Η ανάδειξη νέων προορισμών και η σύνδεση τουρισμού - real estate

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η ανάδειξη νέων προορισμών και η σύνδεση τουρισμού - real estate
Πάργα
Το νέο μοντέλο στην τουριστική βιομηχανία, θα πρέπει να εντάξει στην ατζέντα του την ανάδειξη νέων προορισμών στη χώρα μας για τον εισαγόμενο τουρισμό.

Το νέο μοντέλο στην τουριστική βιομηχανία, θα πρέπει να εντάξει στην ατζέντα του την ανάδειξη νέων προορισμών στη χώρα μας για τον εισαγόμενο τουρισμό. Μη ξεχνάμε ότι το 85% της ελληνικής επικράτειας αποτελεί τουριστικό προορισμό. Με περισσότερα από 16.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής, με περίπου 6.000 μεγαλύτερα και μικρότερα νησιά και νησίδες και με εδραιωμένη πλέον θέση στην παγκόσμια αγορά τουρισμού, πολλοί προορισμοί μπορούν να αποτελέσουν το «μήλον της έριδος» ως ανεξάρτητα brands υπό την αιγίδα του «Ήλιου και της Θάλασσας» αναδεικνύοντας την τοπική φυσική ποικιλομορφία, τις δραστηριότητες και την πολιτισμική κληρονομιά που κάθε σπιθαμή αυτής της χώρας διαθέτει σε αφθονία.

Ήδη από το 2013, ο πρόεδρος του γερμανικού Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων (DRV) κ. Γιούργκεν Μπίχι, σε σχετικό ρεπορτάζ της Deutsche Welle, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Θα πρέπει να δει κάποιος τι κάνουν οι ανταγωνιστές της Ελλάδας αυτά τα χρόνια. Η Ελλάδα έχει σήμερα το πρόβλημα του… πρόωρου τοκετού. Οι ελληνικοί προορισμοί είναι εδώ και πολλά χρόνια ελκυστικοί και δέχονται εκατομμύρια τουρίστες. Όμως, εν τω μεταξύ, έχουν αναδειχθεί νέοι τουριστικοί προορισμοί με σύγχρονες υποδομές και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και πιθανότατα πιο κοντά σε αυτό που επιθυμούν οι πελάτες. Υπό την έννοια αυτή η Ελλάδα καλείται σήμερα να καλύψει λίγο από το χαμένο έδαφος».

Την άποψη αυτή είχε υιοθετήσει και ο γενικός διευθυντής του οργανισμού REWE-Touristik κ. Σόρεν Χάρτμαν, αναφέροντας παράλληλα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ξεκινήσει μία νέα εκστρατεία προκειμένου να αποκτήσει ένα εντελώς νέο ίματζ, ένα ίματζ που θα συνδέει τη σύγχρονη Ελλάδα με την Αρχαία.

Αυτό το χαμένο έδαφος και το νέο ίματζ, μαζί με τα σημερινά δεδομένα, θα πρέπει να υιοθετηθούν στο νέο μοντέλο του τουρισμού που θα στοχεύει στην ανάδειξη νέων προορισμών και ρεαλιστικά στον τουρισμό 365 ημέρων μέσω των θεματικών – ειδικών μορφών τουρισμού, ενώ, θα παρέχονται οι υποδομές για τουριστικά προϊόντα υψηλότερης αξίας.

Την ίδια ώρα, αξίζει να σημειωθεί ότι Γαλλία και Ισπανία έχουν άμεση «σύνδεση» του τουρισμού με το εγχώριο real estate. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έχουν καταφέρει ένα πολύ ικανοποιητικό ποσοστό των τουριστών τους να επενδύσουν στην εξοχική κατοικία στη χώρα τους, ένα ποσοστό που μεταφράζεται σε χιλιάδες πωλήσεις ακινήτων ανά έτος. Αν κάποιος ταξιδέψει στη Νότια Γαλλία θα κατανοήσει την μεγάλη στόχευση τα χώρας στο να επενδύσει ο τουρίστας στην ακίνητη περιουσία.

Η ανάδειξη νέων προορισμών που στο παρελθόν δεν αναπτύχθηκαν όσο θα έπρεπε για τον εισαγόμενο τουρισμό, αλλά για τον εγχώριο, όπως η Δυτική Ελλάδα με τη «χρυσή» άμμο, η Πελοπόννησος με την φυσική ποικιλομορφία, τα παράλια της Θεσσαλίας, η παραθαλάσσια ακτογραμμή της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδας, καθώς και της Μακεδονίας, θα επιδράσει θετικά στις αξίες της ακίνητης περιουσίας στην εκάστοτε περιοχή. Το κόστος επένδυσης για αγορά εξοχικού 85 τ.μ.- 100 τ.μ. σε περιοχές της παραθαλάσσιας ηπειρωτικής Ελλάδας σε πολλές περιπτώσεις, δεν ξεπερνά τις 120.000€ - 150.000€.

Η επιχείρηση με το κωδικό «Εξοχική Κατοικία» μπορεί να συμμετέχει στην ελληνική οικονομία με 30-40 δισ. ευρώ εντός 10ετιας, αν υπολογίσουμε ότι το 0,1% ανά έτος, και όχι μεγαλύτερο που ίσχυε την προ covid-19 εποχή στις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης, των τουριστών επένδυαν στην εξοχική κατοικία της χώρας ποσά των 120.000€-150.000€.

Η κτηματαγορά θα μετρούσε άνω των 30.000 πωλήσεων εξοχικών κατοικιών ανά έτος σε περιοχές εκτός των δημοφιλών προορισμών και εκτός των επενδυτών που στοχεύουν στη «χρυσή βίζα» χορήγηση άδειας διαμονής μέσω της επένδυσης τουλάχιστον 250.000 ευρώ σε ακίνητα. Τα οφέλη για την ελληνική οικονομία θα είναι πολλαπλάσια μέσω των έμμεσων και άμεσων φόρων. Ενώ, θα συντελέσει θετικά στην οικονομία της εκάστοτε περιφέρειας τόσο μέσω των επενδύσεων αλλά και μέσω της αύξησης των θέσεων εργασίας. Η Ελλάδα παρουσιάζει εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες στον συγκεκριμένο κλάδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:55

Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα

10:43

Μαρινάκης: Την Πέμπτη οι αλλαγές στην κυβέρνηση - «Δεν θα δούμε ανασχηματισμό»

10:26

Citi: Η Wall Street στην εποχή του tokenization – Αγορά 5,5 τρισ. δολαρίων έως το 2030

10:20

Ιδιωτικό χρέος: Ανοίγει και άλλο η «βεντάλια» των μέτρων με νέες ρυθμίσεις

09:49

Ιράν: Εκτόξευσε 7 πυραύλους εναντίον του Κουβέιτ και του Μπαχρέιν, 6 αναχαιτίστηκαν

09:27

Από την απανθρακοποίηση έως τα Στενά του Ορμούζ - Οι νέες προκλήσεις της ναυτιλίας

09:23

Καναδάς: Η Air Canada αναστέλλει τις πτήσεις της προς την Κούβα

09:05

Τραμπ: Στο Ιράν δεν απομένει παρά το «21 ως 22%» των πυραύλων του

08:54

6 παραλίες κοντά στην Αθήνα για να νιώσετε σαν σε νησί

08:41

Τέσσερις χρυσές συμβουλές για να «λάμψετε» σε μια επαγγελματική συνέντευξη

08:34

Πυρκαγιές: Drones, Canadair και ελικόπτερα στη μάχη για το καλοκαίρι του 2026

08:25

Ο «χάρτης» ζήτησης και τιμών στις πολυτελείς εξοχικές κατοικίες – Ρεκόρ διεθνούς ενδιαφέροντος, που εστιάζουν οι αγοραστές

08:11

Trade Estates: Προχωρά το retail park Ελληνικού – Τι «δείχνει» το guidance του 2026

08:00

Μακριά από τις επενδύσεις παραμένουν οι Έλληνες - Μικρή η συμμετοχή των ιδιωτών στις κεφαλαιαγορές

23:54

Ουκρανία για το drone στη Λευκάδα: «Λυπούμαστε για το περιστατικό»

23:41

Συνάντηση για τη Γάζα στην Αίγυπτο το Σάββατο

23:32

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους δύο από τους 14 συλληφθέντες από τη Δυτική Μακεδονία

23:26

Γερμανία: H Μέρκελ παραδέχεται λάθη της και στηρίζει την κυβέρνηση Μερτς

23:18

Wall Street: To AI «γκρέμισε» -4% τον Nasdaq, η απασχόληση βάζει στο επίκεντρο Fed και επιτόκια

22:53

ΗΠΑ: Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο μιας «εταιρικής σχέσης» του κράτους με τους κολοσσούς της ΤΝ

22:31

Πετρέλαιο: Η ελπίδα για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή έριξε τις τιμές

22:11

ΗΠΑ: Ακυρώθηκαν από δικαστήριο οι περιορισμοί στη νόμιμη μετανάστευση που επέβαλε η κυβέρνηση Τραμπ

21:54

Χρυσός: Πτώση άνω του 4% σε επίπεδα εβδομάδας

21:47

Λίβανος: Η πολιτική ηγεσία καλεί το Ιράν να μην παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας

21:31

Μητσοτάκης για Σουφλιά: Άφησε το δικό του αποτύπωμα στη σύγχρονη ιστορία ολόκληρης της χώρας

21:19

e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές για την περίοδο 8 έως 12 Ιουνίου

21:08

Lamda Development: Επιτυχής η έκδοση ομολόγου 350 εκατ. - Υπερκάλυψη 1,7 φορές με προσφορές 593,5 εκατ.

20:57

ΗΠΑ: Ο Τραμπ θέλει να απολύσει «μεγάλο αριθμό εργαζομένων» στις μυστικές υπηρεσίες

20:47

O Πούτιν υποβαθμίζει τις οικονομικές δυσκολίες της χώρας του στο «ρωσικό Νταβός»

20:32

H ιταλική κυβέρνηση σκέφτεται να παρατείνει τη μείωση των φόρων στα καύσιμα


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider