Η εξασφάλιση των σπουδών είναι επένδυση για το μέλλον

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η εξασφάλιση των σπουδών είναι επένδυση για το μέλλον
Η σημαντικότερη ανησυχία των γονιών έχει να κάνει πρώτα απ' όλα με την υγεία των παιδιών τους και στη συνέχεια με το πώς θα τους εξασφαλίσουν τις καλύτερες και αξιοπρεπέστερες συνθήκες διαβίωσης στο παρόν αλλά και στο μέλλον.

Από τη στιγμή που ένα παιδί έρχεται στον κόσμο και ξεκινάει τα πρώτα του βήματα στη ζωή, ξεκινάνε μαζί τα όνειρα, άλλα και οι αγωνίες των γονιών για το μέλλον του. Η σημαντικότερη ανησυχία των γονιών έχει να κάνει πρώτα απ' όλα με την υγεία των παιδιών τους και στη συνέχεια με το πώς θα τους εξασφαλίσουν τις καλύτερες και αξιοπρεπέστερες συνθήκες διαβίωσης στο παρόν αλλά και στο μέλλον. Εστιάζουν ιδιαίτερα στις σπουδές τους, στην ποιότητα και τον προσανατολισμό τους, ώστε να καταφέρουν να τους προσφέρουν, με όλες τις δυνάμεις που διαθέτουν, επαγγελματική προοπτική, καταξίωση και υψηλό βιοτικό επίπεδο. Και σαν να μην έφτανε η παρατεταμένη οικονομική κρίση, ήρθε και η παγκόσμια αναταραχή λόγω της υγειονομικής κρίσης και η ανησυχία των σημερινών γονιών έγινε ακόμα πιο έντονη!

Δημιουργήστε τις συνθήκες, ώστε να έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε το καλύτερο για το παιδί σας.

Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι πανελλαδικές εξετάσεις και ήρθε η ώρα της αλήθειας, άλλα και των μεγάλων αποφάσεων για τους υποψήφιους και τις οικογένειές τους. Αυτή τη χρονιά και λόγω των αλλαγών που έγιναν στο σύστημα εισαγωγής με την καθιέρωση της ελάχιστης βάσης, ήρθαν τα πάνω-κάτω σε πολλά παιδιά που δυστυχώς έμειναν εκτός των Πανεπιστημίων της χώρας μας. Ανάμεσά τους και πολλοί αριστούχοι μαθητές, άλλα και μαθητές με ιδιαιτέρως υψηλές επιδόσεις!

Αυτή την ώρα, ενώ οι περισσότερες οικογένειες σχεδιάζουν τις διακοπές τους, κάποιες άλλες αναζητούν την καλύτερη λύση για το επόμενο κρίσιμο βήμα των παιδιών τους που έχει να κάνει με τις σπουδές τους αξιολογώντας και μετρώντας τα οικονομικά και τις δυνατότητές τους.
Στην Ελλάδα με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, την παρατεταμένη οικονομική κρίση και τη συρρίκνωση των ευκαιριών για τους νέους (δεδομένα που επιβεβαιώνει ο μεγάλος αριθμός πτυχιούχων που τα τελευταία χρόνια έχουν μεταναστεύσει σε άλλες χώρες για να ανακαλύψουν ουσιαστικές ευκαιρίες και να διαπρέψουν όπως δείχνουν οι περισσότερες περιπτώσεις) οι νέοι και οι οικογένειές τους βλέπουν τη φυγή στο εξωτερικό για αφετηρία στις σπουδές τους σαν την ιδανική λύση.

Άλλωστε, δεκάδες έρευνες τα τελευταία χρόνια πάνω σε αυτή την τάση έχουν δείξει ότι ο βασικός μισθός στην Ελλάδα είναι πολύ πιο χαμηλός σε σχέση με άλλα κράτη, ενώ και οι αμοιβές των πτυχιούχων είναι πολύ μικρότερες συγκρίνοντας με αρκετές χώρες του εξωτερικού. Επιπλέον, η ζήτηση σε ανθρώπινο δυναμικό που κατέχει τίτλους σπουδών ανώτατων ιδρυμάτων είναι ιδιαιτέρως περιορισμένη.

Πολλές οικογένειες σκεπτόμενες όλα τα παραπάνω αποφασίζουν και επιλέγουν για τα παιδιά τους τις σπουδές στο εξωτερικό.
Φυσικά, είναι εκείνοι που διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν, είτε έχουν ένα, είτε δύο, είτε τρία παιδιά. Υπάρχουν, όμως, και οικογένειες που πραγματικά θα πρέπει να στερηθούν και να θυσιάσουν πολλά για να το επιτύχουν και βέβαια με ρίσκο για το αν θα τα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν τελικά σε αυτό το τόσο μεγάλο έξοδο για όλα τα χρόνια των σπουδών του παιδιού τους.

Σύμφωνα με μελέτη της Τράπεζας Κύπρου το μέσο μηνιαίο κόστος ζωής των φοιτητών στην Ελλάδα υπολογίζεται στα €700, ενώ φυσικά η φοίτηση στα πανεπιστήμια της χώρας μας είναι δωρεάν. Επομένως το ετήσιο κόστος, φτάνει τα €8.400 και για τέσσερα χρόνια σπουδών αγγίζει τα €33.600.

Αντίστοιχα, το κόστος σπουδών σε άλλες χώρες σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας είναι:

Αγγλία: Ο μέσος όρος διδάκτρων ανά χρόνο είναι €10.250. Ο μέσος όρος κόστους ζωής ανά μήνα, συμπεριλαμβανομένης και της διαμονής σε φοιτητική εστία είναι €1.200. Δηλαδή για σπουδές τεσσάρων ετών τα δίδακτρα είναι €41.000. Η διαμονή και το κόστος ζωής τον χρόνο είναι €14.000, επομένως για τέσσερα χρόνια το κόστος θα αγγίξει τα €56.000.

Ιταλία: Ο μέσος όρος διδάκτρων ανά χρόνο είναι €1.200. Ο μέσος όρος κόστους ζωής ανά μήνα, συμπεριλαμβανομένης της διαμονής σε φοιτητική εστία είναι €850. Τα δίδακτρα για τέσσερα χρόνια είναι €4.800 και τα έξοδα μαζί με τη διαμονή €40.800.

Γερμανία: Τα δίδακτρα στα κρατικά πανεπιστήμια είναι δωρεάν. Ο μέσος όρος κόστους ζωής ανά μήνα, συμπεριλαμβανομένης της διαμονής σε φοιτητική εστία είναι €1.100 και για ένα χρόνο €13.200. Για ελάχιστο χρόνο σπουδών τα τέσσερα χρόνια το κόστος ζωής είναι €52.800.

Όσον αφορά την Αμερική, ενδεικτικά ο μέσος όρος διδάκτρων για πανεπιστήμια στη Νέα Υόρκη ανά χρόνο είναι €22.290 και ο μέσος όρος κόστους ζωής ανά μήνα, συμπεριλαμβανομένης της διαμονής σε φοιτητική εστία είναι €1.200.

Με ελάχιστο χρόνο σπουδών τα τέσσερα έτη το κόστος διδάκτρων είναι €89.160 και το κόστος διαβίωσης €57.600.
Το μέσο ετήσιο κόστος διδάκτρων για τα πανεπιστήμια στην Φλόριντα είναι €22.000 και για ελάχιστο χρόνο σπουδών τα τέσσερα έτη χρειάζονται €88.000. Ο μέσος όρος κόστους ζωής ανά μήνα, συμπεριλαμβανομένης της διαμονής σε φοιτητική εστία είναι €1.000 και για τέσσερα χρόνια χρειάζονται €48.000.

Και όμως μπορεί το όνειρο να γίνει πραγματικότητα και η προοπτική να αποδώσει τα μέγιστα αν ξεκινήσετε τώρα να επενδύετε στο κατάλληλο ασφαλιστικό πρόγραμμα!

Και αν το κόστος για τις σπουδές στο εξωτερικό σας φαίνεται υψηλό και η συγκέντρωση του ποσού δύσκολη, επιλέγοντας ένα αξιόπιστο ασφαλιστικό επενδυτικό πρόγραμμα που θα καλύψει την ανάγκη σας αυτή και ξεκινώντας από όταν τα παιδιά σας είναι μικρά, τίποτα δεν θα είναι δύσκολο και ακατόρθωτο όταν θα έρθει εκείνη η ώρα και πιστέψτε μας δε θα αργήσει! Χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για το πώς θα είναι η οικονομική σας κατάσταση όταν το παιδί σας φτάσει στην ηλικία των σπουδών και αν τώρα βρίσκεται στις πρώτες τάξεις του δημοτικού μπορείτε να ξεκινήσετε να επενδύετε, μέσω του προγράμματος, ένα ποσό ανάλογα με τις δυνατότητές σας και μέχρι το παιδί να ολοκληρώσει την φοίτησή του στο Λύκειο. Μέσω της αποταμίευσης που επιτυγχάνετε με το πρόγραμμα και τις μηνιαίες καταβολές σταδιακά, δημιουργείτε ένα σεβαστό κεφάλαιο που θα υποστηρίξει τη χρηματοδότηση των σπουδών του παιδιού σας, είτε επιλέξει πανεπιστήμιο στο εξωτερικό, είτε κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας μας, ενώ μπορεί αν το επιθυμεί να αξιοποιήσει αυτό το κεφάλαιο και για το επαγγελματικό του ξεκίνημα.

Τελικά, μπορεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για τις σπουδές που ονειρεύεται το παιδί σας να μοιάζει ότι είναι το οικονομικό, στην πραγματικότητα, όμως, είναι μόνο η έλλειψη προγραμματισμού και προνοητικότητας.
Ξεκινήστε τώρα και δε θα το πιστεύετε τι μπορείτε να του προσφέρετε για να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα όταν έρθει εκείνη η ώρα!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:27

Αγαπηδάκη: Η ΝΔ είναι η παράταξη της ευθύνης, της κοινής λογικής, του καθήκοντος

23:17

Χαρακόπουλος: Το δικό μας γήπεδο είναι αυτό του έργου, της αξιοπιστίας και της ευθύνης και σε αυτό κανείς δεν μπορεί να μας συναγωνιστεί

22:48

Ρωσία: Μόσχα και Ουάσινγκτον διατηρούν πολύ στενές επαφές υψηλού επιπέδου

22:16

Ιταλία: Νεογέννητο πέθανε εξαιτίας υποθερμίας αμέσως μετά τη μεταφορά του στη Λαμπεντούζα

21:47

Αυστραλία: Κατέληξε ο άνδρας που είχε δεχθεί επίθεση από καρχαρία

21:18

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

21:03

Τουρνάς: Η χώρα αποτελεί σήμερα πρότυπο ανάκαμψης, προόδου και σταθερότητας

20:56

Σχοινάς: Οι εύκολες αυταπάτες και ο λαϊκισμός μπορεί να έχουν μεγάλο κόστος για τη χώρα

20:49

Κοινή δήλωση των ηγετών Κύπρου, Ελλάδας, Ιταλίας και Μάλτας για θέματα μετανάστευσης σχετικά με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή

20:42

Κροατία: Airbus με 130 επιβάτες γλίστρησε στον διάδρομο του αεροδρομίου του Σπλιτ κατά τη διαδικασία απογείωσης

20:37

Συνάντηση της Τζόρτζια Μελόνι με τον πρωθυπουργό του Κουβέιτ στο Europe Gulf Forum

20:25

Τρεις συλλήψεις για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και κάνναβης στην Αττική

20:19

Κυρανάκης: Να δείχνουμε στην πράξη τι σημαίνει η οικογένεια της ΝΔ

19:54

Γκεοργκίεβα: Η ενεργειακή κρίση δείχνει χαμηλότερη ανάπτυξη, υψηλότερο πληθωρισμό

19:36

Παπαθανάσης: Η πολιτική μας έχει πυξίδα τις δεσμεύσεις απέναντι στους πολίτες και απόδειξη το έργο μας

19:21

Η Αθήνα έστησε νέο μέτωπο για τον Κάθετο Διάδρομο και το LNG των Βαλκανίων

19:05

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Φάμελλος έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας τον Παύλο Πολάκη

19:02

Μητσοτάκης: Η ΤΝ και το «έξυπνο κράτος» προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία

18:47

Πούτιν: Συζήτησε την πολεμική διαμάχη στο Ιράν με τον ομόλογό του των ΗΑΕ

18:42

Διάρρηξη τα ξημερώματα σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Ακρόπολης

18:41

Συνελήφθη 68χρονη καταζητούμενη για απάτη άνω των 272.000 ευρώ

18:21

Samsung: Επαναλαμβάνονται οι διαπραγματεύσεις με το σωματείο της Ν. Κορέας για τις αποδοχές

18:11

Γεραπετρίτης στο 16ο συνέδριο της ΝΔ: Η Ελλάδα δείχνει τη δύναμή της παντού

17:50

Μιχαηλίδου: Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που πήρε την κοινωνική πολιτική στα σοβαρά

17:23

Μαρινάκης: Η σταθερότητα, που σε πολλές χώρες είναι ζητούμενο, στην Ελλάδα πλέον θεωρείται δεδομένη

17:00

Ιχθυοκαλλιέργειες: Η «δεύτερη ευκαιρία» για την Avramar, οι προοπτικές και το μεγάλο αγκάθι

16:56

Δένδιας: Την πρότασή του για το υπόδειγμα διακυβέρνησης ενόψει του 2030 διατύπωσε ο υπ. Εθνικής Άμυνας

16:51

Σκέρτσος: Το σύγχρονο αποτελεσματικό κράτος δεν είναι ένας απλός διοικητικός μηχανισμός - Είναι ο συνολικός μας καθρέφτης

16:46

Παπασταύρου: Ισχυρή ΝΔ σημαίνει ισχυρή Ελλάδα

16:34

Παπαστεργίου: Η Ελλάδα από το 2019 μέχρι σήμερα έχει αλλάξει ουσιαστικά

gazzetta
gazzetta reader insider insider