Η ανάδειξη νέων προορισμών και η σύνδεση τουρισμού - real estate

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η ανάδειξη νέων προορισμών και η σύνδεση τουρισμού - real estate
Πάργα
Το νέο μοντέλο στην τουριστική βιομηχανία, θα πρέπει να εντάξει στην ατζέντα του την ανάδειξη νέων προορισμών στη χώρα μας για τον εισαγόμενο τουρισμό.

Το νέο μοντέλο στην τουριστική βιομηχανία, θα πρέπει να εντάξει στην ατζέντα του την ανάδειξη νέων προορισμών στη χώρα μας για τον εισαγόμενο τουρισμό. Μη ξεχνάμε ότι το 85% της ελληνικής επικράτειας αποτελεί τουριστικό προορισμό. Με περισσότερα από 16.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής, με περίπου 6.000 μεγαλύτερα και μικρότερα νησιά και νησίδες και με εδραιωμένη πλέον θέση στην παγκόσμια αγορά τουρισμού, πολλοί προορισμοί μπορούν να αποτελέσουν το «μήλον της έριδος» ως ανεξάρτητα brands υπό την αιγίδα του «Ήλιου και της Θάλασσας» αναδεικνύοντας την τοπική φυσική ποικιλομορφία, τις δραστηριότητες και την πολιτισμική κληρονομιά που κάθε σπιθαμή αυτής της χώρας διαθέτει σε αφθονία.

Ήδη από το 2013, ο πρόεδρος του γερμανικού Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων (DRV) κ. Γιούργκεν Μπίχι, σε σχετικό ρεπορτάζ της Deutsche Welle, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Θα πρέπει να δει κάποιος τι κάνουν οι ανταγωνιστές της Ελλάδας αυτά τα χρόνια. Η Ελλάδα έχει σήμερα το πρόβλημα του… πρόωρου τοκετού. Οι ελληνικοί προορισμοί είναι εδώ και πολλά χρόνια ελκυστικοί και δέχονται εκατομμύρια τουρίστες. Όμως, εν τω μεταξύ, έχουν αναδειχθεί νέοι τουριστικοί προορισμοί με σύγχρονες υποδομές και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και πιθανότατα πιο κοντά σε αυτό που επιθυμούν οι πελάτες. Υπό την έννοια αυτή η Ελλάδα καλείται σήμερα να καλύψει λίγο από το χαμένο έδαφος».

Την άποψη αυτή είχε υιοθετήσει και ο γενικός διευθυντής του οργανισμού REWE-Touristik κ. Σόρεν Χάρτμαν, αναφέροντας παράλληλα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ξεκινήσει μία νέα εκστρατεία προκειμένου να αποκτήσει ένα εντελώς νέο ίματζ, ένα ίματζ που θα συνδέει τη σύγχρονη Ελλάδα με την Αρχαία.

Αυτό το χαμένο έδαφος και το νέο ίματζ, μαζί με τα σημερινά δεδομένα, θα πρέπει να υιοθετηθούν στο νέο μοντέλο του τουρισμού που θα στοχεύει στην ανάδειξη νέων προορισμών και ρεαλιστικά στον τουρισμό 365 ημέρων μέσω των θεματικών – ειδικών μορφών τουρισμού, ενώ, θα παρέχονται οι υποδομές για τουριστικά προϊόντα υψηλότερης αξίας.

Την ίδια ώρα, αξίζει να σημειωθεί ότι Γαλλία και Ισπανία έχουν άμεση «σύνδεση» του τουρισμού με το εγχώριο real estate. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έχουν καταφέρει ένα πολύ ικανοποιητικό ποσοστό των τουριστών τους να επενδύσουν στην εξοχική κατοικία στη χώρα τους, ένα ποσοστό που μεταφράζεται σε χιλιάδες πωλήσεις ακινήτων ανά έτος. Αν κάποιος ταξιδέψει στη Νότια Γαλλία θα κατανοήσει την μεγάλη στόχευση τα χώρας στο να επενδύσει ο τουρίστας στην ακίνητη περιουσία.

Η ανάδειξη νέων προορισμών που στο παρελθόν δεν αναπτύχθηκαν όσο θα έπρεπε για τον εισαγόμενο τουρισμό, αλλά για τον εγχώριο, όπως η Δυτική Ελλάδα με τη «χρυσή» άμμο, η Πελοπόννησος με την φυσική ποικιλομορφία, τα παράλια της Θεσσαλίας, η παραθαλάσσια ακτογραμμή της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδας, καθώς και της Μακεδονίας, θα επιδράσει θετικά στις αξίες της ακίνητης περιουσίας στην εκάστοτε περιοχή. Το κόστος επένδυσης για αγορά εξοχικού 85 τ.μ.- 100 τ.μ. σε περιοχές της παραθαλάσσιας ηπειρωτικής Ελλάδας σε πολλές περιπτώσεις, δεν ξεπερνά τις 120.000€ - 150.000€.

Η επιχείρηση με το κωδικό «Εξοχική Κατοικία» μπορεί να συμμετέχει στην ελληνική οικονομία με 30-40 δισ. ευρώ εντός 10ετιας, αν υπολογίσουμε ότι το 0,1% ανά έτος, και όχι μεγαλύτερο που ίσχυε την προ covid-19 εποχή στις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης, των τουριστών επένδυαν στην εξοχική κατοικία της χώρας ποσά των 120.000€-150.000€.

Η κτηματαγορά θα μετρούσε άνω των 30.000 πωλήσεων εξοχικών κατοικιών ανά έτος σε περιοχές εκτός των δημοφιλών προορισμών και εκτός των επενδυτών που στοχεύουν στη «χρυσή βίζα» χορήγηση άδειας διαμονής μέσω της επένδυσης τουλάχιστον 250.000 ευρώ σε ακίνητα. Τα οφέλη για την ελληνική οικονομία θα είναι πολλαπλάσια μέσω των έμμεσων και άμεσων φόρων. Ενώ, θα συντελέσει θετικά στην οικονομία της εκάστοτε περιφέρειας τόσο μέσω των επενδύσεων αλλά και μέσω της αύξησης των θέσεων εργασίας. Η Ελλάδα παρουσιάζει εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες στον συγκεκριμένο κλάδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:08

Γερμανικά ΜΜΕ: Η κυβέρνηση Μερτς σχεδιάζει την κατάργηση του οκταώρου

10:06

Νομοσχέδιο για Σύσταση Ταμείου Καινοτομίας: Το μεσημέρι αναμένεται η ψήφισή του

10:05

Bullish για τη ΔΕΗ η Eurobank Equities - Αυξάνει στα 23 ευρώ την τιμή στόχο

10:03

Εκτέλεση Προϋπολογισμού: Βελτιωμένη η εικόνα στο τετράμηνο - Στα 22 δισ. ευρώ τα φορολογικά έσοδα

09:56

Engel & Völkers: Σε φάση ωρίμανσης εισέρχεται η αγορά ακινήτων της Αθήνας

09:52

ΗΠΑ: Ακυρώνουν την ανάπτυξη 4.000 Αμερικανών στρατιωτών στην Πολωνία

09:38

Ρωσία: Κατέρριψε 355 ουκρανικά drone - Στους 24 οι νεκροί στο Κίεβο

09:24

Νέο deal στη μόδα: Η LVMH πουλά την Marc Jacobs

09:10

Νέα άνοδος για το πετρέλαιο από τις δηλώσεις Τραμπ για Κίνα

08:57

Από την αποταμίευση στην επένδυση - Η μεγάλη πρόκληση για την κινητοποίηση των ελληνικών νοικοκυριών

08:54

Κικίλιας για παράνομη αλιεία από Τούρκους ψαράδες: «Ζητούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να παρέμβει»

08:48

Χατζηδάκης: Δεν διεκδικούμε ψήφο ευγνωμοσύνης, αλλά ψήφο ρεαλιστικής ελπίδας και προοπτικής

08:40

Ο Τραμπ φεύγει από Κίνα με «φανταστικά εμπορικά deals» - Νέα μηνύματα με Σι για Ιράν και Στενά του Ορμούζ

08:27

Σκέρτσος: «Τη διετία 2023-2024 το brain drain έγινε για πρώτη φορά brain gain μετά από 14 χρόνια»

08:13

ΙΟΒΕ: Οι κλάδοι που συμβάλλουν στην τόνωση της παραγωγικότητας και το τρίπτυχο των λύσεων που προκρίνεται

08:04

Τελευταία ημέρα μαθημάτων για τα Λύκεια - Πότε ξεκινούν οι εξετάσεις

07:58

Στις 21 Μαΐου ανακοινώνει το κόμμα της η Μαρία Καρυστιανού

07:51

Με σύνθημα «Μαζί για την Ελλάδα του 2030» ξεκινά το 16ο Συνέδριο της ΝΔ

07:44

Η θέση εργασίας με τα πιο πολλά χρήματα στην Ελλάδα - Έως 150.000 ευρώ ετησίως

07:37

Κεφάλαιο κίνησης μέσω έντοκων δανείων προσφέρει στους υπαλλήλους του ο ΟΠΕΚΑ - Η διαδικασία

07:32

HELLENiQ ENERGY: Το γεωπολιτικό crash test και η μάχη για diesel, jet fuel και ρεύμα

07:28

Γιατί «εκτροχιάστηκε» σημαντικό σιδηροδρομικό έργο στη Β. Ελλάδα

07:22

Prodea: «Ψήνει» deal με την Quadrivium Hellas με «φόντο» την είσοδο στα data centers

07:17

Τράπεζες: Στήριξαν τα επιτοκιακά έσοδα με αγορές ομολόγων 8,2 δισ. ευρώ

07:13

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Σαρωτικοί έλεγχοι σε όσους αμφισβήτησαν το τεκμαρτό εισόδημα - Στη «σέντρα» 690 φορολογούμενοι

07:08

Trastor (ΑΜΚ): Ισχυρό διεθνές επενδυτικό σήμα - Πόσα «έβαλαν» ξένοι και Πειραιώς

07:04

Ο Μητσοτάκης απαντά «γιατί μια τρίτη τετραετία» - Το κόμμα Καρυστιανού «καταπίνει» τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Ο Δούκας παίρνει αποστάσεις

07:00

Duracell η Ελλάδα στον τουρισμό - Μυρίζει placement - Νέο μοντέλο αυξήσεων

00:01

ΔΝΤ: Πώς η φορολογική διοίκηση στήριξε την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας

23:43

Ιράκ: Ο νέος πρωθυπουργός θέλει το κράτος να έχει το μονοπώλιο των όπλων

gazzetta
gazzetta reader insider insider