Η εξασφάλιση των σπουδών είναι επένδυση για το μέλλον

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η εξασφάλιση των σπουδών είναι επένδυση για το μέλλον
Η σημαντικότερη ανησυχία των γονιών έχει να κάνει πρώτα απ' όλα με την υγεία των παιδιών τους και στη συνέχεια με το πώς θα τους εξασφαλίσουν τις καλύτερες και αξιοπρεπέστερες συνθήκες διαβίωσης στο παρόν αλλά και στο μέλλον.

Από τη στιγμή που ένα παιδί έρχεται στον κόσμο και ξεκινάει τα πρώτα του βήματα στη ζωή, ξεκινάνε μαζί τα όνειρα, άλλα και οι αγωνίες των γονιών για το μέλλον του. Η σημαντικότερη ανησυχία των γονιών έχει να κάνει πρώτα απ' όλα με την υγεία των παιδιών τους και στη συνέχεια με το πώς θα τους εξασφαλίσουν τις καλύτερες και αξιοπρεπέστερες συνθήκες διαβίωσης στο παρόν αλλά και στο μέλλον. Εστιάζουν ιδιαίτερα στις σπουδές τους, στην ποιότητα και τον προσανατολισμό τους, ώστε να καταφέρουν να τους προσφέρουν, με όλες τις δυνάμεις που διαθέτουν, επαγγελματική προοπτική, καταξίωση και υψηλό βιοτικό επίπεδο. Και σαν να μην έφτανε η παρατεταμένη οικονομική κρίση, ήρθε και η παγκόσμια αναταραχή λόγω της υγειονομικής κρίσης και η ανησυχία των σημερινών γονιών έγινε ακόμα πιο έντονη!

Δημιουργήστε τις συνθήκες, ώστε να έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε το καλύτερο για το παιδί σας.

Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι πανελλαδικές εξετάσεις και ήρθε η ώρα της αλήθειας, άλλα και των μεγάλων αποφάσεων για τους υποψήφιους και τις οικογένειές τους. Αυτή τη χρονιά και λόγω των αλλαγών που έγιναν στο σύστημα εισαγωγής με την καθιέρωση της ελάχιστης βάσης, ήρθαν τα πάνω-κάτω σε πολλά παιδιά που δυστυχώς έμειναν εκτός των Πανεπιστημίων της χώρας μας. Ανάμεσά τους και πολλοί αριστούχοι μαθητές, άλλα και μαθητές με ιδιαιτέρως υψηλές επιδόσεις!

Αυτή την ώρα, ενώ οι περισσότερες οικογένειες σχεδιάζουν τις διακοπές τους, κάποιες άλλες αναζητούν την καλύτερη λύση για το επόμενο κρίσιμο βήμα των παιδιών τους που έχει να κάνει με τις σπουδές τους αξιολογώντας και μετρώντας τα οικονομικά και τις δυνατότητές τους.
Στην Ελλάδα με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, την παρατεταμένη οικονομική κρίση και τη συρρίκνωση των ευκαιριών για τους νέους (δεδομένα που επιβεβαιώνει ο μεγάλος αριθμός πτυχιούχων που τα τελευταία χρόνια έχουν μεταναστεύσει σε άλλες χώρες για να ανακαλύψουν ουσιαστικές ευκαιρίες και να διαπρέψουν όπως δείχνουν οι περισσότερες περιπτώσεις) οι νέοι και οι οικογένειές τους βλέπουν τη φυγή στο εξωτερικό για αφετηρία στις σπουδές τους σαν την ιδανική λύση.

Άλλωστε, δεκάδες έρευνες τα τελευταία χρόνια πάνω σε αυτή την τάση έχουν δείξει ότι ο βασικός μισθός στην Ελλάδα είναι πολύ πιο χαμηλός σε σχέση με άλλα κράτη, ενώ και οι αμοιβές των πτυχιούχων είναι πολύ μικρότερες συγκρίνοντας με αρκετές χώρες του εξωτερικού. Επιπλέον, η ζήτηση σε ανθρώπινο δυναμικό που κατέχει τίτλους σπουδών ανώτατων ιδρυμάτων είναι ιδιαιτέρως περιορισμένη.

Πολλές οικογένειες σκεπτόμενες όλα τα παραπάνω αποφασίζουν και επιλέγουν για τα παιδιά τους τις σπουδές στο εξωτερικό.
Φυσικά, είναι εκείνοι που διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν, είτε έχουν ένα, είτε δύο, είτε τρία παιδιά. Υπάρχουν, όμως, και οικογένειες που πραγματικά θα πρέπει να στερηθούν και να θυσιάσουν πολλά για να το επιτύχουν και βέβαια με ρίσκο για το αν θα τα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν τελικά σε αυτό το τόσο μεγάλο έξοδο για όλα τα χρόνια των σπουδών του παιδιού τους.

Σύμφωνα με μελέτη της Τράπεζας Κύπρου το μέσο μηνιαίο κόστος ζωής των φοιτητών στην Ελλάδα υπολογίζεται στα €700, ενώ φυσικά η φοίτηση στα πανεπιστήμια της χώρας μας είναι δωρεάν. Επομένως το ετήσιο κόστος, φτάνει τα €8.400 και για τέσσερα χρόνια σπουδών αγγίζει τα €33.600.

Αντίστοιχα, το κόστος σπουδών σε άλλες χώρες σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας είναι:

Αγγλία: Ο μέσος όρος διδάκτρων ανά χρόνο είναι €10.250. Ο μέσος όρος κόστους ζωής ανά μήνα, συμπεριλαμβανομένης και της διαμονής σε φοιτητική εστία είναι €1.200. Δηλαδή για σπουδές τεσσάρων ετών τα δίδακτρα είναι €41.000. Η διαμονή και το κόστος ζωής τον χρόνο είναι €14.000, επομένως για τέσσερα χρόνια το κόστος θα αγγίξει τα €56.000.

Ιταλία: Ο μέσος όρος διδάκτρων ανά χρόνο είναι €1.200. Ο μέσος όρος κόστους ζωής ανά μήνα, συμπεριλαμβανομένης της διαμονής σε φοιτητική εστία είναι €850. Τα δίδακτρα για τέσσερα χρόνια είναι €4.800 και τα έξοδα μαζί με τη διαμονή €40.800.

Γερμανία: Τα δίδακτρα στα κρατικά πανεπιστήμια είναι δωρεάν. Ο μέσος όρος κόστους ζωής ανά μήνα, συμπεριλαμβανομένης της διαμονής σε φοιτητική εστία είναι €1.100 και για ένα χρόνο €13.200. Για ελάχιστο χρόνο σπουδών τα τέσσερα χρόνια το κόστος ζωής είναι €52.800.

Όσον αφορά την Αμερική, ενδεικτικά ο μέσος όρος διδάκτρων για πανεπιστήμια στη Νέα Υόρκη ανά χρόνο είναι €22.290 και ο μέσος όρος κόστους ζωής ανά μήνα, συμπεριλαμβανομένης της διαμονής σε φοιτητική εστία είναι €1.200.

Με ελάχιστο χρόνο σπουδών τα τέσσερα έτη το κόστος διδάκτρων είναι €89.160 και το κόστος διαβίωσης €57.600.
Το μέσο ετήσιο κόστος διδάκτρων για τα πανεπιστήμια στην Φλόριντα είναι €22.000 και για ελάχιστο χρόνο σπουδών τα τέσσερα έτη χρειάζονται €88.000. Ο μέσος όρος κόστους ζωής ανά μήνα, συμπεριλαμβανομένης της διαμονής σε φοιτητική εστία είναι €1.000 και για τέσσερα χρόνια χρειάζονται €48.000.

Και όμως μπορεί το όνειρο να γίνει πραγματικότητα και η προοπτική να αποδώσει τα μέγιστα αν ξεκινήσετε τώρα να επενδύετε στο κατάλληλο ασφαλιστικό πρόγραμμα!

Και αν το κόστος για τις σπουδές στο εξωτερικό σας φαίνεται υψηλό και η συγκέντρωση του ποσού δύσκολη, επιλέγοντας ένα αξιόπιστο ασφαλιστικό επενδυτικό πρόγραμμα που θα καλύψει την ανάγκη σας αυτή και ξεκινώντας από όταν τα παιδιά σας είναι μικρά, τίποτα δεν θα είναι δύσκολο και ακατόρθωτο όταν θα έρθει εκείνη η ώρα και πιστέψτε μας δε θα αργήσει! Χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για το πώς θα είναι η οικονομική σας κατάσταση όταν το παιδί σας φτάσει στην ηλικία των σπουδών και αν τώρα βρίσκεται στις πρώτες τάξεις του δημοτικού μπορείτε να ξεκινήσετε να επενδύετε, μέσω του προγράμματος, ένα ποσό ανάλογα με τις δυνατότητές σας και μέχρι το παιδί να ολοκληρώσει την φοίτησή του στο Λύκειο. Μέσω της αποταμίευσης που επιτυγχάνετε με το πρόγραμμα και τις μηνιαίες καταβολές σταδιακά, δημιουργείτε ένα σεβαστό κεφάλαιο που θα υποστηρίξει τη χρηματοδότηση των σπουδών του παιδιού σας, είτε επιλέξει πανεπιστήμιο στο εξωτερικό, είτε κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας μας, ενώ μπορεί αν το επιθυμεί να αξιοποιήσει αυτό το κεφάλαιο και για το επαγγελματικό του ξεκίνημα.

Τελικά, μπορεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για τις σπουδές που ονειρεύεται το παιδί σας να μοιάζει ότι είναι το οικονομικό, στην πραγματικότητα, όμως, είναι μόνο η έλλειψη προγραμματισμού και προνοητικότητας.
Ξεκινήστε τώρα και δε θα το πιστεύετε τι μπορείτε να του προσφέρετε για να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα όταν έρθει εκείνη η ώρα!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:42

Προσλήψεις-εξπρές μέσω κινητού από το «Ergani» app - Πως λειτουργεί η ψηφιακή αναγγελία, η διαδικασία και οι προϋποθέσεις

07:42

AKTOR: Μετά την ΑΜΚ «παίρνει σειρά» το ομόλογο των 300 εκατ.

07:37

ΒΟΑΚ: Νέα αποζημίωση στον ανάδοχο του «Νεάπολη - Άγιος Νικόλαος» - Τι «παίζει» με τα χρονοδιαγράμματα

07:36

Με 3 flags μπαίνει τέλος στον «ενεργειακό τουρισμό» - Το νέο πλαίσιο του ΥΠΕΝ για την αλλαγή προμηθευτή

07:30

Ταμείο Ανάκαμψης: Οι αλλαγές της νέας αναθεώρησης του «Ελλάδα 2.0» - Τι βγαίνει εκτός, τι μειώνεται και τι αυξάνεται

07:26

Eφορία: Τέλος χρόνου για φορολογικές δηλώσεις και διορθώσεις χωρίς πρόστιμο - Πάνω από 4,7 δισ. ευρώ ο έξτρα φόρος για 2,33 εκατ. φορολογούμενους

07:25

Το αποψινό μενού στο Προεδρικό Μέγαρο -Η κινητικότητα του Θ. Λυμπερόπουλου -Τα αδειάσματα στο ΠΑΣΟΚ

07:05

Άλλαξε η «ζυγαριά» του MSCI - Οι τραπεζίτες δεν βλέπουν νέο 2015 - Το RRF και ο Daniel

23:57

Μεγάλη συγκέντρωση πυρκαγιών το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Κεντρική Μακεδονία

23:47

Βραζιλία: Οι ανθρωποκτονίες στο χαμηλότερο επίπεδο το 2025 - Ρεκόρ στις γυναικοκτονίες

23:35

Κουβέιτ: Σειρήνες συναγερμού για ιρανική επίθεση με πυραύλους και drones

23:26

Intel: Η ταχύτερη αύξηση πωλήσεων εδώ και 15 χρόνια - «Άλμα» 12% της μετοχής

23:10

Wall Street: Πτώση άνω του 2% ο Nasdaq με «βαρίδια» Alphabet και Tesla - 500 μονάδες κάτω ο Dow

22:58

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης οι εκδηλώσεις μνήμης για το Μάτι – Τρισάγιο, προσκλητήριο νεκρών και πορεία στο δρόμο της φωτιάς

22:48

Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη

22:28

Γερμανία: Αποσύρει από την Ερυθρά Θάλασσα δύο πολεμικά πλοία - Θα συμμετείχαν σε επιχείρηση στο Ορμούζ

22:15

Ισπανία: Πυρκαγιά 60 χλμ. δυτικά της Μαδρίτης - Εκκενώθηκε δήμος 3.500 κατοίκων

21:56

Πετρέλαιο: Ράλι 7,5% για το Brent, ξεπέρασε τα 101 δολάρια

21:49

Τραμπ: Ο Σι Τζινπίνγκ θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 24 Σεπτεμβρίου

21:29

Χαλκιδική: Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για «ανεξέλεγκτες χωματερές» σε περιοχές της Σιθωνίας

21:19

Ρεκόρ πτωχεύσεων στη Γερμανία

21:04

Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Πώς φτάσαμε στην ολοκλήρωση του Ε65

21:00

Χρυσός: Πτώση 2% καθώς η άνοδος του πετρελαίου «φουντώνει» ξανά τα επιτόκια

20:49

Η κλιματική αλλαγή αυξάνει εκθετικά τον κίνδυνο πνιγμού - 300.000 θάνατοι ετησίως

20:45

Τράπεζα Πειραιώς: Επιστροφή κεφαλαίου 0,40 ευρώ ανά μετοχή από τις 7 Αυγούστου

20:37

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στην ΠΕ Ρόδου - 51 πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

20:16

Μητσοτάκης: «Ο Ε65 είναι η απάντηση στην ερώτηση πού πηγαίνουν τα λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης»

20:09

ΥΠΕΞ: Καταδικάζουμε απερίφραστα τις απειλές των Χούθι κατά της ναυσιπλοΐας από και προς τη Σαουδική Αραβία

20:06

Μέση Ανατολή: Ξαναγράφεται ο χάρτης των ροών πετρελαίου

19:54

Ποιος είναι ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας - Ε65


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider