Η εξασφάλιση των σπουδών είναι επένδυση για το μέλλον

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η εξασφάλιση των σπουδών είναι επένδυση για το μέλλον
Η σημαντικότερη ανησυχία των γονιών έχει να κάνει πρώτα απ' όλα με την υγεία των παιδιών τους και στη συνέχεια με το πώς θα τους εξασφαλίσουν τις καλύτερες και αξιοπρεπέστερες συνθήκες διαβίωσης στο παρόν αλλά και στο μέλλον.

Από τη στιγμή που ένα παιδί έρχεται στον κόσμο και ξεκινάει τα πρώτα του βήματα στη ζωή, ξεκινάνε μαζί τα όνειρα, άλλα και οι αγωνίες των γονιών για το μέλλον του. Η σημαντικότερη ανησυχία των γονιών έχει να κάνει πρώτα απ' όλα με την υγεία των παιδιών τους και στη συνέχεια με το πώς θα τους εξασφαλίσουν τις καλύτερες και αξιοπρεπέστερες συνθήκες διαβίωσης στο παρόν αλλά και στο μέλλον. Εστιάζουν ιδιαίτερα στις σπουδές τους, στην ποιότητα και τον προσανατολισμό τους, ώστε να καταφέρουν να τους προσφέρουν, με όλες τις δυνάμεις που διαθέτουν, επαγγελματική προοπτική, καταξίωση και υψηλό βιοτικό επίπεδο. Και σαν να μην έφτανε η παρατεταμένη οικονομική κρίση, ήρθε και η παγκόσμια αναταραχή λόγω της υγειονομικής κρίσης και η ανησυχία των σημερινών γονιών έγινε ακόμα πιο έντονη!

Δημιουργήστε τις συνθήκες, ώστε να έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε το καλύτερο για το παιδί σας.

Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι πανελλαδικές εξετάσεις και ήρθε η ώρα της αλήθειας, άλλα και των μεγάλων αποφάσεων για τους υποψήφιους και τις οικογένειές τους. Αυτή τη χρονιά και λόγω των αλλαγών που έγιναν στο σύστημα εισαγωγής με την καθιέρωση της ελάχιστης βάσης, ήρθαν τα πάνω-κάτω σε πολλά παιδιά που δυστυχώς έμειναν εκτός των Πανεπιστημίων της χώρας μας. Ανάμεσά τους και πολλοί αριστούχοι μαθητές, άλλα και μαθητές με ιδιαιτέρως υψηλές επιδόσεις!

Αυτή την ώρα, ενώ οι περισσότερες οικογένειες σχεδιάζουν τις διακοπές τους, κάποιες άλλες αναζητούν την καλύτερη λύση για το επόμενο κρίσιμο βήμα των παιδιών τους που έχει να κάνει με τις σπουδές τους αξιολογώντας και μετρώντας τα οικονομικά και τις δυνατότητές τους.
Στην Ελλάδα με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, την παρατεταμένη οικονομική κρίση και τη συρρίκνωση των ευκαιριών για τους νέους (δεδομένα που επιβεβαιώνει ο μεγάλος αριθμός πτυχιούχων που τα τελευταία χρόνια έχουν μεταναστεύσει σε άλλες χώρες για να ανακαλύψουν ουσιαστικές ευκαιρίες και να διαπρέψουν όπως δείχνουν οι περισσότερες περιπτώσεις) οι νέοι και οι οικογένειές τους βλέπουν τη φυγή στο εξωτερικό για αφετηρία στις σπουδές τους σαν την ιδανική λύση.

Άλλωστε, δεκάδες έρευνες τα τελευταία χρόνια πάνω σε αυτή την τάση έχουν δείξει ότι ο βασικός μισθός στην Ελλάδα είναι πολύ πιο χαμηλός σε σχέση με άλλα κράτη, ενώ και οι αμοιβές των πτυχιούχων είναι πολύ μικρότερες συγκρίνοντας με αρκετές χώρες του εξωτερικού. Επιπλέον, η ζήτηση σε ανθρώπινο δυναμικό που κατέχει τίτλους σπουδών ανώτατων ιδρυμάτων είναι ιδιαιτέρως περιορισμένη.

Πολλές οικογένειες σκεπτόμενες όλα τα παραπάνω αποφασίζουν και επιλέγουν για τα παιδιά τους τις σπουδές στο εξωτερικό.
Φυσικά, είναι εκείνοι που διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν, είτε έχουν ένα, είτε δύο, είτε τρία παιδιά. Υπάρχουν, όμως, και οικογένειες που πραγματικά θα πρέπει να στερηθούν και να θυσιάσουν πολλά για να το επιτύχουν και βέβαια με ρίσκο για το αν θα τα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν τελικά σε αυτό το τόσο μεγάλο έξοδο για όλα τα χρόνια των σπουδών του παιδιού τους.

Σύμφωνα με μελέτη της Τράπεζας Κύπρου το μέσο μηνιαίο κόστος ζωής των φοιτητών στην Ελλάδα υπολογίζεται στα €700, ενώ φυσικά η φοίτηση στα πανεπιστήμια της χώρας μας είναι δωρεάν. Επομένως το ετήσιο κόστος, φτάνει τα €8.400 και για τέσσερα χρόνια σπουδών αγγίζει τα €33.600.

Αντίστοιχα, το κόστος σπουδών σε άλλες χώρες σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας είναι:

Αγγλία: Ο μέσος όρος διδάκτρων ανά χρόνο είναι €10.250. Ο μέσος όρος κόστους ζωής ανά μήνα, συμπεριλαμβανομένης και της διαμονής σε φοιτητική εστία είναι €1.200. Δηλαδή για σπουδές τεσσάρων ετών τα δίδακτρα είναι €41.000. Η διαμονή και το κόστος ζωής τον χρόνο είναι €14.000, επομένως για τέσσερα χρόνια το κόστος θα αγγίξει τα €56.000.

Ιταλία: Ο μέσος όρος διδάκτρων ανά χρόνο είναι €1.200. Ο μέσος όρος κόστους ζωής ανά μήνα, συμπεριλαμβανομένης της διαμονής σε φοιτητική εστία είναι €850. Τα δίδακτρα για τέσσερα χρόνια είναι €4.800 και τα έξοδα μαζί με τη διαμονή €40.800.

Γερμανία: Τα δίδακτρα στα κρατικά πανεπιστήμια είναι δωρεάν. Ο μέσος όρος κόστους ζωής ανά μήνα, συμπεριλαμβανομένης της διαμονής σε φοιτητική εστία είναι €1.100 και για ένα χρόνο €13.200. Για ελάχιστο χρόνο σπουδών τα τέσσερα χρόνια το κόστος ζωής είναι €52.800.

Όσον αφορά την Αμερική, ενδεικτικά ο μέσος όρος διδάκτρων για πανεπιστήμια στη Νέα Υόρκη ανά χρόνο είναι €22.290 και ο μέσος όρος κόστους ζωής ανά μήνα, συμπεριλαμβανομένης της διαμονής σε φοιτητική εστία είναι €1.200.

Με ελάχιστο χρόνο σπουδών τα τέσσερα έτη το κόστος διδάκτρων είναι €89.160 και το κόστος διαβίωσης €57.600.
Το μέσο ετήσιο κόστος διδάκτρων για τα πανεπιστήμια στην Φλόριντα είναι €22.000 και για ελάχιστο χρόνο σπουδών τα τέσσερα έτη χρειάζονται €88.000. Ο μέσος όρος κόστους ζωής ανά μήνα, συμπεριλαμβανομένης της διαμονής σε φοιτητική εστία είναι €1.000 και για τέσσερα χρόνια χρειάζονται €48.000.

Και όμως μπορεί το όνειρο να γίνει πραγματικότητα και η προοπτική να αποδώσει τα μέγιστα αν ξεκινήσετε τώρα να επενδύετε στο κατάλληλο ασφαλιστικό πρόγραμμα!

Και αν το κόστος για τις σπουδές στο εξωτερικό σας φαίνεται υψηλό και η συγκέντρωση του ποσού δύσκολη, επιλέγοντας ένα αξιόπιστο ασφαλιστικό επενδυτικό πρόγραμμα που θα καλύψει την ανάγκη σας αυτή και ξεκινώντας από όταν τα παιδιά σας είναι μικρά, τίποτα δεν θα είναι δύσκολο και ακατόρθωτο όταν θα έρθει εκείνη η ώρα και πιστέψτε μας δε θα αργήσει! Χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για το πώς θα είναι η οικονομική σας κατάσταση όταν το παιδί σας φτάσει στην ηλικία των σπουδών και αν τώρα βρίσκεται στις πρώτες τάξεις του δημοτικού μπορείτε να ξεκινήσετε να επενδύετε, μέσω του προγράμματος, ένα ποσό ανάλογα με τις δυνατότητές σας και μέχρι το παιδί να ολοκληρώσει την φοίτησή του στο Λύκειο. Μέσω της αποταμίευσης που επιτυγχάνετε με το πρόγραμμα και τις μηνιαίες καταβολές σταδιακά, δημιουργείτε ένα σεβαστό κεφάλαιο που θα υποστηρίξει τη χρηματοδότηση των σπουδών του παιδιού σας, είτε επιλέξει πανεπιστήμιο στο εξωτερικό, είτε κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας μας, ενώ μπορεί αν το επιθυμεί να αξιοποιήσει αυτό το κεφάλαιο και για το επαγγελματικό του ξεκίνημα.

Τελικά, μπορεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για τις σπουδές που ονειρεύεται το παιδί σας να μοιάζει ότι είναι το οικονομικό, στην πραγματικότητα, όμως, είναι μόνο η έλλειψη προγραμματισμού και προνοητικότητας.
Ξεκινήστε τώρα και δε θα το πιστεύετε τι μπορείτε να του προσφέρετε για να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα όταν έρθει εκείνη η ώρα!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:30

Ιταλός Υπ. Παιδείας: «Στις τάξεις, οι περισσότεροι μαθητές πρέπει να είναι Ιταλοί» - Αντιδρά η αντιπολίτευση

23:18

ΣΥΡΙΖΑ: Προσβολή στη μνήμη των νεκρών η εικόνα Μητσοτάκη

23:15

Ζαχαράκη: Θεματοφύλακες του κοινωνικού κράτους το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο ΟΠΕΚΑ

23:00

ΕΚΠΟΙΖΩ: Περισσότερο φυσικά και λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα προτιμούν οι καταναλωτές

22:57

Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας με 159 κατά και 141 υπέρ

22:51

ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ: Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει προκλητικός μέχρι τελικής πτώσης

22:46

Ουκρανία: Ρωσικά στρατεύματα εξαπολύουν νέες επιθέσεις στο ανατολικό μέτωπο

22:28

Wall Street: Ρεκόρ πενταετίας για τον S&P 500 - Η καλύτερη επίδοση α' τριμήνου από το 2019

21:59

Πετρέλαιο: Άνοδος 16% για το αμερικανικό αργό το α΄τρίμηνο

21:44

Κασσελάκης προς Μητσοτάκη: Γιατί διώξατε τους δύο στενότερους συνεργάτες σας μετά την επίσκεψη τους;

21:41

Χρυσός: Ο καλύτερος μήνας εδώ και τρία χρόνια

21:26

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαπλοκής και της διαφθοράς είναι στο Μέγαρο Μαξίμου

21:25

Μητσοτάκης: Στα Τέμπη συγκρούστηκε μετωπικά η πατρίδα μας με τον κακό της εαυτό - Ουδέποτε δόθηκε εντολή συγκάλυψης

21:10

Συλλαλητήριο εργαζομένων ΛΑΡΚΟ στο Σύνταγμα: Οι εργάτες κέρδισαν παράταση των συμβάσεων τους

21:04

Υπουργικό Συμβούλιο: Συνεδριάζει αύριο στις 11 υπό την προεδρία του πρωθυπουργού

20:55

Z. Κωνσταντόπουλου: «Διαφημίζατε το έργο σας στο σιδηρόδρομο, διαφημίζατε την ασφάλεια, ενώ γνωρίζατε αυτά»

20:35

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Οι παραιτήσεις των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού επιβεβαιώνουν την διαπλοκή»

20:30

Ολλανδία: Η κυβέρνηση θα επενδύσει 2,5 δισ. ευρώ σε έργα στο Αϊντχόβεν

20:18

Λετονία: Παραιτήθηκε ο ΥΠΕΞ εν μέσω σκανδάλου για τις πτήσεις τσάρτερ που επέλεγε για τα ταξίδια του

20:04

Βουλή: Σε εξέλιξη η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας - Δείτε live

19:49

Παραιτήθηκαν Παπασταύρου και Μπρατάκος

19:45

BriQ Properties: Αύξηση 14% στα έσοδα από ενοίκια το 2023 - Στα 208 εκατ. η συνολική αξία των ακίνητων

19:33

Χαρίτσης: Δεσμευτείτε για σύσταση Προανακριτικής - Ο Φλωρίδης οφείλει να παραιτηθεί

19:21

Μεσανατολικό: Το Διεθνές Δικαστήριο δίνει εντολή στο Ισραήλ να αντιμετωπίσει τον λιμό στη Γάζα

19:17

Διατήρησαν τα ρεκόρ οι ευρωαγορές - Το καλύτερο τρίμηνο εδώ και ένα έτος με άνοδο 6,8%

19:06

Σε 25 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο ιδρυτής της FTX, Sam Bankman-Fried

18:51

ΑΑΔΕ: Πάνω από 136 χιλιάδες ηλεκτρονικά ραβασάκια για την διασύνδεση ταμειακών - POS

18:46

Ο CEO της UBS έβγαλε πάνω από 15 εκατ. δολάρια σε ένα χρόνο

18:43

Trastor ΑΕΕΑΠ: Αύξηση 17,5% των εσόδων από μισθώματα το 2023

18:41

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση ξεπερνά διαρκώς τα όρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider