Η νέα εξίσωση του μετασχηματισμού

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η νέα εξίσωση του μετασχηματισμού
Οι αλλαγές που έχουν βιώσει η κοινωνία και η επιχειρηματικότητα τα τελευταία χρόνια είναι πρωτόγνωρες. Με καταλύτες την ψηφιακή επανάσταση, την κλιματική αλλαγή και την πανδημία, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν καινούργιο κόσμο.

Οι αλλαγές που έχουν βιώσει η κοινωνία και η επιχειρηματικότητα τα τελευταία χρόνια είναι πρωτόγνωρες. Με καταλύτες την ψηφιακή επανάσταση, την κλιματική αλλαγή, την πανδημία και προσφάτως τον πόλεμο στην Ουκρανία, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν καινούργιο κόσμο.

Έναν κόσμο που –λόγω των συνεχών αλλαγών αλλά και της δεκαετούς κρίσης που προηγήθηκε- χαρακτηρίζεται από δομικό έλλειμμα εμπιστοσύνης έναντι αλλά και μεταξύ των επιχειρήσεων. Και αυτό ακριβώς το έλλειμμα έναντι των πελατών τους αλλά και της κοινωνίας ευρύτερα καλούνται με τη σειρά τους να καλύψουν οι επιχειρήσεις, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις που φέρνουν τομείς όπως η ιδιωτικότητα των δεδομένων, η τεχνητή νοημοσύνη αλλά και η κυβερνοασφάλεια.

Tο «αντίδοτο» στην έλλειψη εμπιστοσύνης δεν είναι άλλο από την ουσιαστική και ταυτόχρονα στοχευμένη αλλαγή κουλτούρας και τρόπου σκέψης των διοικητικών στελεχών αλλά και των μελών του εκάστοτε οργανισμού.

Για να γίνει αυτό, πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένες και απτές προϋποθέσεις. Σε αυτές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η ύπαρξη κανονισμών, η συμμόρφωση σε αυτούς και η διαφάνεια στην αναφορά τους. Επιπλέον, η καθιέρωση προτύπων και διαδικασιών που ευθυγραμμίζονται στο σύνολο του οργανισμού, η εξασφάλιση πιστοποιημένων στελεχών, η ορθή εταιρική διακυβέρνηση και βέβαια ο έλεγχος όλων των παραπάνω.

Έχοντας εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη, το δεύτερο ζητούμενο που επιδιώκεται είναι η επίτευξη βιώσιμων αποτελεσμάτων. Μόνο με τον συνδυασμό των δύο μπορεί να εξασφαλιστεί η επιτυχία, και ιδιαίτερα σε ένα περιβάλλον υψηλού ρίσκου και διαρκώς εντεινόμενου ανταγωνισμού.

Ακολουθώντας το δαρβινικό μοντέλο της επιβίωσης εκείνων που ανταποκρίνονται καλύτερα και γρηγορότερα στις αλλαγές, οι επιχειρήσεις καλούνται να αλλάξουν άμεσα και δομικά. Με στόχο να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές, προσελκύοντας με επιτυχία το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, τα απαραίτητα κεφάλαια και βέβαια πελάτες. Προκειμένου να επιτευχθεί το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, ο όποιος μετασχηματισμός δεν αρκεί να είναι θεωρητικός ή επιφανειακός.

Και εδώ μιλάμε για έναν μετασχηματισμό που δεν στηρίζεται μονομερώς στην τεχνολογία. Μόνο αν σχεδιαστεί και επιτευχθεί μια ολοκληρωμένη προσέγγισή του, που είναι στρατηγικά σχεδιασμένη, έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και υποστηρίζεται από την τεχνολογία μπορούν να επιτευχθούν βιώσιμα αποτελέσματα.

Αυτή η Νέα Εξίσωση είναι η απάντησή μας στις ανάγκες των πελατών μας και της αγοράς.

Για εμάς στην PwC, άνθρωποι και τεχνολογία δουλεύουν χέρι-χέρι. Η Νέα Εξίσωση αφορά τον τρόπο με τον οποίο η ανθρώπινη εφευρετικότητα συνδυάζεται με την τεχνολογική καινοτομία και την εμπειρία για να προσφέρει ταχύτερα, πιο έξυπνα και καλύτερα αποτελέσματα, χτίζοντας παράλληλα εμπιστοσύνη και μειώνοντας την επισφάλεια σε όλη την αλυσίδα αξίας.

Γιώργος Κολλιδάς, Partner, Technology Leader, PwC Ελλάδας

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:57

Παλαιστινιακή οργάνωση που στηρίζεται από το Ισραήλ σκότωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς

23:45

Δένδιας στο ΕΒΕΠ: Οι δαπάνες για την άμυνα να γίνουν μοχλός ανάπτυξης της Ελλάδας

23:36

ΗΠΑ: Η Πολιτεία του Ιλινόι μήνυσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για «επικίνδυνη χρήση βίας»

23:22

Ισραήλ: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος πρώην συμβούλου του Νετανιάχου

23:09

Wall Street: Φρέσκα ρεκόρ στη «σκιά» της έρευνας κατά Πάουελ

22:53

Χατζηδάκης: Οι 11 δεσμεύσεις της κυβέρνησης για το 2026

22:25

ΟΗΕ: Η θανατηφόρα βία κατά διαδηλωτών στο Ιράν παραβιάζει το διεθνές δίκαιο

22:12

Τραμπ: «Αν οι δασμοί κριθούν αντισυνταγματικοί, την πατήσαμε»

22:11

Σε υψηλό 5 εβδομάδων το πετρέλαιο με φόντο Ιράν, Βενεζουέλα, Πάουελ

21:56

Διέσπασε τη ζώνη των 4.600 δολαρίων ο χρυσός - Ρεκόρ και για το ασήμι

21:43

Χαμενεΐ: Οι διαδηλώσεις υπέρ του καθεστώτος στο Ιράν ήταν μια «προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ»

21:35

Ιταλία: Στις 22 και 23 Μαρτίου το δημοψήφισμα για την μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος

21:18

Λευκός Οίκος: Την Πέμπτη η συνάντηση Τραμπ με Ματσάδο για Βενεζουέλα

21:09

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βασιλιά Φελίπε

21:05

Βιλερουά ντε Γκαλό για Fed: Υπόδειγμα ακεραιότητας ο Πάουελ

21:01

H Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία για επιθέσεις με drones εναντίον δύο φορτηγών πλοίων στη Μ. Θάλασσα

20:50

Στον «αέρα» το ραντεβού Μητσοτάκη - αγροτών, ποια μπλόκα δεν κατεβαίνουν στη συνάντηση

20:43

ΗΠΑ: Σχεδόν 15.000 νοσηλευτές απεργούν στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης

20:34

Ιράν: Στο ΥΠΕΞ διπλωμάτες από Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία και Γαλλία - Τι ζητούν από Τεχεράνη

20:20

Αλέξης Τσίπρας: Πότε θα γίνει η παρουσίαση της «Ιθάκης» στη Θεσσαλονίκη

20:13

Βενεζουέλα: Δύο κινεζικά τάνκερ που επρόκειτο να παραλάβουν πετρέλαιο επιστρέφουν στην Ασία

20:09

Κοινή επένδυση 1 δισ. δολαρίων από Nvidia και Eli Lilly για νέο ερευνητικό εργαστήριο

20:00

H μάχη εξουσίας στην Fed: Τραμπ VS Πάουελ - Tα ακίνητα και τα επιτόκια

19:57

Ουκρανία: Οι απώλειες των αμάχων αυξήθηκαν απότομα το 2025, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

19:48

Kινδυνεύουν με ρεπουμπλικανικό «μπλόκο» οι υποψήφιοι Τραμπ για Fed εάν ασκηθεί δίωξη στον Πάουελ

19:38

Ο Τραμπ απείλησε να αφήσει εκτός την Exxon Mobil από το πετρέλαιο της Βενεζουέλας

19:38

Κακοκαιρία: Σε ποιες περιοχές αναμένονται χιονοπτώσεις αύριο

19:33

Χατζηδάκης: Η Θεσσαλονίκη αποκτά μια τελείως διαφορετική εικόνα

19:25

Βρετανία: Νέο ρεκόρ για το αεροδρόμιο Χίθροου το 2025 - Ξεπέρασε τα 84,5 εκατ. επιβάτες

19:24

Allwyn: Αγορά 635.417 μετοχών της ΟΠΑΠ έναντι 11,77 εκατ. ευρώ στις 8 και 9 Ιανουαρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider