για τη νέα υπουργική απόφαση για την αυτοκατανάλωση

12:00

Η Ιαπωνία απαντά στο δημογραφικό με 10 εκατομμύρια AI robots

11:58

Ηλεκτροκίνητο VS βενζινοκίνητο: Η διαφορά του κόστους χρήσης φτάνει το 33%

11:50

Ρωσία: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές

11:45

ΗΠΑ: Απαγόρευση εισόδου στον Νίκο Μαζιώτη από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

11:41

Performance Technologies: Αύξηση 37% του EBITDA το πρώτο εξάμηνο

11:39

Ουγγαρία: Η κυβέρνηση καταργεί τους περιορισμούς κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ που είχαν θεσπιστεί επί Όρμπαν

11:36

Telefonica: Deal 1,65 δισ. ευρώ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της LaLiga

11:35

Μη κρατικά πανεπιστήμια: Τροπολογία για την αναγνώριση χρόνου σπουδών φοιτητών

11:34

Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία: Ποιες εξετάσεις και επεμβάσεις δεν γίνονται νόμιμα

11:32

Δανία: Ρωσική φρεγάτα εκτόξευσε φωτοβολίδες προς στρατιωτικό ελικόπτερο – «Απαράδεκτη και ανεύθυνη ενέργεια»

11:28

Το Ιράν απαντά στον Τραμπ και απορρίπτει κάθε συζήτηση με τις ΗΠΑ

11:28

Profile: Παρουσιάζει το ProfileOne και χρηματοοικονομικές λύσεις νέας γενιάς στο Sibos 2026

11:21

ΑΙ: Ποια γενιά τη χρησιμοποιεί πιο ενεργά και τη βλέπει ως... φίλο

11:07

Χρηματιστήριο: Προς χαμηλό 3 εβδομάδων ο Γενικός Δείκτης

11:02

Παπασταύρου: Απλοποιούνται οι διαδικασίες τοποθέτησης φωτοβολταϊκών, για αυτοκατανάλωση


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider