Η νέα εξίσωση του μετασχηματισμού

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η νέα εξίσωση του μετασχηματισμού
Οι αλλαγές που έχουν βιώσει η κοινωνία και η επιχειρηματικότητα τα τελευταία χρόνια είναι πρωτόγνωρες. Με καταλύτες την ψηφιακή επανάσταση, την κλιματική αλλαγή και την πανδημία, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν καινούργιο κόσμο.

Οι αλλαγές που έχουν βιώσει η κοινωνία και η επιχειρηματικότητα τα τελευταία χρόνια είναι πρωτόγνωρες. Με καταλύτες την ψηφιακή επανάσταση, την κλιματική αλλαγή, την πανδημία και προσφάτως τον πόλεμο στην Ουκρανία, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν καινούργιο κόσμο.

Έναν κόσμο που –λόγω των συνεχών αλλαγών αλλά και της δεκαετούς κρίσης που προηγήθηκε- χαρακτηρίζεται από δομικό έλλειμμα εμπιστοσύνης έναντι αλλά και μεταξύ των επιχειρήσεων. Και αυτό ακριβώς το έλλειμμα έναντι των πελατών τους αλλά και της κοινωνίας ευρύτερα καλούνται με τη σειρά τους να καλύψουν οι επιχειρήσεις, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις που φέρνουν τομείς όπως η ιδιωτικότητα των δεδομένων, η τεχνητή νοημοσύνη αλλά και η κυβερνοασφάλεια.

Tο «αντίδοτο» στην έλλειψη εμπιστοσύνης δεν είναι άλλο από την ουσιαστική και ταυτόχρονα στοχευμένη αλλαγή κουλτούρας και τρόπου σκέψης των διοικητικών στελεχών αλλά και των μελών του εκάστοτε οργανισμού.

Για να γίνει αυτό, πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένες και απτές προϋποθέσεις. Σε αυτές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η ύπαρξη κανονισμών, η συμμόρφωση σε αυτούς και η διαφάνεια στην αναφορά τους. Επιπλέον, η καθιέρωση προτύπων και διαδικασιών που ευθυγραμμίζονται στο σύνολο του οργανισμού, η εξασφάλιση πιστοποιημένων στελεχών, η ορθή εταιρική διακυβέρνηση και βέβαια ο έλεγχος όλων των παραπάνω.

Έχοντας εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη, το δεύτερο ζητούμενο που επιδιώκεται είναι η επίτευξη βιώσιμων αποτελεσμάτων. Μόνο με τον συνδυασμό των δύο μπορεί να εξασφαλιστεί η επιτυχία, και ιδιαίτερα σε ένα περιβάλλον υψηλού ρίσκου και διαρκώς εντεινόμενου ανταγωνισμού.

Ακολουθώντας το δαρβινικό μοντέλο της επιβίωσης εκείνων που ανταποκρίνονται καλύτερα και γρηγορότερα στις αλλαγές, οι επιχειρήσεις καλούνται να αλλάξουν άμεσα και δομικά. Με στόχο να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές, προσελκύοντας με επιτυχία το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, τα απαραίτητα κεφάλαια και βέβαια πελάτες. Προκειμένου να επιτευχθεί το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, ο όποιος μετασχηματισμός δεν αρκεί να είναι θεωρητικός ή επιφανειακός.

Και εδώ μιλάμε για έναν μετασχηματισμό που δεν στηρίζεται μονομερώς στην τεχνολογία. Μόνο αν σχεδιαστεί και επιτευχθεί μια ολοκληρωμένη προσέγγισή του, που είναι στρατηγικά σχεδιασμένη, έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και υποστηρίζεται από την τεχνολογία μπορούν να επιτευχθούν βιώσιμα αποτελέσματα.

Αυτή η Νέα Εξίσωση είναι η απάντησή μας στις ανάγκες των πελατών μας και της αγοράς.

Για εμάς στην PwC, άνθρωποι και τεχνολογία δουλεύουν χέρι-χέρι. Η Νέα Εξίσωση αφορά τον τρόπο με τον οποίο η ανθρώπινη εφευρετικότητα συνδυάζεται με την τεχνολογική καινοτομία και την εμπειρία για να προσφέρει ταχύτερα, πιο έξυπνα και καλύτερα αποτελέσματα, χτίζοντας παράλληλα εμπιστοσύνη και μειώνοντας την επισφάλεια σε όλη την αλυσίδα αξίας.

Γιώργος Κολλιδάς, Partner, Technology Leader, PwC Ελλάδας

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Τραμπ: «Πολύ λυπηρή η σύλληψη του πρώην πρίγκιπα Άντριου»

23:44

Σπανάκης: «115 έργα ύψους 58,5 εκατ. ευρώ στην Αργολίδα»

23:30

Το χρονικό της σύλληψης του πρώην πρίγκιπα Άντριου για το σκάνδαλο Έπστιν

23:16

«Λύγισε» η Wall Street υπό το βάρος ιδιωτικής πίστωσης και Τεχεράνης

23:02

Παπαστεργίου: «Η AI πρέπει να συνδέεται με ίσες ευκαιρίες και καθολική πρόσβαση»

22:50

Times: «Όχι» Στάρμερ σε Τραμπ στη χρήση βρετανικών βάσεων για επίθεση στο Ιράν

22:38

Βlue Owl: Διακόπτει τις αναλήψεις κεφαλαίων σε fund της - Πουλά assets 1,4 δισ. δολαρίων

22:25

Το τελεσίγραφο Τραμπ στο Ιράν έστειλε το πετρέλαιο σε υψηλό 6 μηνών

22:13

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 1,8 εκατ. ευρώ

22:02

BioNTech: Αγωγή κατά της Moderna για παραβίαση πατέντας στο εμβόλιο κατά της Covid-19

21:52

Ελεύθερος μετά από ανάκριση ο έκπτωτος πρίγκιπας Άντριου - Παραμένει υπό έρευνα

21:37

Σταθεροποιητικές τάσεις για χρυσό με φόντο ιρανο-αμερικανικό και πληθωρισμό

21:24

Ζαχαράκη: «12 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση υποδομών και εξοπλισμού σε Αρεταίειο και Αιγινήτειο»

21:13

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μπροστά με 12,1 μονάδες η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για Τσίπρα και Καρυστιανού

21:04

Τα τυχερά παιχνίδια «μπαίνουν» στον πληθωρισμό - Τι σημαίνει για τον μέσο παίκτη

20:53

Αγαπηδάκη: Τα Προγράμματα «Προλαμβάνω» έχουν αποδοχή άνω του 90% στον γενικό πληθυσμό

20:43

Λιβάνιος: «Η ψήφιση του νομοσχεδίου θα είναι νίκη των Ελλήνων του εξωτερικού»

20:36

Η Γαλλία παροτρύνει ΗΠΑ και Ιράν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις

20:27

Συνάντηση Δένδια με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των ΗΠΑ την Παρασκευή

20:23

Πανελλαδική έρευνα για τον παράνομο τζόγο: Στο μικροσκόπιο 800 παίκτες σε όλη τη χώρα

20:17

Αττική Οδός: Την Παρασκευή σε κυκλοφορία η σήραγγα των Λιοσίων προς αεροδρόμιο

20:12

Πώς οι κλιματικές καταστροφές μπορούν να αυξήσουν το κόστος του χρέους

20:10

Νέο πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης στα ειδησεογραφικά μέσα της United Group

19:54

Πόλεμος στην Ουκρανία: Απαισιόδοξες οι ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες για επίτευξη συμφωνίας ειρήνης

19:43

2,2 εκατ. άνθρωποι πεθαίνουν από ζωονόσους ετησίως - Τι διδάσκει η έρευνα της ενιαίας προσέγγισης στην υγεία

19:35

Πέντε χώρες στέλνουν στρατεύματα στη Διεθνή Δύναμη Σταθεροποίησης για Γάζα

19:18

ΕΛΑΣ: Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας για τον εορτασμό των Αποκριών

19:04

Βγήκαν οι πωλητές στις ευρωαγορές μετά το ιστορικό υψηλό - «Βαρίδια» Renault και Airbus

18:58

Γεωργιάδης: «Το ΤΕΠ του Νοσοκομείου Νίκαιας βελτιώνει την ποιότητα της επείγουσας φροντίδας»

18:43

Η Εθνική Επιτροπή Διοίκησης για τη Γάζα ξεκίνησε τη διαδικασία πρόσληψης αστυνομικών

gazzetta
gazzetta reader insider insider