Μύθοι και αλήθειες για την ιδιωτική ασφάλιση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μύθοι και αλήθειες για την ιδιωτική ασφάλιση
Η ιδιωτική ασφάλιση γίνεται ακόμα πιο σημαντική όταν άλλοι εξαρτώνται από εσάς, ενώ τις περισσότερες φορές αποδεικνύεται πολύ πιο προσιτή από ό, τι πιστεύουν οι περισσότεροι.

Όταν αναφερόμαστε στην ιδιωτική ασφάλιση, έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλούς μύθους που περιστρέφονται γύρω από αυτήν. Αντικειμενικά όμως, οι παροχές της, είναι κάτι το απαραίτητο σήμερα για τους περισσότερους ανθρώπους, αφού η έλλειψη της μπορεί να αποβεί καταστροφική για την ευημερία του ατόμου και της οικογένειάς του ή για την ευρωστία μιας επιχείρησης. Η ιδιωτική ασφάλιση γίνεται ακόμα πιο σημαντική όταν άλλοι εξαρτώνται από εσάς, ενώ τις περισσότερες φορές αποδεικνύεται πολύ πιο προσιτή από ό, τι πιστεύουν οι περισσότεροι. Ας δούμε λοιπόν, μερικούς μύθους γύρω από αυτήν και ας εξετάσουμε τι ισχύει πραγματικά.

Είμαι πολύ νέος για να κάνω ασφάλιση ζωής

Αυτό όμως δεν σας εξαιρεί από τις δυσκολίες που μπορούν να προκύψουν στη ζωή σας, ως απόρροια ενός ατυχήματος ή μιας ασθένειας. Έχετε αναρωτηθεί για το πώς θα μπορέσετε να ανταπεξέλθετε, προστατεύοντας/αναπληρώνοντας το εισόδημά σας και στηρίζοντας παράλληλα οικονομικά την οικογένειά σας; Ατυχήματα συμβαίνουν διαρκώς και από όλες τις πιθανές αιτίες. Και αν είναι κάτι σοβαρό; Αν προξενήσει μόνιμη σωματική βλάβη; Επιπλέον, η ασφάλιση ζωής έχει πραγματικά νόημα όταν είμαστε νέοι, καθώς το κόστος των ασφαλίστρων είναι ιδιαιτέρως χαμηλό. Όσο περισσότερο περιμένουμε, τόσο η ηλικία μας θα αυξάνεται, ενώ μαζί θα επιβαρύνεται ενδεχομένως και η υγεία μας και όλα αυτά θα οδηγήσουν σε αύξηση και της αξίας του συμβολαίου. Ξεκινήστε τώρα μία ασφάλεια ζωής και μην το αναβάλλετε άλλο. Σκεφτείτε ότι αν δεν το κάνετε τώρα, τη στιγμή που θα τη χρειαστείτε θα είναι πολύ αργά για να την αποκτήσετε.

Η ιδιωτική ασφάλιση είναι ακριβή

Για τις υπηρεσίες της ιδιωτικής ασφάλισης, ισχύει ότι ισχύει για όλα τα προϊόντα γενικά.

Όσο περισσότερα χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα έχουν, τόσο υψηλότερα διαμορφώνεται η αξία τους.

Όσες λοιπόν περισσότερες ανάγκες θέλετε να καλύψετε, τόσο περισσότερο θα αυξάνεται το κόστος. Μην προσπαθήσετε να διαμορφώσετε άποψη για το πόσο κοστίζει η ιδιωτική ασφάλιση ρωτώντας γνωστούς και φίλους ή ψάχνοντας στο ίντερνετ. Οι τρόποι αυτοί είναι τελείως λάθος και σίγουρα δεν απαντούν στις δικές σας μοναδικές ανάγκες. Δεν κοστίζει το ίδιο μία ασφάλεια ζωής, ή ένα πρόγραμμα υγείας, για έναν 25άρη ή 30άρη όπως για έναν 40άρη ή 45άρη. Να ξέρετε ότι όσο νωρίτερα στη ζωή σας επιλέξετε ένα ασφαλιστικό προϊόν, τόσο πιο οικονομικό θα είναι το ασφάλιστρο.

Μιλώντας με έναν ασφαλιστικό σύμβουλο που ξέρει καλά τη δουλειά του θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε με τη βοήθειά του να δημιουργήσετε ένα ιδιωτικό πρόγραμμα ασφάλισης, υγείας για παράδειγμα, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις οικονομικές σας δυνατότητες που θα εξασφαλίσει ακριβώς τις καλύψεις που χρειάζεστε και που μπορείτε να το εξυπηρετείτε οικονομικά χωρίς κανένα απολύτως άγχος.

Επιπλέον υπάρχουν και διάφορες άλλες προϋποθέσεις που διαμορφώνουν το τελικό κόστος όπως για παράδειγμα η ύπαρξη ομαδικού ασφαλιστικού προγράμματος μέσω της εργασίας σας. Σε αυτή την περίπτωση επιλέγοντας επέκταση με ένα ατομικό πρόγραμμα η απαλλαγή θα μπορούσε να είναι μέχρι εκεί που σας καλύπτει το ομαδικό, επομένως το ασφάλιστρο θα είναι εξαιρετικά πιο χαμηλό από ένα πρόγραμμα με μηδενική απαλλαγή.

Όχι η ιδιωτική ασφάλιση δεν είναι ακριβή! Αν αναλογιστείτε όλα αυτά που σας εξασφαλίζει είναι ιδιαιτέρως προσιτή για όλους! Αξιοπρεπή νοσηλεία, άμεσα όταν την χρειάζεστε, σε ιδιωτικές δομές υγείας υψηλής ποιότητας και κατάρτισης. Πρόσβαση σε σύγχρονες θεραπείες με τα πιο εξελιγμένα μηχανήματα και φάρμακα. Υποστήριξη σε κάθε αναπάντεχο συμβάν για εσάς, την οικογένειά σας, την περιουσία σας!

Ενδεικτικά η ασφάλιση υγείας για ένα ενήλικα 37 ετών, για την κάλυψη όλων των εξόδων νοσηλείας σε δίκλινο δωμάτιο ιδιωτικής κλινικής, στην οποία επίσης περιλαμβάνονται έξοδα για επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία, έξοδα επειγόντων περιστατικών και διαγνωστικές εξετάσεις, το κόστος κυμαίνεται από 400€/έτος.

Η ομαδική ασφάλιση που σας παρέχει ο εργοδότης σας είναι το μόνο που χρειάζεστε

Η ομαδική ασφάλιση είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τον εργαζόμενο που όταν παρέχεται από την επιχείρηση, του δημιουργεί ένα αίσθημα σιγουριάς και προστασίας για το αναπάντεχο που μπορεί να συμβεί παρέχοντας του υψηλής ποιότητας καλύψεις νοσοκομειακής περίθαλψης. Αν για κάποιο λόγο όμως (αλλαγή εργασίας, σύνταξη, απόλυση ή και περικοπές εξόδων στην εταιρία στην οποία εργάζεστε κ.α.) το ομαδικό συμβόλαιο σταματήσει να υφίσταται, λάβετε υπόψιν σας ότι δεν παρέχεται η δυνατότητα να μεταβληθεί σε ατομικό, χωρίς να ζητηθούν από την ασφαλιστική εταιρία ακριβή στοιχεία για την κατάσταση της υγείας σας προκειμένου να διερευνηθούν και να διαπιστωθούν τυχόν προβλήματα υγείας που έχουν προκύψει εν τω μεταξύ. Τα ομαδικά συμβόλαια που παρέχονται από τις επιχειρήσεις στους εργαζομένους τους προσφέρουν κάποια υποτυπώδη ασφάλιση που δεν ξεπερνά συνήθως τις 10 με 15.000€ ετησίως για νοσηλεία. Επομένως γίνεται σαφές ότι τα περιορισμένα όρια κάλυψης, δεν θα μπορέσουν πότε να καλύψουν κάποιο σοβαρό περιστατικό υγείας, ενώ δυστυχώς τα ομαδικά συμβόλαια δεν δίνουν την ευκαιρία στον κάθε εργαζόμενο να προσθέσει περισσότερες καλύψεις σύμφωνα με τις ανάγκες του και εφόσον το επιθυμεί. Η καλύτερη τακτική είναι η επέκταση του ομαδικού συμβολαίου εφόσον υπάρχει, με μια ατομική ασφάλεια υγείας. Το ασφάλιστρο είναι πολύ χαμηλό για το ατομικό συμβόλαιο ιδιωτικής ασφάλισης, λειτουργεί συνδυαστικά και ως επέκταση του ομαδικού, ενώ καλύπτει σε περίπτωση νοσηλείας ποσά που μπορεί να φτάσουν το 1.500.000€.

Η υγεία μου με αποκλείει από την ασφάλιση ζωής

Ναι είναι αλήθεια, ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες εξαιρούν από τις καλύψεις τους κάποιες ασθένειες. Για το λόγο αυτό αν είστε μία περίπτωση με προϋπάρχοντα ζητήματα υγείας σίγουρα θα απαιτηθεί μία πολύ λεπτομερή καταγραφή του ιστορικού σας, ώστε αναλόγως με την πάθηση να υπάρξει μία εξατομικευμένη προσέγγιση και να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Πρέπει να ξέρετε ότι στην ασφαλιστική αγορά υπάρχουν ασφαλιστικά προϊόντα που ενδεχομένως να καλύψουν και τα προϋπάρχοντα ιατρικά θέματα σας με αναμονές ή και χωρίς αναμονές. Οι εξαιρέσεις από ασφαλιστική εταιρία σε ασφαλιστική εταιρία και από πρόγραμμα σε πρόγραμμα ποικίλουν.

Μια προϋπάρχουσα λοιπόν ασθένεια δεν θα πρέπει να σας αποθαρρύνει από το να ψάξετε και να εξετάσετε την προοπτική της ιδιωτικής ασφάλισης, πάντα φροντίζοντας να έρχεστε σε επαφή με τις πιο αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες και ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές όπου θα πάρετε ειλικρινείς απαντήσεις και διαβεβαιώσεις.

Όλα μπορώ να τα βρω στο διαδίκτυο

Το διαδίκτυο είναι εξαιρετικό για να πραγματοποιήσετε έρευνα και να αντλήσετε πληροφορίες για τις ασφαλιστικές εταιρίες, την ιστορία, την πορεία τους και την αξιολόγησή τους από τους πελάτες τους. Μπορείτε ακόμα να ενημερωθείτε για τα προγράμματα που προσφέρει η κάθε εταιρεία και να συγκρίνετε τιμές.

Δεν θα προτείναμε όμως να προχωρήσετε σε αγορά ασφάλειας από το ίντερνετ ούτε για το όχημα σας! Στο διαδίκτυο, η ταχύτητα και η ευκολία που ενημερωνόμαστε και εκτελούμε αγορές δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα οφέλη της προσωπικής επαφής με έναν επαγγελματία, σχετικά με την ασφάλιση της υγείας μου, την αποταμίευσης των παιδιών μου ή τη προστασία της περιουσίας μου. Αυτά είναι προγράμματα που αντανακλούν ιδιαίτερες ανάγκες, ενώ έχουν πολλές παραμέτρους και διαφορετικές επιλογές για κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.

Η ανάλυση των αναγκών σας και η συζήτηση με έναν ασφαλιστικό διαμεσολαβητή, είναι η καλύτερη κίνηση για εσάς που έχετε αποφασίσει να επενδύσετε σε ασφαλιστικά προϊόντα. Ο ασφαλιστικός σύμβουλος θα σας βοηθήσει να καταλάβετε ποια εταιρεία θα σας δώσει την καλύτερη τιμή με βάση την κατάσταση της υγείας σας και θα σας εξηγήσει ακριβώς τι σημαίνουν οι όροι του συμβολαίου σας. Ο ασφαλιστικός σύμβουλος γνωρίζει σε βάθος τα ασφαλιστικά προϊόντα που προτείνει, έχει σφαιρική άποψη και θα σας ενημερώσει σωστά αποτρέποντάς σας από λανθασμένες επιλογές που μπορεί να σας κοστίσουν!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:36

Microsoft: Νίκησε τις προβλέψεις και έσοδα για το τρίμηνο - Ώθηση από AI

23:20

Άλμα για την μετοχή της Alphabet - 1ο μέρισμα στην ιστορία της

23:11

Απώλειες στη Wall Street - «Κόκκινα» τα ταμπλό από τα μάκρο των ΗΠΑ

23:01

Πλημμύρες: 4.850 επιχειρήσεις και αγρότες έλαβαν το 50% της προβλεπόμενης κρατικής αρωγής

22:51

Κέρδη 1% για το πετρέλαιο - Σκαρφάλωσε σε υψηλό 9 ημερών

22:38

Viohalco: Πρόταση για διανομή μεικτού μερίσματος 0,12 ευρώ ανά μετοχή στη ΓΣ

22:27

Έυα Καϊλή: Θα μετακομίσω στην Ιταλία

22:14

Εφορία: Άνοιξε η πλατφόρμα των φορολογικών δηλώσεων - Οι νέες προθεσμίες

22:01

Τζόκερ Κλήρωση: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν

21:51

Άνοδος για τον χρυσό στην σκιά του ΑΕΠ των ΗΠΑ

21:41

Ζαχαράκη: Προτεραιότητα η εθνική στρατηγική για το δημογραφικό

21:31

Έρευνα Focus-Bari: Πιο σφικτό ζωνάρι για το 55% των Ελλήνων τους επόμενους 12 μήνες

21:21

Καταρρίφθηκε πύραυλος των Χούθι από πολεμικό πλοίο της Βρετανίας

21:11

Τσακλόγλου: Άνω των 10.000 ευρώ συνολικά τα επιδόματα για στήριξη της νέας εργαζόμενης μητέρας

21:01

Αλεξοπούλου: Εντός του Μάϊου η κυκλοφορία των 140 αστικών ηλεκτρικών λεωφορείων

20:51

Σκυλακάκης: Χωρίς τον ΟΔΥΘ δεν σώζονται τα νερά της Θεσσαλίας

20:42

Στα 12 ευρώ ανά μετοχή η Δημόσια Πρόταση για την Epsilon Net

20:34

Τριαντόπουλος: Καταβλήθηκαν 21,2 εκατ. ευρώ του 2ου κύκλου της πρώτης αρωγής προς αγρότες

20:25

Μητσοτάκης για ευρωεκλογές: Πήχης το 33% του 2019 - H οικονομία πηγαίνει καλά

20:21

Θετική πρεμιέρα για την IPO της Rubrik - Ράλι 20% για την μετοχή της

20:19

H Βρετανία ανακοίνωσε νέο πακέτο κυρώσεων κατά του Ιράν

20:14

Η Ρωσία θα υποβαθμίσει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ αν κατασχεθούν περιουσιακά στοιχεία

20:07

Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Παρασκευή στην Αττική

20:07

Cenergy Holdings: Πρόταση για μικτό μέρισμα 0,08 ευρώ ανά μετοχή - Στις 28/5 η ΓΣ

20:02

Αθήνα: Διακοπή κυκλοφορίας σε δρόμους του κέντρου λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

19:59

ΣΥΡΙΖΑ: ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά γνήσια δεκανίκια της ΝΔ

19:58

ΟΠΑΠ: Διανέμει υπόλοιπο καθαρό μέρισμα 0,5799 ευρώ ανά μετοχή

19:47

Ευρωαγορές: Συνέχισαν πτωτικά για δεύτερη μέρα - Ράλι 16% της Anglo American

19:40

BSH Οικιακές Συσκευές: Αύξηση 1,6% στον κύκλο εργασιών – Διατήρηση 1ης θέσης στην Ελλάδα

19:35

Προς μετωπική σύγκρουση Ευρώπη - Κίνα; Στο επίκεντρο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δημόσιες συμβάσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider