Ελλάδα
03-09-2021 | 14:40

Ο Αθλητισμός στην Αθήνα: Προτεραιότητα της Περιφέρειας

Μοιράσου το
Ο Αθλητισμός στην Αθήνα: Προτεραιότητα της Περιφέρειας

Πριν από δύο ακριβώς χρόνια, οι πολίτες της Αττικής εξέλεξαν την Περιφερειακή Αρχή υπό τον Γιώργο Πατούλη με εντολή να προχωρήσουν άμεσα οι βελτιωτικές παρεμβάσεις που αφορούν την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα τους. Ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες αυτής της αναβάθμισης, τον οποίο ως Περιφέρεια Αττικής έχουμε θέσει ως άμεση προτεραιότητα, είναι ο τομέας του Αθλητισμού.

Και αυτό γιατί μέσω της αναβάθμισης ή της δημιουργίας νέων αθλητικών χώρων παρατηρούνται μια σειρά από κοινωνικά οφέλη, όπως μεταξύ άλλων, η δημιουργία τοπικών πόλων ανάπτυξης και κοινωνικής προόδου, η μείωση της εγκληματικότητας και η βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας των πολιτών.

Στο πλαίσιο λοιπόν της διαρκούς προσπάθειας για την αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών, προχωράμε σε μια σειρά από έργα και δράσεις που

στόχο έχουν την στήριξη του Αθλητισμού και την παροχή προς τους πολίτες της δυνατότητας να αθλούνται σε καθημερινή βάση, όπως οι ίδιοι επιθυμούν, σε μικρή απόσταση από τον τόπο κατοικίας ή εργασίας τους.

Αναλυτικότερα, έχουμε ολοκληρώσει ήδη, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, τις εργασίες αναβάθμισης σε 7 χώρους άθλησης στις γειτονιές της Αθήνας. Συγκεκριμένα:

  • Στο γήπεδο στο Θησείο (μέσα στον κήπο του Θησείου)
  • Στο γήπεδο στο Ρουφ
  • Στο γήπεδο στο τέρμα οδού Αυλώνος (στο πάρκο κοντά στις 3 Γέφυρες)
  • Στο γήπεδο στην Αλεπότρυπα στην Άνω Κυψέλη, δίπλα στο μεγάλο γήπεδο ποδοσφαίρου
  • Στο γήπεδο στο Γουδή στον ευρύτερο χώρο του κολυμβητηρίου επί των οδών Κανελλοπούλου & Γ. Παπανδρέου
  • Στο γήπεδο της οδού Χέλντραιχ
  • Στο γήπεδο της Θερμίδας

Επίσης έχουν ήδη υπογραφεί συμβάσεις για έργα αναβάθμισης σε 33 ακόμα αθλητικούς χώρους του Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, εκτιμώμενης αξίας 1.897.200,00 ευρώ και αφορούν γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας αλλά και τέννις καθώς και χάντμπολ. Επιπλέον προχωρούν έργα όπως είναι η ενεργειακή αναβάθμιση και η ανακατασκευή του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου Αθηνών αλλά και φυσικά η κατασκευή και ολοκλήρωση πολύ σύντομα του ποδοσφαιρικού γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση για την σημαντική βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων Μελίνα Μερκούρη, στον Δήμο Δάφνης- Υμηττού, ενώ στον Δήμο Καισαριανής έχει ήδη ολοκληρωθεί η αντικατάσταση του αγωνιστικού χώρου του σταδίου «Μ. Κρητικόπουλος», και παράλληλα συντελούνται εργασίες που αφορούν τη συνολικότερη αναβάθμιση του.

Όσον αφορά τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ οι παρεμβάσεις που θα γίνουν αφορούν, μεταξύ άλλων, την αποξήλωση υπαρχουσών μπασκετών και την απομάκρυνσή τους αλλά και την καθαίρεση των υπαρχουσών βάσεων και την κατασκευή νέων βάσεων εξοπλισμένου σκυροδέματος και τοποθέτηση νέων μπασκετών ολυμπιακών προδιαγραφών, μαζί με προστατευτικά καλύμματα. Παράλληλα δρομολογείται και η αποξήλωση των υφιστάμενων ιστών φωτισμού, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει, όπως και οι μπασκέτες, περισσότερα από 30 χρόνια ζωής με αποτέλεσμα να τίθενται θέματα στατικής επάρκειας.

Εκτός από την εκτέλεση των έργων όμως, ως Περιφέρεια Αττικής, στηρίζουμε τον Αθλητισμό και μέσα από μεγάλες αθλητικές οργανώσεις όπως ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας, που θα λάβει χώρα την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, με εκκίνηση την Πλατεία Συντάγματος. Ο Ημιμαραθώνιος αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους δρομείς να συμμετάσχουν σε έναν ιδανικό αγώνα στο κέντρο της Αθήνας, απολαμβάνοντας

παράλληλα τα ιστορικά σημεία της πόλης.

Με ενέργειες όπως οι παραπάνω στοχεύουμε να φέρουμε τους πολίτες και ειδικότερα τις νεότερες γενιές, πιο κοντά στον Αθλητισμό, να βελτιώσουμε την

ποιότητα ζωής τους και να τους δώσουμε ένα ισχυρό όπλο για τη διατήρηση της σωματικής και ψυχικής τους υγείας. Σκοπεύουμε να αναζωογονήσουμε τις γειτονιές που αποτελούν άλλωστε κοιτίδες κοινωνικοποίησης των νέων αλλά και πόλοι τοπικής ανάπτυξης και ευημερίας. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε αρωγοί, με απτά έργα όπως αυτά που προανέφερα, σε κάθε μορφής άθληση, ανταποκρινόμενοι στο κοινωνικό αίτημα για καλύτερες, περισσότερες και ποιοτικότερες αθλητικές εγκαταστάσεις και διοργανώσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Γιώργος Δημόπουλος
Γιώργος Δημόπουλος

Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών