Η νέα εξίσωση του μετασχηματισμού

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η νέα εξίσωση του μετασχηματισμού
Οι αλλαγές που έχουν βιώσει η κοινωνία και η επιχειρηματικότητα τα τελευταία χρόνια είναι πρωτόγνωρες. Με καταλύτες την ψηφιακή επανάσταση, την κλιματική αλλαγή και την πανδημία, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν καινούργιο κόσμο.

Οι αλλαγές που έχουν βιώσει η κοινωνία και η επιχειρηματικότητα τα τελευταία χρόνια είναι πρωτόγνωρες. Με καταλύτες την ψηφιακή επανάσταση, την κλιματική αλλαγή, την πανδημία και προσφάτως τον πόλεμο στην Ουκρανία, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν καινούργιο κόσμο.

Έναν κόσμο που –λόγω των συνεχών αλλαγών αλλά και της δεκαετούς κρίσης που προηγήθηκε- χαρακτηρίζεται από δομικό έλλειμμα εμπιστοσύνης έναντι αλλά και μεταξύ των επιχειρήσεων. Και αυτό ακριβώς το έλλειμμα έναντι των πελατών τους αλλά και της κοινωνίας ευρύτερα καλούνται με τη σειρά τους να καλύψουν οι επιχειρήσεις, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις που φέρνουν τομείς όπως η ιδιωτικότητα των δεδομένων, η τεχνητή νοημοσύνη αλλά και η κυβερνοασφάλεια.

Tο «αντίδοτο» στην έλλειψη εμπιστοσύνης δεν είναι άλλο από την ουσιαστική και ταυτόχρονα στοχευμένη αλλαγή κουλτούρας και τρόπου σκέψης των διοικητικών στελεχών αλλά και των μελών του εκάστοτε οργανισμού.

Για να γίνει αυτό, πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένες και απτές προϋποθέσεις. Σε αυτές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η ύπαρξη κανονισμών, η συμμόρφωση σε αυτούς και η διαφάνεια στην αναφορά τους. Επιπλέον, η καθιέρωση προτύπων και διαδικασιών που ευθυγραμμίζονται στο σύνολο του οργανισμού, η εξασφάλιση πιστοποιημένων στελεχών, η ορθή εταιρική διακυβέρνηση και βέβαια ο έλεγχος όλων των παραπάνω.

Έχοντας εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη, το δεύτερο ζητούμενο που επιδιώκεται είναι η επίτευξη βιώσιμων αποτελεσμάτων. Μόνο με τον συνδυασμό των δύο μπορεί να εξασφαλιστεί η επιτυχία, και ιδιαίτερα σε ένα περιβάλλον υψηλού ρίσκου και διαρκώς εντεινόμενου ανταγωνισμού.

Ακολουθώντας το δαρβινικό μοντέλο της επιβίωσης εκείνων που ανταποκρίνονται καλύτερα και γρηγορότερα στις αλλαγές, οι επιχειρήσεις καλούνται να αλλάξουν άμεσα και δομικά. Με στόχο να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές, προσελκύοντας με επιτυχία το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, τα απαραίτητα κεφάλαια και βέβαια πελάτες. Προκειμένου να επιτευχθεί το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, ο όποιος μετασχηματισμός δεν αρκεί να είναι θεωρητικός ή επιφανειακός.

Και εδώ μιλάμε για έναν μετασχηματισμό που δεν στηρίζεται μονομερώς στην τεχνολογία. Μόνο αν σχεδιαστεί και επιτευχθεί μια ολοκληρωμένη προσέγγισή του, που είναι στρατηγικά σχεδιασμένη, έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και υποστηρίζεται από την τεχνολογία μπορούν να επιτευχθούν βιώσιμα αποτελέσματα.

Αυτή η Νέα Εξίσωση είναι η απάντησή μας στις ανάγκες των πελατών μας και της αγοράς.

Για εμάς στην PwC, άνθρωποι και τεχνολογία δουλεύουν χέρι-χέρι. Η Νέα Εξίσωση αφορά τον τρόπο με τον οποίο η ανθρώπινη εφευρετικότητα συνδυάζεται με την τεχνολογική καινοτομία και την εμπειρία για να προσφέρει ταχύτερα, πιο έξυπνα και καλύτερα αποτελέσματα, χτίζοντας παράλληλα εμπιστοσύνη και μειώνοντας την επισφάλεια σε όλη την αλυσίδα αξίας.

Γιώργος Κολλιδάς, Partner, Technology Leader, PwC Ελλάδας

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:45

Ελλάδα στη ΓΣ ΟΗΕ: Σαφής δέσμευση για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων

23:28

Ουκρανία: Συμφωνία με το ΔΝΤ για πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας 8,2 δισ. δολαρίων

23:14

Τέταρτη ημέρα κερδών στη Wall Street - Ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο

23:01

Ο Καναδάς επιβάλλει νέους δασμούς στον αμερικανικό χάλυβα από 26 Δεκεμβρίου

22:44

Ο Τραμπ αποκλείει τη Νότια Αφρική από τη σύνοδο της G20 το 2026

22:24

Επεισόδιο με πυροβολισμούς κοντά στον Λευκό Οίκο - Νεκροί δύο άνδρες της Εθνοφρουράς

22:14

Κακοκαιρία: Μήνυμα από το 112 σε Κέρκυρα και Αιτωλοακαρνανία

21:58

«Μπεζ Βίβλος» Fed: Ελάχιστες οι μεταβολές της οικονομικής δραστηριότητας τις τελευταίες εβδομάδες

21:49

Χρυσός: Σκαρφάλωσε σε υψηλό μίας εβδομάδας λόγω Fed

21:46

Εθνική Τράπεζα: Αγορά 102.000 ιδίων μετοχών από 18/11 έως 25/11/2025

21:35

Περού: Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 ετών για διαφθορά ο πρώην πρόεδρος Βισκάρα

21:13

Λούλα: Η Βραζιλία παρέδωσε «μάθημα δημοκρατίας» με τη φυλάκιση του Μπολσονάρου

21:03

Παρατείνεται έως τις 12 Δεκεμβρίου η προθεσμία υποβολής ΑΠΔ οικοδομοτεχνικών έργων του e-ΕΦΚΑ

21:02

Λειψυδρία: Τι πραγματικά ισχύει και πού έχει ήδη κηρυχθεί έκτακτη ανάγκη - Επί τάπητος ο κόκκινος συναγερμός για την Αττική

20:56

Επίσκεψη Μακρόν στην Κίνα από 3 έως 5 Δεκεμβρίου

20:50

Χονγκ Κονγκ: Τουλάχιστον 35 νεκροί από πυρκαγιά σε συγκρότημα κατοικιών

20:30

EXAE: Μηδένισε τη θέση της η Sand Grove Capital - Στο 9,15% η Praude Asset Management

20:26

Οι ΗΠΑ παρατείνουν τις εξαιρέσεις δασμών σε ορισμένα κινεζικά βιομηχανικά και ιατρικά προϊόντα

20:11

Το Πεκίνο προειδοποιεί εκ νέου τους Κινέζους να μην επισκεφθούν την Ιαπωνία

19:56

Blackstone: Κοντά σε megal deal ύψους 4 δισ. δολαρίων με την MacLean Power

19:55

Υπ. Παιδείας: Αναβάθμιση αθλητικού εξοπλισμού σε 4.550 σχολεία

19:49

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για το θάνατο του 19χρονου στρατιώτη στη Ρόδο

19:43

Στρατιωτικό πραξικόπημα στη Γουινέα - Μπισάου: Συνελήφθη ο πρόεδρος

19:42

Handelsblatt: Περιζήτητος σύμβουλος για μεταρρυθμίσεις ο Κυρ. Πιερρακάκης - Πρότυπο η Ελλάδα στην ψηφιοποίηση του Δημοσίου

19:39

Στην Αθήνα την Παρασκευή η πρόεδρος του ΕΚ, Ρομπέρτα Μετσόλα

19:30

Ασανσέρ: Βήμα - βήμα η δήλωση στο Μητρώο Απογραφής - Τα πιθανά λάθη

19:29

Ευρωαγορές: Νέα άνοδος εν μέσω ελπίδων για αύξηση επιτοκίων από την Fed

19:27

Ουκρανία: Έπληξε ρωσικό εργοστάσιο που παράγει εξοπλισμό για πυραύλους

19:23

ΥΠΑΑΤ: Οριστικό τέλος στη «τεχνική λύση» - Νέο πλαίσιο για την κατανομή βοσκότοπων

19:13

Theon: Σύμβαση με τον γερμανικό στρατό για οπλικά εξαρτήματα αξίας άνω των 100 εκατ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider